Shapovalov vs Nadal: Tipovi, savjeti i kvote – 25.01.2022

Sportske
24 siječnja, 2022
345 Views
tenis tipovi

Volite poslušati kvalitetan savjet za klađenje? U moru portala i tipsterskih servisa došli ste na pravo mjesto. Portal sportske-kladionice.com ne samo da ima najbolje eksperte u regionu već dugi godina, već su svi tipovi na našem portalu potpuno besplatni.

Svaki dan naši tipsteri koji su specijalizirani za razne lige i sportove ostavljaju svoje prognoze utakmica od kojih najbolja spada u kategoriju Tip Dana a ukoliko želite ekstra profit ne propustite pogledati naš Tiket Dana.

Denis Shapovalov je 22-godišnji teniser iz Kanade koji je trenutno 14-ti reket svijeta. Igrač je koji je kao junior osvajao Grand Slam i naravno da su očekivanja od njega ogromna. Igrač je koji ima izuzetno snažan i forehand i backhand koji ponekad zna biti nekontrolisan ali je izuzetno teško igrati protiv njega.

Shapo je igrač koji napada iz gotovo svih pozicija te sa takvom igrom može pobjediti svakog igrača na touru ali isto tako kada nije njegov dan i ne igra najbolje može gubiti i od igrača koji su van top 100.

Za Denisa je početak nove godine fantastičan. Prvo je na ATP Cupu u četiri odigrana meča pobjeđivao u tri a sa sjajnim partijama je nastavio i na Australian Openu. Istina, uvodni mečevi i nisu bili najbolji za Denisa. Protiv Djerea je slavio sa 3-1 a protiv Kwona je igrao pet setova i najveći problem su naravno bile neiznuđene greške kojih je skupio u ta dva meča čak 145.

Ipak, u trećoj rundi i u osmini finala smo vidjeli daleko boljeg Denisa. Protiv Opelke je imao pozitivan omjer vinera i neiznuđenih te je bez većih poteškoća došao do pobjede. Potom je uslijedio meč sa Zverevom, drugim favoritom turnira, i u tom meču je Shapo odigrao najbolji meč u godini. Igrao je fantastično sa osnovne linije te je na kraju bez izgubljenog seta došao do velike pobjede i četvrt finala.

Sa druge strane mreže će večeras biti peti igrač svijeta, Rafael Nadal. Rafa je naravno kralj sljake ali je igrač koji je u posljednjih pet godina značajno napredovao kada je riječ o igri na hardu.

Na Australian Openu Rafa Nadal nije imao većih poteškoća. U četiri odigrana meča je gubio svega jedan set ali je zaista imao i poprilično povoljan žrijeb. Igrao je protiv Girona, Hanfmanna, Khachanova i Mannarina gdje je samo Karen igrač iz društva 50 najboljih i jedini je igrač koji je došao do osvojenog seta.

U duelu između Denisa Shapovalova i Nadala nas očekuje velika borba. Sigurno je Denis jedan od igrača koji mogu izbaciti Rafu sa turnira a ukoliko ponovi partiju koju je pružio protiv Zvereva sigurno je čak i favorit u ovom meču. Denis protiv Rafe vodi sa 2-1 u međusobnom na hardu i uz prikazane partije protiv Opelke i Zvereva sigurno je tečaj na njega isuviše visoko postavljen.

Naš tip za ovaj meč je azijski hendikep gemova na Denisa Shpovalova (+5) što kladionica 22bet plaća odličom kvotom 1.78. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

Tip: Denis Shapovalov (+5)
Kvota: 1.78
Kladionica: 22bet

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske