PPD Zagreb vs RK Nexe: Tipovi, savjeti i kvote 21.05.2022.

Dusan
20 svibnja, 2022
558 Views
PPD Zagreb vs RK Nexe

Mnogo kontroverzi javilo se nakon nekoliko zadnjih okršaja dva najjača hrvatska rukometna kluba pa smo vam ove subote odlučili donijeti tip iz prve utakmice vrlo zanimljivog finala doigravanja, kao i našu procjenu trenutnog stanja hrvatskog rukometa.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Ako želite pogledati koji je to tip dana u top 5 po našem izboru, svratite na naš sajt i olakšajte sebi potragu za tipovima. Tu smo da Vam pomognemo i posavetujemo.

PPD Zagreb

Bit ćemo iskreni – ovako slab Zagreb i općenito hrvatski rukomet godinama nismo gledali. Svaka čast upravi i apsolutističkom despotu hrvatskog rukometa i predsjedniku kluba Zoranu Gopcu, ali ovakav razvoj nije ono što su hrvatski navijači željeli.

Sva sreća da se privatni kapital već dugi niz godina ulaže u RK Nexe jer inače bi PPD Zagreb u potpunosti zagospodario domaćom rukometnom scenom bez ikakve konkurencije. Po rezultatima hrvatske reprezentacije u zadnjem desetljeću primjetan je očit pad rezultata. Nije to ništa slučajno jer je naš klupski rukomet centraliziran u Zagrebu dok se u ostalim središtima gotovo ništa ne ulaže ni razvija.

Čak i kad netko u prošlosti poput RK Metkovića pokuša poremetiti račune Gopcu i Zagrebu, demantira ih se krajnje kontroverznim sudačkim odlukama na parketu koje su, primjerice, otele tom istom Metkoviću naslov na skandalozan način.

Metković više ne postoji a o tome više nitko ne govori, kao što se neće ni pričati o nedavnoj “uvjerljivoj” pobjedi Zagreba nad Nexeom od 25:16 u prvenstvu koja im je osigurala domaćinsku prednost u ovom razigravanju.

RK Nexe

U porazu od 25:16 prije oko dva tjedna Nexe je očito pokraden sudačim odlukama. Mnogi to ne znaju jer je prijenos zabranjen na javnoj releviziji te je rezultat namjerno učinjen da izgleda kao da je Zagreb pregazio Nexe kako kasnije ne bi bilo nikakvih repova.

Oko desetak dana kasnije ove su se momčadi srele u Poreču u finalu kupa. Nakon brojnih prozivanja Nexeovog trenera Branka Tamšea u javnosti taj je meč bio u prijenosu, a oglasila se i udruga sudaca koja je izdala priopćenje za javnost.

“Tresla se brda, a rodio se miš” – krajnji je rezultat cijele te hajke u kojoj je, naravno, Zagreb preživio neokrznut svojim interesantnim “manevrima” osiguravši domaćinsku prednost u finalu i osvojivši kup.

Ono što Zagreb i gospoda koja vode klub ne razumiju jest da ovakvim stvarima samo truju i uništavaju hrvatski rukomet. Ne sjećamo se kad smo zadnji put osvojili reprezentativnu medalju, propustili smo zadnju Olimpijadu, Zagreb bilježi najgore rezultate ikad u Ligi prvaka, a da nije bilo ove europske sezone Nexea, ponovno bismo imali još jednu otužnu klupsku sezonu.

Prijedlog za klađenje

Ovakvom centralizacijom rukometa talenti se ne stvaraju ili dolaze na kapaljku. Ono što i vrijedi odlazi u inozemstvo vrlo brzo a klupski rukomet i reprezentacija itekako pate. Pogledajte primjerice jednu od najjačih europskih liga – danski elitni razred.

U njemu imate desetak podjednakih klubova koji svake sezone iznjedre nekoliko reprezentativnih imena, dok mi recimo moramo tražiti igrače s našim korijenima po Austriji i Njemačkoj. I onda se čudimo kad nas jedna Danska na svjetskom prvenstvu razbije s 10+ razlike.

Što se prve utakmice ovog finala tiče vjerujemo da će nakon velikog pritiska u javnosti meč biti festival sporta i rukometa u kojem će bolja ekipa pobijediti. Ili, barem se možemo nadati. Ipak, HRT2 organizirat će direktan prijenos, a Nexe je ove sezone već jednom srušio Zagreb kod kuće pa bi utakmica trebala biti zanimljiva.

Kako se radi o finalu, trebalo bi biti nervoze a obje ekipe igraju jako solidnu obranu. Valja izbjeći klađenje na pobjednika i hendikepe te uzeti najisplativiju opciju – onu ukupnog undera golova.

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 21.05.2022. 20:00 CET

Tip: Zbroj manje od 54.5 golova

Kvota: 1.90

Kladionica: 22Bet

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan