Intro

Drita – Feyenoord 22.07.2021

21:00 22 srpnja, 2021
Drita vs Feyenoord
Europa Conference League - Kvalifikacije, Nogomet
Prediction: Feyenoord 2
Odds: 1.96 Bet Now
Stake: €25 · Profit: -€25.00 · Yield: +0.00%
Result: 0:0

Pick Analysis

Prethodne sezone, Drita je završila druga u šampionatu Kosova, samo dva boda iza prvaka Prishtine. Ekipa je sačinjena od niza domaćih igrača, uz ispomoć u vidu nekoliko afričkih fudbalera iz Gane i Nigerije. Prošle takmičarske godine, Drita je u Europi eliminisana od Legije nakon poraza od 2:0 u Varšavi. To je bilo u okviru 3. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. Prije toga su imali nesreću da ih zadesi virus korona, te su bez borbe službenim rezultatom 3:0 ispali od Linfielda. Igrala je Drita na kontinentalnoj sceni i u sezoni 2018/2019 kada su prvo ispali od Malmoa u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a onda i u slabijem takmičenju od luksemburškog F91 Dudelanga. Iz godine u godinu skupljaju sve više i više međunarodnog iskustva, međutim naredni protivnik je previše kvalitetan da bi se mogao na bilo koji način ugroziti.

U Feyenoordu se prethodne sezone desila jedna nesvakidšnja situacija u europskom fudbalu, a to je da je klub već u decembru 2020. godine donio odluku da će od narednog ljeta tim preuzeti Arne Slot. On nije postao trener u trenutku imenovanja, nego tek sedam mjeseci kasnije kako je prvobitno najavljeno. Pomenuti stručnjak je nepune dvije sezone vodio AZ Alkmaar i sa njim je bilježio više nego solidne rezultate, a u prvi plan je isplivao talentovani nizozemski mladi duo u vidu Boadua i Stengsa. Tim iz Rotterdama velike nade polaže u krilnog igrača Luisa Sinesterru, dok kvalitetom odkasču stoper Marcos Senesi i vezni igrač Orkun Kokcu. Iskusni Leroy Fer je zadužen da održi kontrolu između linija tima. Za Feyenoord će ove godine sve osim plasmana u grupnu fazu Europske lige biti veliki neuspjeh, ali preko Drite bi morali proći, a da pri tome potpuno uštede energiju za sve ono što ih čeka u narednim sedmicama, a to je i početak nacionalnog šampionata gdje će ciljati jednu od prve dvije pozicije.

Očekivani sastavi

Oba trenera će na raspolaganju u ovom okršaju imati sve bitne igrače u svom sastavu.

Raniji rezultati i trendovi

Ovo će biti prvi put u istoriji da će Drita i Feyenoord igrati međusobno, bilo da se radi o prijateljskom ili zvaničnom meču. U prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Drita je dva puta savladala crnogorski Dečić, a ukupan rezultat je bio 3:1. Feyenoordu će ovo biti prvi zvanični duel u takmičarskoj godini 2021/2022, te se može konstatovati da je jedina prednost kluba iz Kosova to što je sigurno malo uigraniji.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je pobjeda Feyenoord-a, a kladionica 22Bet daje kvotu 1.96 za ovu igru.

Iako početne faze europskih kvalifikacija odlikuju tvrdi dueli sa malo golova, ovdje je razlika u kvalitetu jednostavno prevelika. Feyenoord je znao da posrne u prošlosti, te će ozbiljno pristupiti meču u Prishtini i realno je da ostvare trijumf sa dva ili više gola razlike. Ono što je jako važno, to je da se utakmica igra na nacionalnom stadionu koji je najbolji na Kosovu, te je teren u veoma dobrom stanju, što će doprinijeti da Feyenoord lakše uspostavi igru i stvori dovoljan broj šansi da bi ostvario relativno laganu pobjedu.

Ostale vijesti