Turska vs Gruzija: Tipovi, savjeti i kvote 18.06.2024. 18:00

Ognjen
17 lipnja, 2024
1616 Views
Turska vs Gruzija Euro 2024

Na otvaranju Grupe F, u Dortmundu se sastaju reprezentacije Turske i Gruzije. Turska je reprezentacija koja dolazi sa veoma mladom ekipom na ovaj Euro 2024, dok je za reprezentaciju Gruzije ovo debi nastup na velikoj sceni. Ko će se bolje snaći na otvaranju prvenstva?

Turska vs Gruzija: Gdje gledati

Za ljubitelje nogometa koji žele saznati Turska vs Gruzija gdje gledati, postoji nekoliko opcija za gledanje prijenosa uživo. U Hrvatskoj, utakmicu možete pratiti na HRT 2, koji redovito prenosi ključne sportske događaje. U Crnoj Gori, RTCG 1 će osigurati prijenos ove uzbudljive utakmice.

U Srbiji, RTS 1 je kanal koji će emitirati ovaj sportski spektakl, dok ljubitelji nogometa u Bosni i Hercegovini mogu pratiti utakmicu na BHT 1. Ne propustite priliku podržati svoj omiljeni tim i uživati u vrhunskom nogometu!

  • HRT 2 (Hrvatska)
  • RTCG 1 (Crna Gora)
  • RTS 1 (Srbija)
  • BHT 1 (Bosna i Hercegovina)

Turska vs Gruzija: Kvote

Powered by

Turska

Turska se vraća na najjaču europsku smortu i žele da poprave utisak jer na prethodnom Euru nisu zabilježili niti jednu pobjedu i bili su jedna od najlošijih reprezentacija na prvenstvu.

Međutim, sada je to jedna nova reprezentacija, jako podmlađena i spremna da se nadigrava sa svim reprezentacijama. U poslednje vrijeme mnogo se ulaže u fudbal u Turskoj, te klubovi iz Turske prave odlične rezultate, što se odrazilo i na igre reprezentacije.

U kvalifikacijama su igrali odlično i iza sebe su ostavili favorizovanu reprezentaciju Hrvatske, kao i selekciju Velsa. Veoma bitno za Tursku reprezentaciju je i činjenica da se prvenstvo igra u Njemačkoj, gdje živi veliki broj Turaka, te će Turska imati ogromnu podršku sa tribina.

Najefikasniji za Tursku u kvalifikacijama je bio Kokcu koji je upisao dva gola, dok je devet igrača Turske postiglo po jedan gol.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Gruzija

Gruzija se po prvi put plasirala na Euro i zabilježili su najveći uspjeh svog reprezentativnog fudbala. Do prije par godina to je izgledalo kao san, ali sa proširenjem broja reprezentacija na Euru i zahvaljujući odličnom Kvichi Kvartaskheliji, za Gruziju san je postao java.

U kvalifikacionoj grupi za Euro našli su se na četvrtom mjestu sa svega osvojenih 8 bodova, i oba su puta uspjeli da savladaju samo Kipar koji nije imao niti jedan bod. Ispred njih su se našli Španjolska, Škotska i Norveška, od kojih ćemo prve dvije ekipe gledati takođe na Euru. Kroz Ligu Nacija pronašli su put do Eura.

Nalazili su se u Ligi C, gdje su bili u grupi sa Bugarskom, Sjevernom Makedonijom i Giblartarom, te su završili kao prvoplasirani, što im je obezbjedilo duele doigravanje za Euro. Prvo su savladali Luksemburg sa 2:0, sa dva gola Budu Zivzivadzea, dok su u odlučujućoj utakmici nakon penala pobjedili bivšeg šampiona Europe, Grčku!

Oni su svoj cilj već ispunili i sada je na njima da uživaju u svakom momentu na Euru i da pokušaju da naprave što bolji rezultat.

H2H

24.05.12 – Gruzija : Turska – 1:3

30.03.05 – Gruzija : Turska – 2:5

Povrede i suspenzije

Turska: –

Gruzija: –

Turska vs Gruzija: Predlozi za klađenje

Turska je jako mlada ekipa koja zna da igra dosta promjenjivo, ali protiv Gruzije su apsolutni favoriti, posebno kada se u obzir uzme da će Turska imati veliku podršku svojih navijača. Zbog toga smo se odlučili na pobjedu reprezentacije Turske.

18.06.2024 18:00

Prijedlog: Turska pobjeda.

Tečaj: 1.77

Kladionica: 22bet

Turska vs Gruzija: Kladionice

22bet Kladionica

5/5
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice

Ivibet Kladionica

4.9/5
100% do 150 EUR Bonus dobrodošlice

20bet Kladionica

4.8/5
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice

Rabona Kladionica

4.8/5
100% do 100 EUR Bonus dobrodošlice
Author Ognjen