The Strongest – Nacional Potosi: Analiza utakmice

analiza utakmice

Ove sezone nemamo mnogo sreće sa tipovanjem utakmica iz Brazila, ali na svu sreću počela je opet jedna od nama najomiljenijih liga sveobuhvatno, prva profesionalna liga Bolivije. Iako sve to zvuči prilično ozbiljno, treba imati na umu da je fudbal u Boliviji na vrlo niskom nivou i da uglavnom ima do tri momčadi koje se bore za titulu, a ostale ekipe su sve manje više jednakih kvaliteta i bore se među sobom za opstanak. Uz to 80% terena su više livade ,nego fudbalski tereni, sudci su amateri i prilično laki na kartonima, a igrači vrlo često neplaćeni i skloni tankiranju utakmica i odbijanju da treniraju. Kao šlag na tortu ima nekoliko momčadi koje igraju na ekstremno visokim nadmorskim visinama, te je Bolivija jedna od liga gde domaće momčadi odnose procentualno najveći broj pobjeda tijekom sezone.

The Strongest ili kako ih popularno nazivaju Tigrovi (zbog prugastih crno žutih dresova), su jedna od najjačih momčadi već godinama. Imaju pod svojim opasačem već 11 titula i redoviti su natjecatelji u Copa Libertadores i Copa Sudamericana natjecanjima. Prvi deo ovogodišnjeg prvjenstva su završili na drugoj poziciji, odmah iza neprikosnovenog Bolivara. Oni su iz La Paza, jednog od gradova na velikoj nadmorskoj visini, ali na ovom susretu to neće biti prednost, pošto im u goste dolazi ekipa iz grada Potosi, koji se nalazi također na velikoj nadmorskoj visini. Na poslednjih sedam susreta, domaća momčad ima omjer od četiri pobjede, dve neodlučene i jednog poraza.

[mailmunch-form id=”805182″]

Gosti su jedna od dvije momčadi grada Potosija (druga momčad je poznatiji Real Potosi) i ove sezone, konačno nakon nekoliko prilično loših sezona imaju solidnu momčad koja je prvi deo sezone završila na trećoj poziciji, odmah iza Bolivara i The Strongesta. Na poslednjih sedam susreta imaju omjer od četiri pobjede, nula neodlučenih i tri poraza.

Očekivani sastavi

Trener domaćih, vrlo poznatog imena, Pablo Eskobar, našao se pod pritiskom navijača nakon četiri odigrane utakmice, iz razloga što je njegova momčad osvojila svega pet bodova. Ipak, Escobar je dobio podršku uprave i nastaviće da vodi ekipu, pošto je u prošlom kolu The Strongest igrao odlično i dobio momčad Guabire rezultatom 4-0. Pred ovaj duel nema povređenih i suspendovanih igrača.

Sa druge strane, trener gostujuće momčadi Illanes je izjavio novinarima da ne dolazi u La Paz da se brani, nego da će njegova momčad pokušati da iznenadi favorizovanu ekipu The Strongesta i da nema problema sa povređenim i suspendovanim igračima.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve momčadi su igrale do sada čak 36 puta, a malo uspešnija je bila domaća momčad koja je pobjedila na 20 utakmica, dok je svega četiri završeno neodlučenim, a Potosi je pobjedio na 12 susreta. Na tih 36 utakmica, postignuto je ukupno 121 zgoditak, što je u proseku 3.36 zgoditka po utakmici. Ova statistika dosta govori o broju postignutih zgoditaka, mada je momčad Nacional Potosija u prvom delu sezone bila jedna od “tvrđih” momčadi sa samo 2.75 zgoditaka u proseku. Ipak, Bolivija je takva liga da se trendovi svakako moraju pratiti, posebice kada vam kladionice daju liniju koja nikako ne odgovara stvarnom stanju stvari.

Predlozi za tipovanje

Što se tiče konačnog ishoda linija azijskog hendikepa je postavljena na -1ah, što mi smatramo riskantnom linijom iz razloga što Potosi može pokušati iznenaditi ekipu domaćina koja očigledno još uvjek traži svoju formu.  Sa druge strane, na golove je linija azijskog hendikepa postavljena na 2.5, što mi smatramo priličnim value-om iz razloga što obe momčadi mogu postići zgoditak i što je domaća momčad pod imperativom ofanzivne igre od strane navijača. Iz tog razloga, smatramo da je najbolja moguća oklada ovde Over 2.5 Goals (Više od 2 zgoditka na utakmici), koja oklada se plaća solidnom 1.74 kvotom u online sportskoj kladionici 1xBet.

 

Svi tipovi za danas

Relevant news