Srbija – Puerto Rico: Analiza utakmice

svetsko prvenstvo u košarci 2019

Svetsko prvenstvo u košarci se zahuktalo i nakon prvog dela utakmica po grupama, najbolje dve selekcije iz grupa su oformile nove grupe, te su prenele bodove iz prve runde. Tako sui z Grupe D u ovu novoformiranu grupu došle Srbija sa šest bodova i Italija sa četiri boda, dok su iz Grupe C u sledeću rundu prošle Španija sa šest bodova i Puerto Rico sa četiri boda. Ova četvrta utakmica na velikim prvenstvima obično bude utakmica gde se selekcije znaju dekoncentrisati i odigrati slabije, ali na ovom susretu naprosto moramo odigrati na jedan market, jer smatramo da ima solidan value.

Reprezntacija Srbije nakon tri odigrana kola izgleda kao kaznena ekspedicija, koja je na ovo prvenstvo došla sa smo jednim ciljem, a to je da se u finalu susretne sa reprezentacijom USA i da odmeri snage sa NBA igračima. Srbija je na prvenstvo došla vidno oslabljenja, pošto igraju bez mozga svoje generacije, plejmakera Miloša teodosiča, koji se teže povredio pred kraj priprema, te nije u mogućnosti da pomogne svojim reprezentativnim kolegama. Ipak, posle tri utakmice u grupi jasno je da Srbija ima neverovatno talentovanu momčad, jer su redom pobeđivali svoje protivnike sa dvocifrenim razlikama, a pri tom su ubacivali dva puta preko 100 poena.

Pureto Rico sa druge strane je odigrao prilično mudro do sada, jer su prvo u jednoj teškoj utakmici dobili Iran sa 83-81, da bi dugo odolevali Špancima u drugom kolu, kada su izgubili 63-73, a u poslednjem kolu su uspeli da pobede Tunis nakon ponovo velike bitke sa 67-64. Iako je Puerto Rico ekipa koja voli da ispucava trice i da igra brzo, u grupi u kojoj su bili odigrali su tri utakmice sa malo poena, što je prilično čudno. Videćemo kako će se snaći protiv reprezentacije Srbije koja je opasna kako na bekovskim poziticijama, a tako i ispod koša.

Očekivani sastavi

Nema povreda igrača, te će oba selektora imati na raspolaganju svih 12 igrača koji su registrovani za ovo takmičenje.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve momčadi su do sada igrale četiri puta i Srbija je odnela tri pobede, dok je Puerto Rico jedini put pobedio sada već davne 2002. godine, na svetskom prvenstvu kada su pobedili 85-83. Gotovo sve njihove međusobne utakmice su išle na veliki broj poena, iako je Srbija u prošlosti bila mnogo više defanzivno orijentisana selekcija.

Predlozi za tipovanje

Dominacija reprezentacije Srbije koju su pokazali na dosadašnje tri utakmice na ovom svetskom prvenstvu je naprosto zastrašujuća. Iz tog razloga kladionice su granicu hendikepa postavile vrlo visoko, čak na -30.5 što smatramo vrlo visokim, jer će selector Srbije sasvim sigurno mnogo više minuta dati svojim rezervnim igračima. Opet, nikada ne možemo znati koliko Puero Rico u sebi ima snage da se odupre i da li će se naprosto predate ako razlika krene da raste. Linija koja se nama sviđa je linija na broj koševa. Srbija može svakoj ekipi na ovom svetskom prvenstvu ubaciti 100 poena bez ikakvog problema, dok Puero Rico ako uđe u seriju sa tricama takođe može da postigne dosta poena. Iz tog razloga naša je preporuka da se odigrat Over 164 (više od 164 koševa da postignu oba tima), koja oklada se plaća odličnom 1.90 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Relevant news