Rytas Vilnius – Tofas: Analiza utakmice

tipovi i analize

Jedina utakmica na koju ćemo danas postaviti opkladu u okviru takmičenja u 7DAYS EuroCup je utakmica koja se igra u Litvaniji i u kojoj domaća ekipa Rytas Vilnius dočekuje u utakmici koja je izrazito bitna za obe ekipe Tursku ekipu Tofasa. Naime, obe ekipe moraju da igraju na pobedu ukoliko žele da budu sigurne da će se kvalifikovati za sledeći krug takmičenja, te će ovo svakako biti utakmica na nož. U svakom slučaju očekuje nas vrlo zabavna i zanimljiva utakmica između dve kvalitetne ekipe koje će igrati za opstanak u dalje toku takmičenja.

Domaća ekipa, trenutno ima tri pobede i pet poraza u ovom takmičenju. Rytas je u ovo takmičenje krenuo vrlo loše, pošto su nakon startne pobede protiv Lokomotive Kuban 92-86, uspeli da izgube narednih četiri utakmice (Limoges, Partizan NIS, Tofas, Venezija). Nakon toga je usledila još jedna pobeda protiv Lokomotive i onda su slavili protiv ekipe Limogesa rezultatom 92-78. U prošlom kolu su izgubili u Beogradu protiv odlične ekipe Partizan NIS i dodatno sebi iskomplikovali situaciju u grupi. Dakle i za njih je ova utakmica od velikog značaja pošto bi eventualnom pobedom bili korak bliže do cilja, odnosno do plasmana u narednu rundu EuroCup takmičenja.

1xbet bonus

Tofas sa druge strane ima četiri pobede (Limoges, Rytas, Lokomotiva Kuban i Partizan) i četiri poraza (Partizan, Venezija dva puta, i Limoges), a u prvoj utakmici protiv Rytasa u Turskoj su pobedili sa deset razlike (91-81). Ovo znači da ne bi smeli da izgube sa više od 11 poena razlike kako bi se u eventualnom krugu bolje plasirali od ekipe Rytasa. Obe ove ekipe su poznate po tome da igraju na veliki broj poena, te ne vidimo drugi način da se ova utakmica odvija i danas.

Očekivani sastavi

Obe ekipe imaju sve igrače spremne za ovaj duel, nema povređenih igrača.

Raniji rezultati i trendovi

Ove ekipe su u istoriji igrale samo jednom, pre nekih meseca dana u Turskoj kada je ekipa Tofasa pobedila u jednoj visoko efikasnoj utakmici sa deset poena razlike.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Rytas kao umerenog favorita, i postavile liniju hendikepa na -3.5.  Smatramo da je trenutna linija postavljena realno, te se mi baziramo na market za koševe jer je tu linija postavljena na 162.5 poena. Gledajući dostadašnje igre u ovom takmičenju Rytas je išao preko ove linije 5 od 8 puta, dok je Tofas preko ove linije išao svega tri puta, ali generalno su vrlo ofanzivno orijentisana ekipa i vrlo lako mogu da probiju ovu granicu. U domaćem šampionatu često igraju utakmice sa 180+ poena. Iz tog razloga naš predlog na ovom susretu je da se odigra Over 162.5 points (da obe ekipe postignu 163 ili više poena), koja igra se plaća solidnom 1.86 kvotom u kladionici 1XBet.

1xbet bonus

Relevant news