Real Madrid vs. Anadolu Efes: Tipovi, savjeti i kvote 21.05.2022.

Dusan
20 svibnja, 2022
560 Views
Real Madrid vs. Anadolu Efes

Real Madrid i Anadolu Efes će igrati u finalu Eurolige za najvažniji trofej u europskoj košarci.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Real Madrid

Nakon pet uzastopnih poraza u El Classicu od Barcelone, Real Madrid je odigrao najbolje onda kada je bilo najpotrebnije i izbacio je najvećeg rivala u polufinalu Eurolige. Los Blancosi su zaostajali 13 poena početkom treće četvrtine međutim serijom 19-2 su napravili potpuni preokret.

Francuski igrači Fabien Causer i Guerschon Yabusele su bili najbolji pojedinci, mada timska odbrana Reala u trećoj četvrtini je najzaslužnija za prolazak u finale.

Prije samo dva mjeseca, ovaj klub je prolazio kroz možda najveću krizu u eri Pabla Lasa, a sada je samo jednu utakmicu udaljen od osvajanja Eurolige. Upravo u Beogradu prije četiri godine osvojili svoj posljednji trofej u ovom natjecanju kada je Luka Dončić pokorio Europu.

Ključ za pobjedu protiv Anadolu Efesa biće u eksploatisanju nadmoći unutar reketa koju Real ima, kao i maksimalno usporavanje Shanea Larkina i Vasilija Micića. Real može parirati Efes u procentima šuta za tri poena i to je isto jedan od malih okršaja koji će odlučiti pobjednika.

Anadolu Efes

Prije početka četvrtfinalne serije protiv Milana, trener Anadolu Efesa Ergin Ataman je izjavio da će njegov tim ponovo osvojiti Euroligu ako se plasira na Final Four. U polufinalu protiv Olympiacosa, Efes nije odigrao svoju najbolju košarku, ali trojkom Vasilija Micića uz zvuk sirene ostvarili su pobjedu i plasman u finale.

Shane Larkin je dominirao u prvom poluvremenu i bio je najbolji igrač Efesa, međutim Micić je preuzeo odgovornost kada je to bilo najpotrebnije. Elijah Bryant je odigrao svoj najbolji (šuterski) meč u sezoni, a mnogo važnih borbi u reketu je dobio i Bryant Dunston protiv visokih igrača Olympiacosa.

U posljednje četiri godine, Efes je napravio pravu dinastiju. Ovo će im biti treći uzastopni nastup u finalu Eurolige, a vjerovatno bi ga igrali i 2020. godine da virus korona nije prekinuo sezonu jer je u tom momentu turski klub igrao svoju najbolju košarku u periodu dominacije.

Preduslov za pobjedu Efesa u ovom finalu će biti još jedna impresivna partija Larkina i Micića jer bez njihovog učinka sve ide mnogo teže za ovaj tim.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Ove dvije ekipe su igrale dva puta jedna protiv druge u regularnoj sezoni i H2H je 1-1. Efes je pobijedio u Istanbulu 93:90, dok je Real pobijedio u Madridu 82:69. Daleko poznatiji okršaj je bio onaj u četvrtfinalu Eurolige prošle godine kada su ovi timovi igrali maksimalnih pet utakmica, a odlučujući peti meč je riješio Krunoslav Simon trojkom u posljednjoj minuti.

Očekivani sastavi

Nigel Williams-Goss se ozlijedio u polufinalu protiv Barcelone i neće igrati u ovom finalu. Carlos Alocen je još od ranije teško ozlijeđen. Trey Thompkins i Thomas Huertel su doputovali u Beograd i moguće je da će neko od njih dvojice dobiti priliku nakon što ih je Laso prije dva mjeseca odstranio iz tima.

Krunoslav Simon zbog ozljede neće igrati za Anadolu Efes, dok su svi ostali igrači na raspolaganju treneru Atamanu.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 21.05.2022 19:00 CET
Tip: Real Madrid +2
Kvota: 1.70
Kladionica: 22Bet

Ove dvije ekipe su veoma slične po pitanju individualnog kvaliteta, ali Real može ostvariti mnogo veću prednost u reketu, nego što Efes može kvalitetnijom vanjskom liniju. Real je ostavio bolji utisak u polufinalu i nekako se čini da su oni u ovom trenutku ekipa spremnija da osvoji trofej.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan