UFC 275: Najava i prognoza

Dusan
10 lipnja, 2022
384 Views
Teixeira vs Prochazka

Ovaj vikend UFC organizuje event u Singaporeu, gdje ćemo dobiti šampione u muškoj poluteškoj kategoriji i ženskoj muva kategoriji. Event predvodi meč izmedju šampiona Teixeire i Čeha Prochazke.

Event je ostao u zadnji čas bez borbe izmedju Bontorina i Kapea. Event je na rasporedu, u noći izmedju subote i nedelje, a prenos je omogućen na Sport Klubu Fight.

Glover Teixeira vs. Jiri Prochazka

Prochazka je dobio priliku nakon dva meča u UFC-u za tituli. Svojim spektakularnim nastupima i stilom borbe može se reći i zasluženo. Njegov protivnik je „najstariji“ UFC šampion, Brazilac Teixeira. Kada kažemo najstariji, Glover je dokazao da je kao vino, i da što je stariji sve je bolji.

Glover je dobio priliku da se bori protiv šampiona Blachowicza, i neočekivano lako i na iznanedjenje mnogih pobjedio Poljaka. Ono što je zanimljivo u tom meču je bio bolji i u stojci od Jana.

Glover je u početku svoje UFC-karijere bio poznat kao udarač, ali ono u čemu je Glover dominatan je BJJ. Zadnja tri meča je pobjedio, dominacijom u parteru. Anthony Smitha je pobjedio udarciama u GNP-u, dok je Reyesa i Blaczhowicza davljenjem.

Za razliku od Teixeire, Prochazka je mnogo mladji, ali ima ogromno iskustvo. U nizu je od 12 pobjeda, zadnji put je poražen 2016te godine. Ono što Prochazku razlikuje od ostalih boraca je njegov atipičan stil borbe.

Stoji dosta široko, i ima tvrde udarce. Možda i najveći kvalitet Prochazke je njegova tvrda brada. Veoma ga je teško nokautirati. U UFC-u je imao dva jako atraktivna nastupa, nokatirao je Reyesa i Ozedimira.

Velika šansa za Teixeiru je ako uspije borbu prenijeti u parter, gdje je Prochazka imao mnogo problema. Ali Prochazku je veoma teško srušiti u parter.

Tip: Teixeira pobjeda.

Kladionica: 22bet

Kvota: 2.47

Valentina Shevchenko vs. Taila Santos

Valentina Shevchenko je očistila muva kategoriju. Njen sledeći protivnik je je odlična graplerka Taila Santos. Ovaj meč je sudar stilova. Popularna „the bullet“ je vrhunska kickboxašica dok je Santos odlična u parteru.

Shevchenkova je u nizu od 8 pobjeda. Iako je u standupu vrhunski potkovana. Ima sjajan Muay Thai stil, ono što može Taili Santos praviti problem je, što Valentina ima odličnu odbranu od rušenja i veoma ju je teško oboriti. Poslednja dva nastupa su bila impresivna. Nokautirala je Lauren Murphy i Jessicu Andrade.

Taila Santos svoje mečeve uglavnom dobija rvačkom dominacijom. Kontrolom u parteru, zadržavanjem svojih protivnica u parteru. Veoma je fizički jaka za ovu kategoriju, i Shevchenkova će biti u problemu ako se nadje ledjima na podu protiv Santsove. Taila Santos ima četiri pobjede u nizu, i daće sve od sebe da osvoji pojas.

Tip: Shevchenko pobjeda prekidom

Kladionica: 22bet

Kvota: 2.20

Zhang Weili vs Joanna Jedrzejczyk

Revanš meč izmedju dvije veoma atraktivne borkinje u slamka kategoriji. Njih dvije su prvi meč odradili 2020 godine, koji je dobila Kineskinja Weili, podjeljenom odlukom sudija.

Poslije toga meča Weilli je dva puta poražena od Rose Namajunas dok se Joanna nije borila. Obje borkinje su na vaganju izgledale fizički besprekorno spremne. Weili ima prednost u snazi i rvanju, ali Joannu je veoma teško rušiti. Ako Weili to uspije, imaće veliku šansu da pobjedi.

Ipak prije svega nas očekuje stand up borba. Sa mnogo razmjena i teških udaraca. Ono u čemu Weili ima veliku prednost je snaga udaraca. Udara mnogo tvrdje, što može odlučiti meč.

Tip: Weili pobjeda

Kladionica: 22bet

Kvota: 1.55

Jack Della Maddalena vs Ramzan Emeev

Borba u welter kategoriji je jedan od najzanimljivijih mečeva na čitavom kardu. Riječ je o dva veoma atraktivna borca, koji su beskompromisni i koji idu naprijed.

Della Maddalena je borac koji je u naletu, u UFC je ušao preko DWSC i debitovao je pobjedom u UFC-u. On je opasan boxer prije svega. Ima veoma brze i jake udaračke kombinacije. Za razliku od mnogih MMA boraca ima sjajan osjećaj za eskivaže i teško ga je pogoditi. Problem kod Della Maddalene je njegov parter i snalaženje na podu.

Emeev je dijametralno suportan borac, koji je u UFC došao kao velika nada i prospect, ali se nije pokazao dovoljno dobro. Emeev se voli potući i u stojci, iako je dominatni rvač. Protiv Della Maddalene ako bude išao u otvoreni fight izgubiće. Moraće da ga ruši i khabibovski drži u parteru,

Tip: Della Maddalena pobjeda prekidom

Kladionica: 22bet

Kvota: 3.72

Ukupna kvota na ova četiri para je sjajnih 31.33!

Trenutno sportska kladionica 22bet  ima fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, gde svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost dobijanja do 122 u besplatnim opkladama, odmah nakon registracije i prvog depozita!

[single_affiliate_xl title=”22bet kladionica” ]

 

Author Dusan