Royal Pari – Bolivar: Analiza utakmice

tipovi i analize

Danas se igra poslednje kolo drugog dela šampionata u Bolivijskoj prvoj ligi i situacija je prilično napeta. Bolivar i Jorge Wilstermann se bore za titulu šampiona Clausure, imaju isti broj bodova, ali Bolivar ima bolju gol razliku, odnosno u plusu su za dva gola. Imajući u vidu da Jorge Wilstermann igra svoju utakmicu dan kasnije (odlična prilika za još jedan tip sutra, bilo kako se utakmcia završila), ekipa Bolivara će morati da igra maksimalno fokusirano ovaj meč, kako bi osvojili titulu šampiona.

Royal Pari je igrao prosečno ove sezone. Kao i većina Bolivijskih ekipa koje nisu u vrhu, oni imaju snažno domaćinstvo na kom osvajaju većinu svojih bodova, osim kada igraju utakmice sa snažnim ekipama. Tako je i Royal Pari ove sezone tri utakmcie dobio, dve utakmice igrao nerešeno i jednu utakmicu je izgubio. Na gostovanjima su prilično loši, a poslednja utakmica im je bitna iz razloga što se bore za učešće u Copa Sudamericana. Ruku na srce nemaju dovoljno kvaliteta da igraju to takmičenje, te se oni svakako nadaju.

Bolivar sa druge strane i ove sezone dominira u nacionalnom šampionatu. Iako se još uvek bore za titulu, njihove igre su zaista impresivne i pobeđuju čak i kada igraju loše. Posebno je interesantna činjenica da imaju gotovo perfektan rekord igranja na strani ove godine, jer su od šest gostovanja pet puta pobedili, i samo jednom su poraženi.

Očekivani sastavi

Trener domažih Francisco Maturana nema većih problema sa sastavom tima, a izjavio je da će danas na teren istrčati istih jedanaest igrača koji su igrali u prethodnom kolu. Sa druge strane trener Bolivara, Vigevani, ne može da računa na povređenog Erwin Saavedru, mada je i njega poveo u nadi da će se oporaviti do početka utakmice. Dobra vest je da se u tim vraća odlični Diego Bejerano koji je bio suspendovan na prošlom meču.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale svega četiri puta u svojoj istoriji, iz razloga što je Royal Pari tek prošle godine ušao u prvu ligu. Bolivar je naravno mnogo bolja ekipa u međusobnim duelima, pošto su tri puta pobedili, bez nerešenih, a jednom je pobedila domaća ekipa. Posebno je interesantno da je svaki susret između ove dve ekipe završen sa tri gola ili više, ali nama se nikako ne sviđa da igramo na azijskom marketu za golove, jer je linija po našem mišljenju previsoka.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Bolivar kao umerenog favorita, što mi mislimo da je greška. Bolivar je mnogo kvalitetnija ekipa, koja pritom igra za titulu i sasvim smo sigurni da će dati sve od sebe da danas pobede. Sumnjamo da će se kockati i računati na to da Jorge Wilstermann neće pobediti svoju utakmicu. Iz tog razloga naš prijedlog na ovom susretu je da se odigra Bolivar ML (Bolivar da pobedi na utakmici), koja igra se plaća odličnom 2.10 kvotom u kladionici Bet365 .   

Relevant news