UFC 270: Francis Ngannou vs. Ciryl Gane savjeti i kvote – 23.01.2022

Dusan
22 siječnja, 2022
934 Views
Francis Ngannou vs. Ciryl Gane

UFC 270 je ostao bez dva meča u zadnji čas. Rodolfo Vieira je otkazao svoj meč protiv Wellingtona Turmana zbog bolesti, pa je ovaj meč pomjeren za sledeći UFC event, dok se Ilia Topuria povukao zbog zdravstvenih problema prilikom skidanja kila.

Igrate kladionicu, svaki vikend fulate barem jedan par i to biste promijenili, e onda ste na pravom mjestu! Portal sportske-kladionice.com svakodnevno svojim pratiteljima omogućava da čitaju sve tipove prognoza utakmica za danas! Stoga, bez previše uvoda, pogledajmo kakva je danas ponuda i koju utakmicu smo se odlučili prognozirati za vas.

Francis Ngannou vs Ciryl Gane

Duel između dva bivša klupska drugara, koji su trenirali pod trenerskom palicom Fernarda Lopez-a, i dugogodišnji sparing partneri, bore se za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. I ovaj put u uglu Ganea će se nalaziti Lopez, koji nije više u dobrim odnosima sa Ngannouom.

Krenimo redom. Ngannou je postao šampion pobjedom protiv Miočića, kojeg je nokautirao u drugoj rundi, i pokazao zrelost i ogromni napredak u odnosu na prvu borbu. Zadnjih pet borbi je završio ekspresno i to sve protiv respektabilnih imena, i napredovao je mnogo, kako tehnički tako i taktički.

To se najbolje može uporediti u njegovim duelima sa Miočićem, gdje je u prvom duelu išao frontalno na Miočića, bespotrebno trošio energiju, tražio nokaut, a Miočić je kontrolisao distancu, rušio ga, držao na podu i zasluženo pobjedio, dok je u drugom meču, Ngannou sjajno iskontrolisao svaki pokušaj rušenja Miočića, i sa svojim razornim udarcima nokautirao Miočića i posato šampion.

Ngannou je pravi Predator, fizički najdomantniji borac u UFC-u. Koliko je jak najslikovitije prikazuje njegova završnica protiv Anthony Hamiltona, kada mu je „iščupao“ stojeću kimuru, kao da je Hamilton momak od 70kg a ne od 120.

Ngannou ne baca mnogo 2.54/1min udarca, i njihova preciznost je 41%, ali ti udarci su toliko razorni da iako te pogodi preko bloka po rukama, protivnici završavaju na spavanju. Francis nije rvač, ne koristi rušenja mnogo, ali koliko brzo nokautira protivnike nema ni prilike da svoje rvanje demonstrira, kao što je prikazao protiv Miočića. Teško ga je oboriti, 71% je uspješnost odbrane od rušenja.


Gane, do sada u svojoj pro karijeri nije osjetio gorčinu poraza, ni u MMA, ni u kickboxingu ni u Muay-Thai-u. Koliko je teško zaustaviti i usporiti Ngannoua vidjeli smo kroz čitavu njegovu MMA karijeru, ali smo vidjeli i na koji se to način radi, sa mnogo kretnje, distancom, fokusom, preciznim ulascima i izlascima, kao i rušenjima.

I naravno treba preživjeti njegove topove i nalete. Ako iko može to uraditi, to je Gane, kojem su najbolje karakteristike baš ono što ne odgovara Ngannou. Gane je dobar džudista koji svoj Muay Thai klinč sjajno transformiše u efektivno Judo bacanje, i završava borbu sa „polugama“, odavno nije viđeno da neki teškaš završi borbu sa „heel hookom“.

Mnogo podsjeća na veću verziju Jona Jonesa, sa čitavim fight IQ-em, kretnjama, opuštenosti u oktagonu. Prednost protiv Ngannoua mu može biti što je već na treninzima osjetio njegove udarce, njegove prednosti i mane, ali ima u svom uglu trenera koji je sve naučio Ngannoua.

Gane je zadnju borbu demolirao Derricka Lewisa, i pogodio čak 112/136 udaraca, dok je Lewis imao samo 16/37. Gane ima „baca“ mnogo udaraca skoro 7/min, što je i za laku kategoriju mnogo.

Kako vrijeme i runde, budu odmicale šanse za Gane će se povećavati, a kvota opadati, ali pitanje je kako preživjeti napade Predatora?

H2H

Ngannou: 16W-3L, visina 193cm, težina 119kg, reach 211cm, 35 godina.

Gane: 10W-0L, visina 196cm, težina 112kg, reach 206cm, 31 godina

Prognoza:

Pobeda Ciryl Gane

Kladionica: 20bet

20bet Kladionica

5/5
  • Veliki broj ponuđenih sportova i kladioničarskih marketa
  • Konkurentni tečaji i niske margine
  • Kriptovalute su prihvaćene
  • Korisnička podrška dostupna 24/7
  • Lak i logična navigacija kroz sajt
  • Niski limiti za isplate
  • Visoki uslovi iskorišćavanja nekih bonusa i promocija
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan