Skrill / Moneybookers

Sportske
27 lipnja, 2019
647 Views

Skrill je jedna od najpopularnijih svetskih kompanija koja pruža usluge elektronskog novčanika, ali koja se bavi i globalnim transferom novca. Tokom godina, ova kompanija je uspela da se održi u samom vrhu industrije koja se bavi ovim vidom usluga i pored povremenih problema sa svojim korisnicima, prvenstveno zbog pomalo tvrde politike poslovanja i ponekad visokih naknada koje uzimaju za svoje usluge. U ovoj recenziji ćemo pokušati vam odgovorimo na pitanja, je li Skrill zaista jedna od najboljih kompanija koja pruža usluge elektroničkog novčanika, kako se registrovati, kolike su im naknade za transakcije, kao i koliko vremena je potrebno da se vaš transakcije realizuju putem ovog servisa za transfer novca.

Ukratko o kompaniji

Skrill je prvenstveno bio zamišljen kao servis koji je korišten za čuvanje i prenos novca na online sportske kladionice i online kazina, i tada je poslovao pod nazivom Moneybookers. Pre nekoliko godina, kompanija je ušla u proces re-brendinga i tada su promenili celokupan vizuelni identitet, ali i svoje ime, te od 2013. godine posluju pod nazivom Skrill. Trenutno, u ponudi osim elektronskog novčanika imaju i usluge transfera novca (slanja i primanja), mogućnost naručivanja debitne platne kartice, kao i niz drugih interesantnih usluga.

Glavna prednost Skrill-a u odnosu na konkurenciju je svakako lakoća upravljanja sajtom, kao i mogućnost plaćanja velikog broja usluga i dobara putem interneta, iz razloga što dosta online prodavnica prihvata Skrill kao način plaćanja. Šta više, upravo iz razloga velikog izbora online prodavnica koje primaju Skrill, ova kompanija je trenutno popularnija od svog velikog konkurenta PayPal-a. Za razliku od PayPal-a, Skrill i dalje dozvoljava da korisnici vrše uplate i primaju isplate iz sportskih kladionica i kazina, kao i da posluju s nekim zemljama koje nisu baš poznate po svojoj internet sigurnosti. Ovo svakako ne znači da poslovanje preko Skrill-a nije sigurno, upravo suprotno, ova kompanija ima visoke standarde što se tiče sigurnosti svojih korisnika i njihovih ličnih podataka.

Korak po korak do registracije

Ukoliko se odlučite da se registrujete na Skrill-u, za to vam neće biti potrebno više od desetak minuta, čak i ako ste potpuni početnik što se interneta tiče. Kako bi pristupili sajtu Skrill, potrebno je da odete na naslovnu stranicu, što možete učiniti putem ovog linka. Kada pristupite naslovnoj stranici u gornjem desnom uglu svog browser-a kliknite na dugme „REGISTER“.

skrill hrvatska

Tada će vam se otvoriti prozor za registraciju, gde u prvom koraku treba uneti svoju ličnu e-mail adresu, te odabrati svoju šifru koju ćete koristiti na Skrill web sajt-u. U sledećem koraku, potrebno je uneti lične podatke o korisniku (ime, prezime i datum rođenja), te nakon toga možete preći na treći korak gde je potrebno uneti zemlju vašeg prebivališta, kao i preferiranu valutu koju ćete korisiti na vašem Skrill računu.

skrill moneybookers

NAPOMENA: Jednom kada odaberete valutu vašeg naloga, kasnije nećete biti u mogućnosti da je menjate, te vam preporučujemo da odaberete valutu koju smatrate da ćete najviše koristiti prilikom svojih transakcija na internetu.

Nakon odabira države i valute, potrebno je uneti još ličnih podataka koji se odnose na vaše mesto stanovanja, grad, kao i poštanski broj. I ovde je izuzetno važno uneti valjane podatke, jer inače nećete moći da verifikujete svoj Skrill račun kasnije. Finalni korak registracije od vas zahteva uneti validan broj mobilnog telefona, čekirate captcha i čekirate polje o uslovima i pravilima korištenja ovog servisa. Nakon toga očekujte konformacioni e-mail koji će stići na vašu e-mail adresu, koji treba otvoriti i pritisnuti link koji vam je Skrill poslao. Na taj način vi ste verificirali svoju e-mail adresu i postali registrovani korisnik Skrill-a.

Nakon što ste se uspešno registrovali, potrebno je da dodate odnosno povežete vašu platnu karticu ili bankovni račun sa nalogom na Skrill-u. To je moguće uraditi na tri načina:

  • Uplata putem bankarskog transfera – koju vršite direktno sa vašeg deviznog računa u banci na Skrill i ovaj tip uplate se čeka obično od dva do pet radnih dana.
  • Uplata preko platne kartice (kreditne ili debitne) – najefikasniji i najlakši način transferovanja novca na Skrill. Skrill prima gotovo sve vrste platnih kartica, jedino je bitno da kartica bude na vaše ime. Depozit se procesuira trenutno, a isplate se čekaju dva do pet radnih dana.
  • Deponovanje novca preko PaySafeCard vaučera.

