Portimonense – Benfica: Analiza utakmice

nogomet tipovi

Naši prvi tipovi i analize vezano za Portugalsku prvu ligu nisu prošla najsjajnije, ali ova izuzetno zanimljiva liga često nudi neke value utakmice, te ćemo i u ovom kolu odabrati minimum jednu utakmicu na koju ćemo postaviti opkladu. Na stadionu Municipal de Portimao domaća ekipa Portimonensea dočekuje frustriranu i besnu ekipu Benfice.

Domaći sastav, se nalazi u nezavidnoj situaciji, pošto se nalazi na pretposlednjoj poziciji na tabeli sa samo 19 bodova i izrazito lošom formom. Ono što ohrabruje je činjenica da su oni odigrali jako veliki broj nerešenih susreta ove sezone i da su generalno “tvrda” ekipa koju nije lako pobediti, posebno na domaćem terenu. Oni su na prvoj utakmici pobedili ekipu Gil Vicente kod kuće rezultatom 1-0. Zanimljiva činjenica vezana za ovu ekipu, je da je sastavljena od velikog broja Brazilskih igrača, je rove sezone čak 15 brazilaca je registrovano za prvi tim.

Njihovi protivnici, Benfica se nalazi u jednoj jezivoj seriji od čak četiri nerešena rezultata što je dovelo do nemira među navijačima koji su posle utakmice sa Tondelom, koja je završena rezultatom 0-0, napali autobus sa igračima i dva igrača su zadobila lakše povrede. Trtener ekipe je izjavio da ovaj napad nije previše uticao na njegove igrače i da će sve uraditi kako bi konačno pobedili jednu utakmicu.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju nekih manjih problema sa sastavom tima, pošto je ritam ubitačan i potrebno je malo rotirati svoje ekipe.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale tokom istorije 9 puta, i rezultati su na strani gostiju, jer je Benfica pobedila 6 puta, 2 puta je bilo nerešeno, a domaći su pobedili samo jednom. Što se golova tiče uglavnom su igrane utakmice sa mnogo golova, ali kvota je prilično loša te preskačemo igru na golove ovaj put.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču ostavile prostora na marketu za azijski hendikep, odnosno da su postavili prilično pogrešnu liniju. Benfica je favorit sa razlogom i još jedan kiks bi značio velike nemire oko kluba. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Benfica -1 AH (da Benfica pobedi sa minimum dva gola razlike, ako bude jedan razlike vraća se ulog), koja opklada se plaća solidnom 1.72 kvotom u sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Relevant news