Shanghai Shenhua – Shenzen: Analiza utakmice

Milos
29 srpnja, 2020
300 Views
nogomet tipovi

Ako ste pratili naše tipove i analize prošle sezone onda se sasvim sigurno sećate da smo imali prilično uspeha kada je Chinese Super League (CSL) bila u pitanju. Zbog cele ove frke oko COVID-19 pandemije, Kina je bila jedna od prvih država koja je suspendovala svoje šampionate, a jedna od poslednjih koja je krenula ponovo. Stoga, pošto je vreme kratko, igra se po skraćenom sistemu u dve grupe u samo dva grada. Naime, utakmice koje se igraju u okviru grupe A, kojoj grupi pripadaju ova dva tima igraju u gradu Dalian, sa Gradskom stadionu. Prvo kolo donelo je nekoliko interesantnih rezultata, ali ponovo su ekipe pokazale da će se u Kini igrati agresivno i efikasno. Kako je tek drugo kolo, smatramo da kladionice prave greške i postavljaju neke linije pogrešno, kao što je slučaj na ovoj utakmici po našem skromnom mišljenju.

Ekipa koja je domaćin na papiru Shanghai Shenhua, je ubedljivo  najpopularnija ekipa u Šangaju i prošle sezone su osvojili Kup Kine, ali su prvenstvo završili na prilično razočaravajućoj 13-toj poziciji. Ono što je specifično za ovu ekipu je činjenica da rukovodstvo čini neke vrlo nelogične poteze, dovode istrošene igrače, a rezultata nema u konktinuitetu. Opet ove sezone, Shenhua ima ubedljivo najstariju ekipu po godinama i neke istrošene strance bombastičnog imena. Obafemin Martins ima 35 godina, Stephane Mbia 34, prvi golman 37 godina, a u proseku cela ekipa ima preko 29 godina, sa samo šest igrača ispod 23 godine. Ovo može biti veliki problem, posebno imajući u vidu da se stariji igrači teže oporavljaju, a igraće se u strašnom tempu. U prvom kolu su prilično lako poraženi od strane ekipe Evergrande rezultatom 2-0

Njihovi protivnici, ekipa Shenzen je prošle godine ispala iz prve lige, ali srećnim okolnostima, odnosno činjenicom da je ekipa Tianjin Tianhai proglasila bankrot, Shenzen koji nema problema sa finansijama je ekspresno vraćen u prvu ligu administrativnim putem. Ekipa je odmah pojačana svim igračima kopji su dobili slobodne papire od ekipe Tianjin, kao i dovođenjem Švajcarskog veznjaka Džemailija, napadača iz Konga, Bifoume i superstara iz Hong Konga, Dai Wai Tsuna. Naravno na klupi je ostao Italijanski stručnjak Roberto Donadoni. Takođe, doveden je i našadač koji je igrao za Evergrande, Gao Lin, koji bi trebao da bude zvezda ovog tima. Na prvom meču su prosto razmontirali ekipu Guanghzou R&F rezultatom 3-0,

Očekivani sastavi

Obe trenera nemaju problema sa sastavom tima.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale tokom istorije 26 puta, i rezultati su prilično izjednačeni. Naime, Shenhua je pobedio 12 puta, 4 puta je bilo nerešeno, a Shenzhen su pobedili 10 puta. Što se golova tiče rezultati su prilično šareni, pošto je bilo utakmica sa mnogo, ali i sa jako malo pogodaka.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču ostavile prostora na marketu za azijski hendikep odnosno da su postavili prilično pogrešnu liniju. Na ovom meču nema jasnog favorita, pošto je tek početak šampionata a prvo kolo je pokazalo da Shenhua nikako nije u formi. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Shenzhen +0.5 AH (da Shenzhen ne izgubi na ovom meču), koja opklada se plaća solidnom 1.97 kvotom u sportskoj kladionici 1XBet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

[single_affiliate_xl title=”1xbet kladionica” ]
Author Milos