Kako je deponovanje preko platnih kartica najbrže i najefikasnije za sve korisnike, ukratko ćemo opisati šta je potrebno kako bi verifikovali svoju platnu karticu. Potrebno je izabrati opciju „CARDS AND BANK ACCOUNTS“ i nakon toga opciju „ADD CREDIT OR DEBIT CARD“. U novootvorenom prozoru potrebno je uneti broj kartice, godinu i mesec isteka iste, kao i trocifreni (CCV2) sigurnosni kod koji se nalazi na poleđini vaše platne kartice. Nakon toga je potrebno da deponujete novac na Skrill sa iste i proces verifikacije je završen.

Poslednji korak koji morate da obavite je verifikovanje samog naloga, koji je obavezan, i koji se radi tako što dokazujete i potvrđujete svoj identitet davanjem, odnosno slanjem skeniranog ličnog dokumenta sa fotografijom i jednog računa (struja, voda, telefon), na kom se jasno vidi vaše ime i adresa stanovanja.

Sportske kladionice i Skrill

Kako je ovaj servis primarno zamišljen kao pomoć igračima da deponuju i povlače svoja sredstva sa online sportskih kladionica i kazina, sasvim je razumljivo da je Skrill jedna od najzastupljenijih metoda plaćanja kada pričamo o kladioničarskoj industriji. Gotovo da nema respetkabilne sportske kladionice ili kazina koji ne primaju Skrill kao metod plaćanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti ove kompanije.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da postoje određene sportske kladionice i kazina koje stimulišu svoje igrače da vrše uplate preko Skrill-a, na taj način što daju ekskluzivne bonuse igračima koji se odluče za ovu depozitnu metodu. Sportske kladionice koje trenutno imaju aktivne promocije tog tipa su između ostalih i William Hill, Bet-at-Home, 22Bet, Matchbook, 888casino i mnoge druge.

Dakle, kao što možete da vidite Skrill je vrlo gambling friendly kompanija, koja usko sarađuje sa velikim brojem sportskih kladionica i kazina, te je svakako to još jedan od faktora prilikom odabira Skrill-a kao primarne depozitne metode.

Sigurnost i Bezbednost

Jedna od stvari kojom se Skrill može ponositi su sigurnosne mere i protokoli. Možemo slobodno reć da su kod Skrill-a vaši lični i finansijski podaci zaštićeni kao u Švajcarskoj banci, jer imaju pre svega SSL enkripciju poslednje generacije, ali takođe imaju i sigurnosni tim stručnjaka, koji radi 24 časa dnevno, te proverava sve transakcije i pazi da ne dođe do nekih prevarnih radnji. Upravo je sigurnost jedan od glavnih razloga popularnosti Skrill-a među igračima koji preferiraju da se bave online sportskim klađenjem i posetama online kazinima, jer je njihov novac mnogo sigurniji na Skrill-u, nego recimo na platnim karticama. Ovo iz razloga što putem Skrill-a vi deponujete svoj novac bez potrebe da bilo kom sajtu ostavljate podatke sa vaših platnih kartica i time otvarate mogućnost da vas neko prevari.

Naknade za transakcije

Ono što se može zamjeriti Skrill-u su za neke pomalo previsoke naknade za transakcije. Naime, ukoliko se odlučite da deponujete novac na Skrill preko vaše platne kartice, biće vam naplaćen iznos od 1.9% ukoliko korisitite VISA ili MasterCard. Ukoliko se pak odlučite za direktan transfer novca (koji traje znatno duže), onda nema naknade za deponovanje. Ukoliko pak želite da povučete svoja sredstva sa naloga na vašu platnu karticu, naknada za tu transakciju je 4 eura ako povlačite na VISA platnu karticu, a 5.5 eura ako povlačite na bilo koju drugu platnu karticu. Ukoliko želite da pošaljete nekom novac ko takođe ima Skrill nalog, onda ćete morati da platite iznos od 1.9%, dok je primanje novca apsolutno besplatno. Kao što vidite, kvalitet dolazi po određenoj ceni, ali mišljenja smo da se ta cena i te kako isplati kada je Skrill u pitanju.

Zaključak

Smatramo da ne postoji mnogo sigurnijih i bržih načina na koje možete vršiti plaćanja i tražiti isplate sa sportskih kladionica i kazina. Skrill je godinama jedan od lidera na svetskom tržištu, te smatramo da je to sa razlogom. Kao prednosti ovog servisa možemo navesti sigurnost korisnika, prijatnu korisničku podršku i lakoću upravljanja, kao i bonuse koje možete dobiti od sportskih kladionica i kazina ako se odlučite vršiti depozit putem Skrill-a. Što se tiče loših strana, naknade za transakcije bi mogle biti niže, a takođe proces verifikacije može ponekad biti mukotrpan i zamoran. Sveobuhvatno Skrill ima našu iskrenu preporuku, kao možda najbolji sistem za plaćanje putem interneta i transfer novca.

Author Sportske