Švajcarska – Hrvatska: Analiza utakmice

Milos
7 listopada, 2020
423 Views
nogomet tipovi

Juče smo pauzirali sa našim analizama i tipovima iz prostog razloga, što je utakmica koju smo tipovali između ekipa Den Bosch i Almere City bila odložena, ali danas igramo jednu od utakmica između reprezentacija, jer nam se čini da ima lep value na jednom marketu. U okviru prijateljskih  utakmica reprezentacija, na stadionu AFG Arena sastaju se reprezentacije Švajcarske i Hrvatske.

Reprezentacija Švajcarske je od ranije obezbedila nastup na Evropskom šampionatu, pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto ispred reprezentacija Republike Irske, Danske i Gruzije. Iako im grupa nije bila previše snažna, Švajcarci su odigrali impresivne kvalifikacije i bez većih problema se kvalifikovali. U ovogodišnjem takmičenju Lige Nacija nisu krenuli dobro, pošto su prvo izgubili od solidne reprezentacije Ukrajine 1-2, da bi potom remizirali sa odličnim Nemacima rezultatom 1-1. Ekipa selektora Petkovića odmah nakon ove utkamice ima dve bitne utakmice protiv Španije i Nemačke, koje su im vrlo bitne. Stoga, na prvi pogled možda bi ličilo da ova utakmica nema nikakav značaj za Švajcarce, ali selektoru je vrlo bitno da povrate pobednički mentalitet pre ovih bitnih utkamica.

Reprezentacija Hrvatske se sa druge strane takođe nalazi u krizi igre i rezultata. Reprezentacija koja je na šampionatu u Rusiji napravila fantastičan rezultat ulaskom u finale. Ipak, odmah nakon toga doalzi do krize igre i rezultata, iako su momci u crveno belim uniformama uspeli da odigraju sasvim solidne kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Međutim, na poslednje dve utakmice koje su odigrali u okviru Lige Nacija, Hrvati su izgubili dve utkamice prvo protiv Portugala, a zaim protiv Francuske i u oba meča primili po 4 pogotka. Stoga, ova utkamica im je perfektna prilika da pokažu da su ti rezultati bili samo trenuta slabost i da kockasti i dalje mogu da budu ozbiljna sila na evropskom kontinentu.

Očekivani sastavi

Selektor Švajcarske ne može da računa na dva igrača koji su pozitivni na corona virus. Reč je o Renato Steffenu i Xherdan Shaqiri. Obojica su van konkurencije za ovaj meč. Sa druge strane Hrvatska ne može da računa na samo na Ivana Rakitića, koji se povukao, dok su svi ostali igrači spremni.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale 3 puta do sada, domaći su pobedili 1 put, 2 puta je bilo nerešeno, a gosti nisu pobedili nikada do sada. Što se tiče golova, bilo je šarenih rezultata, odnosno utakmica sa mnogo, ali i malo golova, ali na poslednje 3 utakmica , čak 2 puta je bilo više od dva gola.

Predlozi za tipovanje

Nema nikakve sumnje da je ovo duel između dve vrlo kvalitetne ekipe, koje su sposobne da postignu pogodak u svakom momentu. Smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Over 2.5 Goals (da obe ekipe psotignu više od dva pogotka na utakmici), koja opklada se plaća više nego odličnom 1.90 kvotom u sportskoj kladionici 22Bet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

[single_affiliate_xl title=”22bet kladionica” ]
Author Milos