Paysafecard – online metod plaćanja prilagođen svima

Sportske
28 prosinca, 2019
1003 Views
paysafecard

Paysafecard je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih metoda depozita, kako među sportskim kladioničarima širom sveta, tako i među ostalom populacijom. Kompanija koja vodi ovaj brend je Paysafe Holdings UK Limited, sa sedištem u Austriji, a ta kompanija je zapravo deo iste grupacije, kao i poznati elektronski novčanici Skrill i Neteller.

Od svog osnivanja 2000. godine, popularnost Paysafecard je porasla toliko da se danas  može kupiti u više od 600.000 prodajnih mesta u preko 48 država širom sveta. Ovaj vid plaćanja je takođe vrlo popularan način depozita među igračima koji se bave sportskim klađenjem i kockanjem u online kazinima.

Ukratko o kompaniji

Kao što smo već naveli kompanija Paysafe Holdings UK Limited je osnovana 2000. godine, sa sedištem u Austrijskom gradu Beču. Sama Paysafe Grupacija je jedan od vodećih globalnih provajdera za internet plaćanja, koja su brza i sigurna. Njihov glavni cilj je da na što jednostavniji način povežu preduzeća i potrošače radi plaćanja dobara i usluga. Ova kompanija koja ima preko 20 godina iskustva u industriji online plaćanja, sa velikim obimom transakcija, više od 3000 zaposlenih na preko 10 lokacija širom sveta, te povezuje pružaoce i primaoce usluga sa najrazličitijim načinima plaćanja u više od 40 različitih valuta.

Glavna prednost korišćenja Paysafecard u odnosu na neke druge metode plaćanja je svakako činjenica da su vrlo respektabilna kompanija sa neukaljanim renomeom tokom godina, da su prihvaćeni od strane velikog broja online sportskih kladionica, te da su relativno jeftini u donosu na neke druge metode plaćanja.

Korak po korak do registracije

Kod korišćenja ove metode ne postoji klasična registracija naloga (osim ako ne želite “nelimitirani status”), kao što je to slučaj kod elektronskih novčanika, na primer. Ako ste ikada kupovali vaučer za pre-paid karticu mobilnog telefona, onda će vam proces kupovine i korišćenja Paysafe kartice biti jasan. Evo kako Paysafecard u stvarnosti funkcioniše.

Prvo i osnovno, potrebna vam je Paysafe kartica. Ako je ovaj servis dostupan u državi vašeg prebivališta, onda je dovoljno otići do lokalne prodavnice koja se bavi prodajom istih i kupiti jednu. Alternativna opcija je da putem interneta poručite karticu. Ovo je jednostavniji i brži način.

Paysafecard obično dolazi u sledećim iznosima: 10, 25, 50, 75, 100 eura, ili ekvivalentnim iznosima u lokalnoj valuti. Ukoliko su vam pak potrebni veći iznosi, onda je potrebno otvoriti “moj paysafecard” nalog, uz koji dolazi nelimitirani status, ali u toj situaciji je potrebno proći kroz celokupan proces registracije i verifikacija naloga (kao što je to slučaj kod otvaranja Skrill naloga, na primer).

Uz to, sa kompletnom registracijom možete zatražiti i pre-paid karticu koja se može dopunjavati i koja se zove Paysafecard MasterCard. Ovu karticu možete puniti sredstvima preko svog naloga, a koristiti je na bilo kom mestu, gde se prima MasterCard.

Sportske kladionice i Paysafecard

Paysafecard kao depozitna metoda je jedna od najpopularnijih metoda među sportskim kladioničarima širom sveta. Najkvalitetnije sportske kladionice koje prihvataju ovaj depozitni metod su između ostalih 22bet, CampoBet, BetFair, William Hill i mnoge druge. Ovo iz razloga što igrači ne moraju da dodaju kreditnu/debitnu karticu na svoj nalog, ne moraju da prolaze kroz dugotrajan proces registracije i verifikacije elektronskog novčanika ili postavljanja depozita u banci.

Ako se pitate šta je toliko jednostavno kod ovog načina plaćanja, onda vam moramo objasniti kako funkcioniše korišćenje ove kartice.

Paysafecard terminale možete pronaći u velikom broj maloprodajnih mesta širom Evrope. Nakon što radniku na terminalu platite traženu količinu novca, dobijate svoj Paysafe voucher koji posle koristite prilikom depozita u online kladionici. Ovaj voucher važi godinu dana i sadrži 16-to cifreni broj koji unosite prilikom verifikacije uplate u online kladionicu.

Igrači koji žele podići svoja sredstva, a nemaju Paysafecard Mastercard moraju svoje isplate tražiti preko drugih alternativnih metoda, što je negativna strana ove depozitne metode. Ukoliko pak igrač imaju ovu karticu, onda je proces povlačenja novca isti kao i u slučaju kreditnih/debitnih kartica.

Dakle, kao što možete videti ovaj način depozita je vrlo praktičan za sportske kladioničare, posebno ukoliko posedujete Mastercard karticu, koja se može pokazati vrlo korisnom.

Sigurnost i bezbednost

Ukoliko se pitate da li je ovaj način depozita siguran, možemo vam potvrditi da je Paysafecard jedna od najsigurnijih opcija plaćanja na internetu trenutno. Naime, da bi uopšte mogli da iskoristite Paysafecard vaučer potrebno je da unesete 16-to cifreni PIN kod, što u mnogome onemogućava potencijalne prevarante da pokušaju da ukradu podatke.

Druga stvar koja je vrlo pozitivna kod ovog načina plaćanja i depozita je činjenica da je apsolutno diskretan i anoniman, pošto nigde ne ostavljate svoje personalne i finansijske podatke, te je anonimnost jedan od najjačih aduta Paysafecard depozitne metode.

Naknade za transakcije

Ne postoje klasične naknade za transakcije kada govorimo o Paysafecard, mada postoji jedno zanimljivo pravilo. Naime, ukoliko ste kupili vaučer i niste ga iskoristili godinu dana, nakon 12 meseci kompanija vam za svaki sledeći mesec naplaćuje održavanje u iznosu od 3 eura mesečno. Takođe, ukoliko pravite depozite u nekim drugim valutama postoji mogućnost konverzije valuta, što je vrlo pohvalno.

Zaključak

Tokom godina Paysafecard je postao sinonim za prepaid vaučere, što je svakako jedan od razloga što su uglavnom sve online sportske kladionice prihvatile ovu metodu kao način plaćanja. Iako postoje jasna ograničenja korišćenja ovog načina plaćanja (ponekad nemogućnost podizanja novca i niski limiti), mnogi korisnici su naprosto spremni platiti tu cenu kako bi dobili na anonimnosti i širokoj dostupnosti Paysafecard opcije plaćanja.

Prednosti ovog načina depozita su njegova rasprostranjenost širom sveta, visoka sigurnost i bezbednost, kao i nepostojanje naknada za transakcije. Od loših strana moramo navesti činjenicu da ovaj način depozita nije pogodan za deponovanje većih količina novca.

Ipak, ukoliko volite da čuvate svoju anonimnost onda je Paysafecard definitivno najbolja opcija za vas.

Author Sportske