Srbija – Portugal: Analiza utakmice

analiza utakmice

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u fudbalu polako ulaze u drugu fazu, pošto je u većini grupa odigrano po tri ili četiri utakmice, te se već mogu nazirati potencijalne selekcije koje će se boriti za prvo mesto. U Grupi B, situacija je daleko od očekivane, pošto je trenutno vodeća selekcija Ukrajine sa 10 bodova iz četiri susreta, a na drugom mestu se nalazi selekcija Luksemburga. Ovo iz razloga što su Srbija i Portugal odigrale manje mečeva, ali i pored toga Portugal ima dve neoldučene iz dva meča, dok je Srbija izgubila 0-5 od Ukrajine i remizirala sa Portugalom na gostovanju 1-1.

Selekcija Srbije posle odličnih partija u Ligi Nacija ove kvalifikacije je počela vrlo traljavo te su na poslednjem meču izgubili od Ukrajine sa čak 0-5, što je sve dovelo do toga da selektor Krstajić bude smenjen. Bivši selektor je imao dosta problema sa iskusnijim igračima koji su odbijali da igraju za njega, te se od novog selektora Tumbakovića očekuje da vrati slogu u tim što pre. Previ potez novog selektora je bio da vrati iskusnog vezanjaka Luku Milivojevića iz Kristal Palasa u tim ponovo, što je i uspeo, ali je pitanje da li je utakmica protiv Portugala pravo mesto da se reprezentacija Srbije vadi u ovim kvalifikacijama.

1xbet bonus

Portugal sa druge strane je dva puta igrao neodlučeno do sada u ovim kvalifikacijama, prvo sa Srbijom na domaćem terenu 1-1, iako su bili dosta bolje selekcija, da bi u drguom kolu remizirali sa odličnom selekcijom Ukrajine igrajući vez golova 0-0. Kolika je snaga ove Portugalske selekcije izlišno je govoriti te je pitanje dana kada će proraditi i početi da pobeđuju.

Očekivani sastavi

Nema povreda igrača, te će oba selektora imati na raspolaganju se igrače koje su pozvali za ovaj ciklus reprezentativnih utakmica.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve momčadi su do sada igrale svega pet puta i Portugal je bio mnogo bolji tim u međusobnim duelima. Iako je tri puta bilo neodlučeno, Portugal je odneo dve pobede, dok Srbija još uvek nikada nije uspela da savlada reprezentaciju Portugala. Što se golova tiče, utakmice ove dve momčadi obično se igraju na mali broj golova, te je od pet susreta čak čak 3 završeno sa manje od tri gola, dok je svih pet susreta bilo u rangu od dva do tri gola.

Predlozi za tipovanje

Imajući u vidu probleme selekcije Srbije sa igračima, selektorom i identitetom u poslednjih nekoliko meseci smatramo da Portugal ima blagu prednost iako ne igra na domaćem terenu ovu utakmicu. Portugal ima mnogo više iskustva kada su ovako bitne utakmice u pitanju, te im je potrebna jedna pobeda kako bi počeli da pristižu selekciju Ukrajine. Iz svih tih razloga, te mi smatramo da će na ovom meču biti viđen prilično tvrd fudbal, ali takođe smatramo što se tipovanja tiče da je najbolja opklada odigrati Portugal AH0 (selekcija Portugala da pokrije azijski hendikep 0), koja oklada se plaća solidnom 1.65 kvotom u online sportskoj kladionici 1XBet.

Ukoliko niste sigurni kako funkconiše Azijski hendikep, predlažemo vam da se edukujete oko toga, te  da pročitate naš članak, koji se nalazi ovde.

1xbet bonus

Relevant news