Shandong Luneng – Guangzhou Evergrande: Analiza utakmice

prognoze utakmica

Uzvratna utakmice 1/16 finala Asian Champions League su danas na rijedu i imamo jedan iznimno zanimljiv duel između dvije prilično izjednačene momčadi koje dolaze iz Kineske Super Lige. Prva utakmica je već odigrana i Guangzhou Evergrande je tu utakmicu dobio rezultatom 2-1, nakon jedne iznimno zanimljive utakmice , gde je čak možda i ekipa Lunenga zaslužila makar bod po prikazanoj igri.

Domaća momčad se trenutačno nalazi na četvrtom mestu domaćeg šampionata, gde u poslednje vrijeme igraju toplo hladno, a u takmičenju po grupama su zauzeli prvo mestu u svojoj grupi sa tri pobjede, dve neodlučene i jednim porazom, ostavivši iza sebe ekipe Kashima Antlersa, Gyeongnama i Johora. U poslednjih sedam susreta imaju omjer od dve pobjede, dve neodlučene i tri poraza, ali ono što je posebno zanimljivo je da su u poslednjih 15 susreta čak 12 puta odigrali da oba tima postignu zgoditak.

Ekipa Evergrandea sa druge strane je krenula loše u ovoj sezoni ali se trenutačno nalaze u velikom naletu i na drguom mestu domaćeg šamiponata. U svojoj grupi Asian Champions League su završili kao drugoplasirana ekipa sa tri pobjede, jednom neodlučenom i dva poraza. U poslednjih sedam susreta imaju omjer od sedam pobjeda, nula neodlučenih i nula poraza, a u poslednjih osam susreta su pet puta odigrali da oba tima postignu zgoditak.

Očekivani sastavi

Kako je ovo vrlo bitan susret za oba trenera, oni će na teren izvesti svoje najbolje moguće sastave, pošto obojica na raspolaganju imaju sve svoje najbolje igrače. Očekuje se da će trener domaće momčadi od prvog minuta krenuti ofanzivno, pošto u svom timu ima ubitačne napadače, Graciano Pelle-a i brazilca Guedesa koji su ukupno ove sezone postigli 16 zgoditaka. Na sve to u timu će biti i korpulentni Fellaini, koji je uvjek opasanost u prekidima. Sa druge strane Evergrande ne smije sebi dozvoliti da se brani, jer ukoliko prime zgoditak u problemu su zbog gola koji su primili kod kuće, te očekujemo i od ekipe Evergrande-a da krene ofanzivno i proba postići toliko željeni zgoditak, koji bi im u mnogome olakšao posao u ovom dvomeču.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi su igrale do sada čak 23 puta i kako je bilo za očekivati ekipa Evergrandea je mnogo uspješnija. Čak 12 puta Evergrande je izlazio iz ovih mečeva kao pobjednik, devet puta je bilo neodlučeno, a samo dva puta je ekipa Lunenga pobjeđivala.  Ono što je posebno interesantno je činjenica da je u poslednjih sedam susreta, čak šest završeno da oba tima postižu zgoditak, i da je bilo više od dva gola na utakmici.

Predlozi za tipovanje

Ovakvi trendovi se naprosto moraju pratiti, te je naš predlog za klađenje ovdje da se odigra oba tima postužu zgoditak (both teams to score) koja oklada se plaća više nego solidnom kvotom 1.72 u većini respektabilnih sportskih kladionica online. Trendovi također pokazuju da bi moglo biti više od dva zgoditka, ali imajući u vidu da je ovo utakmica gdje će taktika na kraju igrati presudnu ulogu, možda je bolje igrati ovu sigurniju okladu da će obje momčadi postići zgoditak.

 

Svi tipovi za danas

Relevant news