Šibenik vs. Dinamo Zagreb: Tipovi, savjeti i kvote – 15.05.2022.

Dusan
14 svibnja, 2022
786 Views
Šibenik - Dinamo Zagreb

Na nedjeljni dan svoju utakmicu pretposljednjeg kola HNL-a odigrat će Dinamo koji putuje na ključno gostovanje. Nakon velike pobjede i najbolje utakmice u drugoj polusezoni zagrebačka je ekipa u prošlom kolu razbila Osijek s 3:0. Zato se s pravom nadaju novoj pobjedi i tri boda koja bi im i matematički osigurala naslov kolo prije kraja.

Svakodnevno na našem portalu možete pročitati prognoze utakmica za danas u vidu Tip Dana utakmice, odnosno najbolje utakmice za klađenje, ali i Tiketa Dana odnosno jednog ludog tiketa kojim naši čitaoci mogu da ostvare ekstra profit.

Ako želite pogledati koji je to tip dana u top 5 po našem izboru, svratite na naš sajt i olakšajte sebi potragu za tipovima. Tu smo da Vam pomognemo i posavetujemo.

Šibenik

Domaći će igrati samo za prestiž i navijače no takvi bi mogli biti i najopasniji. Ostanak i još jedna sezona u prvom razredu su osigurani pa se nameće pitanje da li će Hajduk nekako dodatno motivirati domaće.

U kuloarima kruže priče od toga da će Šibenik igrati s B ekipom pa do toga da će im Hajduk poslati financijske nagrade u slučaju da zaustave Dinamo. Splitskom je klubu nasušno potreban kiks prvaka i sve nade polažu u ovo kolo, no čini se kako im je zadnje kolo ipak presudilo.

Šibenik prolazi kroz tipičnu sezonu u sredini tablice, no i takvi su često znali prvaku zakomplicirati život kroz povijest. U novije vrijeme Dinamo dolazi do pobjeda na ovom gostovanju, ali nikad im nije lagano. Da im ni danas neće biti lako dokazuje činjenica da je Šibenik prije dva kola jednoj od ekipi s vrha, Rijeci, postigao tri pogotka kod kuće.

Odlučujuće kolo prvog HNL-a pobudilo je veliko zanimanje, a hoćemo li u zadnjem kolu gledati najnapetiji veliki derbi ikad ostaje za vidjeti. Za to je u svakom slučaju potrebna Hajdukova pobjeda nad Istrom u subotu i minimalno bod Šibenika koji mora zaustaviti goste iz Zagreba.

Dinamo Zagreb

Dinamo je prolazio kroz živopisnu i turbulentnu sezonu nakon eliminacije Tottenhama i ulaza u četvrtfinale Europske lige prošle godine. Prodaja određenih ključnih igrača i prisilna promjena trenera učinile su ovu sezonu vrlo teškom, ali spasio ih je dugi kadar i kvaliteta u sastavu koja nikad nije bila upitna za domaće okvire.

Hajduk se ozbiljno primakao na vrhu nekoliko puta no aktualni uspio je odoljeti svim prijetnjama. Zanimljivo je da u svim ovosezonskim derbijima Dinamo splitskom klubu još nije postigao pogodak, a kamoli pobijedio.

Još zanimljivije zvuči da će im takav učinak najvjerojatnije biti dovoljan za titulu te se upravo tu vidi nedostatak širine kod drugih klubova u ligi, koje su u borbi za titulu koštale “male” utakmice.

Zagrebačka mlada akademija i novac osvojen u europskim pohodima premoćni su za ostatak konkurencije. Iako nemaju istu kvalitetu kao prošle godine, u nikad jačoj domaćoj konkurenciji nekako su održali vodeću poziciju.

U igri je još preostalo šest bodova kao i još jedan veliki derbi s Hajdukom u zadnjem kolu, no s punim plijenom kod Šibenika taj susret onda ne bi imao kompetitivan karakter.

Najveća predstava sezone stigla je u najpotrebnije vrijeme za Dinamo koji je do vitalna tri boda u zadnjem kolu došao sjajnom igrom nad Osijekom. Hajduk je bio samo na bod zaostatka, ali Osijek se nenadano raspao i pretrpio jedan od najtežih poraza sezone. Nakon vrlo blijedih igara nitko nije očekivao takav goropadan i agresivan Dinamo koji je na kraju krajeva iskoristio i crveni karton Osječana, kao i činjenicu da su bili bez nekih igrača.

Zagrebački je tim pritom izgubio vrlo bitnog veznjaka Josipa Mišića, no s već spomenutom širinom u njihovom kadru to ne bi smio biti preveliki problem. Šibenčane su u sva tri navrata ove sezone pobjeđivali tako da su Hajdukove nade na vrlo klimavim nogama, a ne pomaže im ni to što su Dinamovci već slavili i na Šubićevcu.

Tipovi za klađenje

Bez sumnje slijedi nam nova zanimljiva utakmica u napetoj HNL sezoni, a mi predviđamo da će do bodova i naslova stići Dinamo. Jednostavni su prekvalitetni za ekipu Šibenika a kao veliko zaleđe imaju slavlje nad Osijekom iz prošlog kola pa očekujemo da pokriju hendikep.

Tip:   Hendikep 2 (-1.5)

Tečaj:   1.93

Kladionica:  bet365

Trenutno sportska kladionica bet365 ima fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, gde svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost dobijanja do €25 u besplatnim opkladama, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan