Tour de France 2024 – Kladionice, favoriti i kvote

Stefan
25 lipnja, 2024
283 Views
Tour de France 2024

Tour de France 2024, jedna od najprestižnijih i najpoznatijih biciklističkih utrka na svijetu, pružajući ljubiteljima biciklizma spektakularan prikaz izdržljivosti, strategije i sportskog duha. Ova utrka, koja je prvi put organizirana 1903. godine, svake godine privlači najbolje svjetske bicikliste i milijune gledatelja širom svijeta.

Tour de France je godišnja višestepena biciklistička utrka koja se održava uglavnom u Francuskoj, ali često prolazi i kroz susjedne zemlje. Utrka je poznata po svojoj zahtjevnosti, uključujući ravne etape, brdske etape i individualne kronometre.

Biciklisti se natječu u različitim kategorijama, uključujući generalni plasman, bodove za sprintere, planinske bodove i najbolji mladi vozač.

Tour de France 2024: Kada i gdje se održava?

Tour de France 2024. godine započet će 29. lipnja i trajat će do 21. srpnja. Ruta utrke se mijenja svake godine, ali tradicionalno počinje negdje van Francuske ili u njenim predjelima i završava se na čuvenim Elizejskim poljanama u Parizu. Utrka obuhvaća oko 21 etapu koje se protežu preko tri tjedna, pružajući izazove različitim tipovima biciklista.

Tour de France 2024: Pravila

Tour de France sastoji se od nekoliko ključnih pravila i sustava bodovanja:

Generalni plasman (Žuta majica): Ova nagrada se dodjeljuje vozaču s najkraćim ukupnim vremenom na kraju svih etapa. Žuta majica je simbol vodstva u utrci.

 • Bodovna klasifikacija (Zelena majica): Sprinteri osvajaju bodove na završnicama ravnih etapa i međusprintovima, a vozač s najviše bodova nosi zelenu majicu.
 • Planinska klasifikacija (Točkasta majica): Biciklisti osvajaju bodove na vrhovima uspona, a vozač s najviše bodova nosi točkastu majicu.
 • Klasifikacija za mlade vozače (Bijela majica): Namijenjena je najboljim vozačima mlađima od 26 godina u generalnom plasmanu.
 • Ekipna klasifikacija: Timovi se natječu zajedno, a vrijeme tri najbolja vozača iz svakog tima na svakoj etapi se zbraja.

Tour de France nije samo sportski događaj već i kulturni fenomen koji svake godine privlači pažnju svijeta. Utrka pruža ne samo izazov za vozače već i prekrasan prikaz francuskih pejzaža i naselja. Uzbuđenje, drama i nepredvidivost Tour de France čine ga jednim od najiščekivanijih sportskih događaja godine.

Tour de France 2024: Gdje gledati?

Tour de France 2024 bit će dostupan za gledanje na različitim platformama širom svijeta, omogućujući ljubiteljima biciklizma da prate svaki trenutak ove uzbudljive utrke.

U Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini utrku možete pratiti na Eurosportu, koji pruža detaljne prijenose svih etapa, uključujući analize i komentare stručnjaka. Također, mnoge nacionalne televizijske kuće i sportski kanali širom Europe emitirat će prijenose uživo. Prenos u Sloveniji biće moguć na RTV Slovenija.

Za one koji preferiraju online streaming, Eurosport Player i druge sportske streaming platforme omogućit će gledanje na računalima, tabletima i pametnim telefonima.

Službena web stranica Tour de France također nudi live tracking i najnovije vijesti, što omogućuje praćenje rezultata i događanja u stvarnom vremenu. Ne propustite priliku da uživate u jednoj od najvećih sportskih manifestacija godine!

 • Eurosport (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina)
 • RTV Slovenija (Slovenija)

Tour de France 2024: Kladionice i kvote

Za Tour de France 2024, jedan od glavnih favorita je slovenski biciklist Tadej Pogačar, koji je već osvojio ovu prestižnu utrku dva puta. Njegova izvanredna sposobnost u brdskim etapama i kronometrima čini ga jakim kandidatom za osvajanje žute majice.

Još jedan favorit je danski biciklist Jonas Vingegaard, prošlogodišnji pobjednik, koji će pokušati obraniti svoju titulu.

Kladionice već nude kvote za ovogodišnju utrku. Pogačar je trenutno vodeći s kvotama oko 1.50, dok Vingegaard slijedi s kvotama oko 3.00. Ostali potencijalni pobjednici poput Egan Bernala i Primoža Rogliča također imaju solidne kvote, oko 9.00 do 15.00.

Kladionice nude širok raspon opcija za klađenje, uključujući klađenje na ukupnog pobjednika, pobjednika pojedinačnih etapa i razne druge kategorije.

Tour de France: kvote na ukupnog pobjednika:

 • Tadej Pogačar @ 1.53
 • Jonas Vingegaard @ 3.20
 • Primož Roglič @ 9.00
 • Remco Evenepoel @ 15.00
 • Adam Yates @ 26.00

Kvote: kladionica bet365


22bet Kladionica

5/5
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice

Ivibet Kladionica

4.9/5
100% do 150 EUR Bonus dobrodošlice

20bet Kladionica

4.8/5
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice

Rabona Kladionica

4.8/5
100% do 100 EUR Bonus dobrodošlice
Author Stefan

Jedan od mlađih, ali nikako jedan od slabijih u našem timu. Stefan je specijalista za Engleski fudbal, a niže lige su njegova strast. Sasvim smo sigurni da ćete uživati u njegovim prognozama timova za koje sasvim sigurno niste ni čuli. U slobodno vreme Stefan obožava da se bavi sportom, pre svega da igra fudbal sa svojim drugarima iz kraja. Slobodno možemo reći da on živi za najvažniju sporednu stvar na svetu.