Real Madrid – Baskonia: Analiza utakmice

Sportske
3 rujna, 2020
373 Views
košarka tipovi

S obzirom da smo u seriji pogodaka, naročito kada je košarka u pitanju, odlučili smo da i danas nagradimo naše pratioce i posetioce novom analizom. Naš današnji tip dolazi ponovo sa evropskog područja, a da budemo još precizniji – iz Španije.

Španski klubovi uveliko se pripremaju za predstojeću sezonu i to unutar svoje države zbog trenutne situacije sa koronavirusom. Što se tiče Baskonije, pisali smo već da ih 12.09. očekuje finale Superkupa sa Barcelonom, što je nakon osvajanja  titule još jedan imperativ. Dosta su menjali ove sezone, klub su pojačali Jekiri, Peters, Giedraitis i Carrington, igrači koju uglavnom i čine prvu petorku. Ipak, najveći udarac za Baskijce svakako je odlazak njihovog najboljeg igrača,  popularnog Toko Shengelie.

Gruzijac je uvek bio nosilac igre protiv Reala, ali sada više nije u timu, pa će nedostatak na pozicji 4 pokušati da nadomesti Alec Peters, koji se baš i nije naigrao prošle sezone u Efesu. Biće zanimljivo videti kako će se snaći protiv možda najjačeg dvojca na poziciji krilnog centra na evropskim prostorima u vidu Treya Thompkinsa i Anthony Randolpha. Uz to, Madriđani u reketu imaju i Jordana Mickeya, Waltera Tavaresa, mladog Usmana Garubu i Felipea Reyesa, koji je potpisao novi ugovor sa klubom. Nećemo preterati ako kažemo da kraljevski klub imaju možda i najbolje visoke igrače u Evropi i upravo tu vidimo njihovu najveću prednost.

Za razliku od Baskonije Real nije mnogo menjao ove sezone. Pominje se odlazak Facunda Campazza u NBA, a čini se da će Laprovittola ostati u klubu. Kao zamena doveden je Alocen iz Zaragoze. Tim je pojačao i Abalde koji je več odigrao dve dobre pripremne utakmice i pokazao se kao pun pogodak. Na trenerskoj klupi i dalje je Pablo Lasso, a znajući njegovu narav gotovo sigurno će tražiti maksimalan pristup od svojih igrača iako se radi o prijateljskoj utakmici. Razlog tome jeste kiks u domaćem prvenstvu i upravo sada ima priliku da započne sezonu pobedom protiv aktuelnog šampiona Španije.

Pored centarske, veliku prednost kraljevskog kluba vidimo i u bekovskoj liniji. Ruku na srce, Real ima bolje igrače na svakoj poziciji, ali i znatno širi roster. Očekujemo od Duška Ivanovića da promeša karte, jer treba ostati zdrav za takmičarski meč koji im predstoji. Real gotovo sigurno ide na pobedu i da se što bolje pripremi za narednu sezonu, pa sve osim sigurne pobede Madriđana smatrali bismo ogromnim iznenađenjem.

Tip: Real Madrid to win
Kvota: 1.50
Kladionica: Bet365

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]
Author Sportske