Real Salt Lake – Portland Timbers: Analiza utakmice

analiza utakmice

Kako se polako završavaju prvenstva u Evropi, tako će naš fokus polako da se prebacuje u Južnu i Severnu Ameriku, kao i Aziju gde se igraju uveliko šampionati. Tako je u Američkoj MLS ligi odigrano do sada devet kola, te se može reći da je sezona teko počela da se zahuktava. U nedelju igraju dve interesantne ekipe, Real Salt Lake koja ove sezone nema neka zvučna imena u svojoj momčadi i koja ima jednu prilično iskusnu ekipu i ekipa Portland Timbersa koja je ove sezone prava mala legija stranaca sa čak 19 stranaca.

Do sada u sezoni domaća ekipa je odigrala devet susreta i u tih devet utakmica imaju omjer od tri pobjede, jednu neodlučenu i pet poraza. Oni trenutačno pripadju donjem domu po kvaliteti, ali ono što je interesantno je činjenica da se gotovo nikad ne predaju i da često znaju da iznenade favorita.

Sa druge strane Portland Timbers takođe nije dobro startovao ove sezone te u prvih devet susreta imaju omjer od dvije pobjede, jednu neodlučenu i pet poraza. To je prilično čudno za obe ove ekipa, da tako loše krenu u sezonu, jer se od njih očekivalo da ove probaju da se izbore za play-off.

Očekivani sastavi

Domaća ekipa je prošle sezone igrala najatraktivniji nogomet u MLS-u i bili su veliko iznenađenje time što su se provukli u play-off, zatim izbacili ekipu LAFC, pa onda i Sporting Kanzs City-a, da bi na kraju izgubili u ½ finalu konferencije. Što se tiče ekipe, uglavnom je neizmenjena u odnosu na prošlu sezonu, što može biti dobro, ali u njihovom slučaju može biti i loše, jer imaju dosta prilično iskusnih igrača koji su duboko zagazili u četvrtu deceniju života. Trener Mike Petke radi dobar posao, ali pitnje je koliko će “starci” u njegovoj postvi moći da izguraju sezonu. Za ovaj meč nema većih problema, te će gotovo svi najbolji nogometaši istrčati na teren Providence Parka.

Portland Timbers sa druge strane takođe nema problema pred ovaj meč. Iako su krenuli prilično loše u ovu sezonu u poslednjih dvije utakmice, čini se da su našli svoju igru iz prethodne sezone, kada su i oni ušli u play-off. Njihova igra se zasniva na brzim kontra napadima i brzoj tranziciji, pošto imaju dosta Južno Američkih igrača koji su vrlo tehnički potkovani.

Raniji rezultati i trendovi

Vrlo interesantno ali ove dvije momčadi su igrale do sada čak 26 puta što je čak i pisca ovih redova prilično iznenadilo. Istorija je pokazla da je domaćin više puta pobjedio, tačno 11 puta, dok je sedam puta bilo neodlučeno a osam puta je pobjedila ekipa Portland Timbersa. Još jedna zanimljiva činjenica je to da poslednjih šest susreta je gotovo uvjek bilo zgoditaka.

Kad smo već kod zgoditka, ove sezone domaća momčad za sada u prosjeku igra utakmice sa 3.00 golova po utakmici, dok gostujuća momčad igra utakmice sa po 3.75 golova u proseku.

Predlozi za tipovanje

Ovdje se naprosto moraju pratiti kako trendovi, tako i trenutačna forma obe momčadi. Naime, obe ove momčadi su u fazi podizanja forme i sigurni smo da će sve učiniti kako bi izašli kao pobjednici iz ovog duela. Baš iz to razloga mi smatramo da će na ovoj utakmici biti zgoditaka (što i trendovi pokazuju), te je naš prijedlog da se kao glavni tip na ovom meču odigra Over 3 Goals, igra na market Azijskog Hendikepa, koja zapravo predstavlja varijaciju igre na golove 3+.

Ukoliko niste upoznati sa marketom Azijskog Hendikepa ili Azijskog Hendikepa za golove, predlažemo da pročitate ove člankove.

 

Svi tipovi za danas

Relevant news