Sporting – Tondela: Analiza utakmice

nogomet tipovi

Naši prvi tipovi i analize vezano za Portugalsku prvu ligu nisu prošla najsjajnije, ali ova izuzetno zanimljiva liga često nudi neke value utakmice, te ćemo i u ovom kolu odabrati minimum jednu utakmicu na koju ćemo postaviti opkladu. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da ni Porto, ni Benfica nisu u formi i da se naprosto utrkuju ko će igrati slabije i ko će više bodova prosuti. Nama se danas sviđa jedan market na utakmici koja se igra na stadionu Jose Alvalade se sastaju domaća ekipa Sportinga iz  Lisabona i Tondele.

Domaći sastav, se nalazi na četvrtoj poziciji i generalno se bore sa Bragom i Famalicaom za mesto koje void u Ligu Evrope sledeće godine. Na domaćem terenu ove sezone imaju rekord od 9 pobeda, 0 nerešeni i samo 4 poraza, uz gol razliku od 20 postignutih i 12 primljenih pogodaka. Oni su na 46.2% utakmica ove sezone odigrali da obe ekipe postignu pogodak na meču.

Njihovi protivnici, Tondela se nalazi u nezavidnoj situaciji, pošto se nalaze na 14-toj poziciji i bore se za opstanak. Vrlo verovatno da će uspeti u tome, pošto je Aves već prežaljen, a ima ekipa koje su prilično loše. Na gostovanjima ove sezone imaju 5 pobeda, 3 nerešene i 5 poraza. Na gostovanjima ove sezone igrali su svega 30.8% utakmice da obe ekipe postignu pogodak.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju nekih manjih problema sa sastavom tima, pošto je ritam ubitačan i potrebno je malo rotirati svoje ekipe.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale tokom istorije 9 puta, i rezultati su mešani pošto je odmaća ekipa pobedila 4 puta, 3 puta je bilo nerešeno i 2 puta su pobedili gosti. Što se golova tiče ima jedan zanimljiv trend, a to je da su na 5 od poslednjih 7 utakmica igrali da obe ekipe postignu pogodak.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču ostavile prostora na marketu za BTTS, odnosno da su postavili prilično pogrešnu kvotu. Sporting Lisabon je favorit sa razlogom ali Tondela igra prilično dobro posle pauze. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati BTTS (da obe ekipe postignu pogodak), koja opklada se plaća odličnom 2.05 kvotom u sportskoj kladionici 1XBet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Relevant news