Švedska – Norveška: Analiza utakmice

analiza utakmice

Kvalitetno je tipovanje utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo bilo za sada. Naša više nego solidna forma se nastavila, te smo juče imali dva pogotka od dve utakmice sa više nego solidnim kvotama. Danas, na prvi pogled nije bilo utakmcie koja bi mogla da zaokupi našu pažnju, međutim nakon detaljne analize, uspeli smo da pronađemo jedan meč gde smatramo da postoji ogroman value na jednom kladioničarskom marketu. Danas na stadionu Friends Arena u Solni sastaju se dve selekcije koje su sve samo ne “Friends”. Švedska i Norveška imaju dugogodišnje rivalstvo i malo je reći da ove dve nacije nisu u najboljim sportskim odnosima. Iz tog razloga, ali i razloga kvalitete momčadi smatramo da će ovo biti jedna vrlo intenzivna utakmica.

Domaća reprezentacija je postavljena za umerenog favorita na ovom meču, jer se ruku na srce nalaze na drugom mestu, odmah iza neprikosnovene Španije sa tri pobede, jednom neodlučenom utakmicom i jednim porazom. Pored toga igraju na domaćem terenu te sve to ukazuje da ne bi trebali imati preterano težak posao na današnjem meču. Na poslednjih sedam susreta, selekcija Svedske ima omjer od tri pobjede, dve neodlučene i dva poraza. Pre tri dana su igrali protiv Farskih Ostrva na gostovanju i prilično lagano dobili sa 4-0.

Sa druge strane selekcija Norveške se nalazi na trećem mestu tablice sa dve pobjede, dve neodlučene i dva poraza. Pre tri dana su na domaćem terenu pobjedili selekciju Malte sa 2-0, ali su se na tom meču propisno ispromašivali protiv nejakih Maltežana. Sa druge strane iako su promašili mnogo šansi na tom meču su Norvežani prikazali odličnu timsku igru, te su stvorili mnogo izglednih prilika. Na poslednjih sedam susreta Norvežani imaju omjer od tri pobedete, dve neodlučene i dva poraza.

Očekivani sastavi

Nema povreda igrača, te će oba selektora imati na raspolaganju se igrače koje su pozvali za ovaj ciklus reprezentativnih utakmica.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve momčadi su do sada igrale čak 22 puta i Švedska je bila mnogo bolji tim u međusobnim duelima. Iako je čak sedam puta bilo neodlučeno, Švedska je pobedila jedanaest puta, dok je Norveška pobedila svega četiri puta. Što se golova tiče, utakmice ove dve momčadi obično se igraju na veći broj golova, te je od sedam susreta čak četiri završeno sa više od dva gola.

Predlozi za tipovanje

Imajući u vidu da je ovo veliki derbi Skandinavije i da postoji višegodišnja netrpeljivost selekcija Švedske i Norveške, smatramo da će ovo biti jedna vrlo intenzivna utakmica. Obe selekcije su više nego sposoben da postignu pogodak na ovom meču, a ponuđena linija od -0.5 na marketu Azijskog hendikepa nam se čini pomalo prenaduvana od strane kladionica. Iz svih tih razloga, te mi smatramo da će na ovom meču biti viđen prilično interesantan fudbal, ali takođe smatramo što se tipovanja tiče da je najbolja opklada odigrati Oba tima postižu pogodak (Both Teams To Score), koja oklada se plaća solidnom 1.90 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Relevant news