Real Madrid – CSKA Moscow: Analiza utakmice

Lefty
18 ožujka, 2021
554 Views
real madrid cska moscow

Dosta teška sezona je iza Real Madrida i utisak je da svi čekaju u prijestonici Španije da se ona okonča kako bi na ljeto mogli u potpuno renoviranje tima. Ekipa koja već godinama hara europskom košarkom je stigla do svog kraja i jedino što je sigurno, to je da će Pablo Laso ostati na kormilu i narednih godina sa ciljem da treći put osvoji Euroligu. Mnoge je iznenadilo da Madriđani nisu potražili zamjenu u trenutku kada se Facundo Campazzo otisnuo u NBA ligu, a nakon što se Anthony Randolph teško povrijedio, a slični problemi zadesili Rudya Fernandeza i Sergia Llulla, tim je upao i u rezultatsku krizu. S obzirom na velike probleme u organizaciji igre, Laso sve više prostora daje prospektu španske košarke Carlosu Alocenu, dok je stožer igre Walter Tavares koji drži reket pod svojim ključem, a i u napadu ima sve veću i veću ulogu u posljednje vrijeme.

U velike probleme je upao i moskovski CSKA, iz sličnih razloga kao i njihov današnji rival. Serija loših rezultata je krenula u trenutku kada je Nikola Milutinov okončao sezonu zbog povrede ramena, a dva puta je i Mike James bio suspendovan iz ekipe zbog neslaganja sa Dimitrisom Itoudisem. Ne treba zaboraviti da je i Will Clyburn dva mjeseca proveo van stroja i nimalo lako nije bilo grčkom treneru da pronađe pravi ritam kada su problemi počeli kucati na vrata CSKA. James i Clyburn su se vratili, ali kriza nije prošla. Prije dvije sedmice, Efes je ponizio Moskovljane u Istanbulu, da bi u prethodnoj takmičarskoj rundi Milano bez ikakvih problema odnio dva boda iz prijestonice Rusije. U navedenoj državi su navijači dopušteni na tribinama, pa bi od velikog značaja za „Armejce“ bilo ako bi zauzeli jednu od prve četiri pozicije pred start doigravanja.

Očekivani sastavi

U sastavu Reala pored odavno povrijeđenog Randolpha, neće biti ni Fernandeza, a ni Llulla, dok je upitan nastup rovitog Alexa Tyusa. Kao što je već navedeno, u redovima CSKA je sezonu završio Milutinov, a u Madrid nije otputovao ni Darrun Hilliard, međutim očekuje se povratak Janisa Strelnieksa.

Raniji rezultati i trendovi

Real Madrid je odigrao 29 utakmica u Euroligi ove sezone i na učinku 17-12 su. CSKA ima meč manje i skor 18-10. Real nije blistao u svom „Wizink centru“ kao raniih godina pošto su izgubili čak pet puta ove sezone i tek su sedmi najbolji domaćin u takmičenju, a CSKA na strani ima 10 trijumfa i pet poraza. Rusi su dobili četiri od posljednjih pet međusobnih okršaja, a u 21. vijeku je rezultat 20-8 za njih.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je CSKA +3.5 (pobjeda CSKA ili poraz manji od četiri poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.72 za ovu igru.

Ovo je derbi kola i nema dileme da će oba tima biti motivisana. Itoudis je u najavi susreta rekao da je Moskovljane ozbiljno zabolio nastup u posljednja dva kola, pa treba očekivati koncentraciju na najvišem mogućem nivou. Dolaskom Michaela Erica i Gabriela Lundberga rotacija je proširena, dok Real itekako ima problema u tom segmentu i biće im teško da pariraju CSKA koji ima puno više oružja u napadu. Jedini problem za goste je Tavares koji će sigurno dominirati u reketu, ali ako pronađu način da ga uspore, za očekivati je njihov trijumf bez većih problema.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty