Split – Mornar Bar: Analiza utakmice

Lefty
21 studenoga, 2020
665 Views
košarka tipovi

Jedno od najugodnijih iznenađenja dosadašnjeg toka regionalnog takmičenja je povratnik u ABA ligu, Split. Za razliku od nekih drugih hrvatskih klubova koji su tokom ljeta tim pojačavali sumnjivim strancima, „Žuti“ su se opredijelili za drugu strategiju koja se ispostavila odličnom. Dovedeni su provjereni igrači u vidu Marka Lukovića, Blaža Mesičeka, Ilije Đokovića i Sanija Čampare, a rezultat su tri pobjede iz sedam kola. Na Gripama su pali Cibona i FMP, dok je pun plijen odnesen iz „Krešinog doma“ u Zadru. Imao je Split šansu da dobije i Igokeu na svom parketu, dok su vodili prošle sedmice skoro čitavim tokom meča u Beogradu protiv Crvene zvezde što dovoljno govori o izdanjima koje su prikazali u dosadašnjem toku sezone. Opstanak ne bi trebalo da se dovede u pitanje, pa nakon ovakvog početka mogu dosta opuštenije da ulaze u sve naredne duele.

Jedan od timova koji je skoro najviše pogođen virusom korona u ABA ligi bio je barski Mornar. Koliko je situacija bila ozbiljna, dovoljno govori to što je preminuo njihov ekonom, a predsjednik Đorđije Pavićević se nalazio u bolnici. U svim tim okolnostima, košarka nije mogla biti na prvom mjestu, ali Barani su nekako smogli snage da ostvare pobjede protiv Mege, Krke i Primorske i tako se pozicioniraju pri samom vrhu takmičenja. Ono što je nekarakteristično za klubove sa ovih prostora, to je da je Mornar uspio da zadrži sve bitne Amerikance iz prošle sezone (Jacob Pullen, Derek Needham i Isaiah Whitehead), a stigli su još Taylor Smith i Kenny Gabriel, kao i „domaći“ igrači Marko Jeremić i Aleksandar Lazić.

Očekivani sastavi

Obje ekipe su imale problema sa izostancima u proteklom periodu, ali će u ovaj meči ući kompletni. Ilija Đoković se prošle sedmice vratio u sastav Splita poslije propuštanja nekolicine mečeva, dok su u Mornaru svi oporavljeni od virusa korona i u punom sastavu putuju u Hrvatsku.

Raniji rezultati i trendovi

Split se trenutno u regionalnom takmičenju nalazi na tri pobjede i četiri poraza, dok je Mornar odigrao meč manje, a upisao pet trijumfa i jedini poraz od Zvezde u Beogradu. Ovi timovi se međusobno nikada prije nisu susreli u zvaničnoj utakmici.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Mornar -4 (pobjeda Mornara sa pet ili više poena razlike, a ako bude tačno četiri razlike, vraća se ulog). Kvota za ovu igru je 1.71 u kladionici Bet365.

Ako se pogleda odnos snaga na papiru, razlika je ubjedljivo na strani Barana. Dva igrača ovog tima koštaju kao čitav tim Splita što dovoljno govori o tome. Ciljevi se takođe razlikuju, dok Split sa tri pobjede iz sedam kola faktički osigurava opstanak jer Primorska teško da će toliko skupiti za čitavu sezonu, Mornaru je svaki bod bitan u borbi za plej-of, pogotovo bodovi protiv na papiru slabijih timova. Znali su Barani ranijih sezona da se okliznu na takvim terenima, ali ove godine su dobili Krku i Zadar relativno lako, što dovoljno govori o njihovom pristupu. Teško Split može parirati intenzitetu svog današnjeg protivnika, pa je za očekivati siguran trijumf Mornara, možda i dvocifrenom razlikom.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty