UFC 276: Adesanya vs. Cannonier – Tipovi, savjeti i kvote 02.07.2022.

Dusan
2 srpnja, 2022
665 Views
UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

UFC 276 donosi mnogo zanimljivih mečeva, a svakako najviše pažnje privalče borbe za titulu u srednjoj i perolakoj kategoriji. U nastavku teksta analiziraćemo obje šampionske borbe, kao i borbu u srednjoj kategoriji, izmedju Seana Stricklanda i Alexa Pereire.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Israel Adesanya vs Jared Cannonier

Israel Adesanya

Popularni Izzy je počistio srednju kategoriju, i ovo će mu biti peta odbrana naslova. Za sada u svojoj karijeri je neporažen u srednjoj kategoriji, dok je jedini poraz ima u poluteškoj od Jana Blachowicza. Zadnji meč je odradio protiv Roba Whittakera u februaru mjesecu koga je pobjedio odlukom sudija.

Dugo godina se borio u kickboxing organizaciji Glory, i bio je jedan od najboljih boraca srednje kategorije. Mnoge je iznenadila odluka kada je prešao u slobodnu borbu. Posebno sa aspekta rvanja? Kako će odgovoriti svim vrhunskim rvačima u srednjoj kategoiji.

Zahvaljući svom reachu uspio je da iskontroliše svakog protivnika. A iz bobre u borbu je napredovao u odbrani od rušenja. Kada se uporedi njegova prva borba protiv Wilkinsona, koji ga je u prvoj rundi bacao više puta i kontrolisao u parteru i meč protiv Marvina Vettorija koji je vrhunski rvač a nije mogao baciti Izzya u parter, vidi se da je taj napredak je ogroman.

Adesanya je tehnički odličan u stojci, jedan od najboljih u UFC-u sigurno u tom segmentu borbe. Posebno ima ubitačan prednji kroše, koji sjajno „provlači“. Mnogo baca nožne udarce, posebno low i calf kickove, sa kojim usporava protivnika.  Domet će svakako biti prednost za Adesanyu u ovome meču, jer će moći da prednjom rukom presječe svaki napad Cannoniera.

 

Jared Cannonier

Cannonier je u svojoj 38-oj godini života dobio priliku da se bori za pojas. Mnogo je lutao na početku karijere, imao je problema sa kilažom, borio se čak i u teškoj kategoriji. Ali sve se posložilo kada se spustio srednju kategoriju.

Posebno kada je pobjedio Andersona Silvu, a onda ugasio i Jacka Hermanssona u Copenhagenu.  Njegova poslednja borba protiv Dereka Brunsona je sigurno njegova najbolja izvedba. Veoma jakog i eksplozivnog rvača je uspio kontrolisati u klinču a zatim ga teškim udarcima i nokautirati.

Radi se o fizički dominatnom momku, koji konstatno ide naprijed i pritiska protivnika. Najjače oružije su svakako njegova fizička snaga, i K.O. punch. Jedan je od rijetkih boraca koji mnogo polaže nade u svoje leg kickove, koji su toliko ubojiti i razorni. Ima veoma opasne i široke krošee i aperkate koji svakome mogu napraviti mnogo problema.

Cannonier ima solidno rvanje, skoro kao i Blachowicz, i trebao bi sličnu taktiku da koristi. Da polako leg kickovima načinje Adesanyu, a onda da ga pritiska u clinch, i ima velike šanse da šokira sve.

Jared je primjer sportiste i po ponašanju i po stilu borbe, mnogo je simpatija pokupio zadnjih dana i imaće veliku podršku protiv Australca, nigerijskih korijena.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Adesanya: 32 godine, 22W-1L, visina 193cm, reach 203cm.

Cannonier: 38 godina, 20W-5L, visina 183cm, reach 197cm.

Adesanya ima tu prednost u visini i reachu što može biti jedna od ključnih stavki u ovom matchupu.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 03.07.2022, 04:00h
Tip: Preko 3.5 runde.
Kvota: 1.7
Kladionica: 22bet

Sve borbe na 5 rundi donose mnogo taktiziranja, pa se rijetko u zadnje vrijeme dešava da borci krenu svom snagom u prvoj i drugoj rundi.

Prava borba kreće tek od treće, jedino ako se ne desi neki težak udarac. I ovaj meč miriše da bi mogao otići na sudijsku odluku, ali smo se odličili na broj rundi, jer sudije u zadnje vrijeme baš nisu u najboljoj formi i donose dosta diskutabilne odluke.

Za hrabrije vrijedi pokušati i tražiti pobjedu Cannoniera, gdje je kvota preko 4.5.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Alexander Volkanovski vs Max Holloway

Alexander Volkanovski

Volkanovski je pobjedivši Korean Zombia dokazao da je kralj perolake kategorije i da je jedini borac koji mu može parirati Max Holloway. Zbog toga, ali i zbog dosta diskutabilne sudijske odluke u meču broj 2, Holloway je dobio novu šansu da se bori protiv Australca.

Volkanovski je neporažen u UFC-u, i kreće se ka svom „legacy“-u, da postane najbolji borac svih vremena u perolakoj kategoriji.

Volk je prije MMA karijere bavio se američkim fudbalom i rvanjem slobodnim stilom, pa se može reći da je svoju snagu i izdržljivost stekao baš tu. Iako je malo „undersize“ za pero laku kategoriju, njegova snaga i eksplozivnost sve to nadoknade.

Posebno rvački dio, gdje non stop pritiska protivnika ka žici, i kada dodje u klinč ili poziciju za rušenje, to rušenje i ostvari. Za razliku od mnogih klasičnih rvača Volk ima solidan boks i veliku K.O. snagu.

Prednost u borbi protiv Hollowaya će mu biti ta što je njegov „spremnik sa gorivom“ uvjek do vrha pun, i što može tempirati i podizati ritam iz runde u rundu, bez da igdje žuri. Dok je Holloway poznat kako mu tempo poslije treće runde opada. Ako uspije rušiti u prvim rundama Maxa, velike su šanse da će i treći put ga pobjediti.

 

Max Holloway

Havajčanin je poslije poraza od Volka, nanizao dvije veoma ubjedljive pobjede protiv dva veoma teška protivnika Yaira Rodrigueza i Calvina Kattara. Na press konferenciji je imao šta reći Volkanovskom, bio je veoma ljut i tražio od Australca da stane na sredinu ringa i da se potuku. Pitanje je da li će ga Volkanovski poslušati.

Holloway je majstor stand up borbe. Njegove kretnje i kombinacije su brutalne. Čista umjetnost. Dug je za svoju kategoriju, ali ono što ga posebno izdvaja od drugih boraca su njegov tajming i eskivaže koje posjeduje. Jedina zamjerka u svom tom stand up-u je nedostatak K.O. powera, u njegovim udarcima.

Ortegu je premlatio, zadao mu preko sto udaraca u glavu, ali ga nije uspio nokautirati.

Holloway bi trebao da prekopira recept iz drugog meča, i da u svakoj rundi „provoza“ Volkanovskog kroz oktagon, da na njegov pritisak odgovara kontrama, i sječa ga svaki put. I ako odluka ovaj put bude blizu, sudije će biti naklonjene Havajčaninu.

H2H

Volkanovski: 33 godine, 24W-1L, visina 168cm, reach 180cm.

Holloway: 30 godina, 23W-6L, visina 180cm, reach 175cm.

Zanimljivo je da Holloway koji je viši 12 cm od Volkanovskog ima reach 5 cm kraći.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 03.07.2022, 03:00h
Tip:  Win inside the distance – NO (Borba ide na bodove)
Kvota: 1.45
Kladionica: 22bet

Ovdje očekujemo taktičko nadmudrivanje kao i u prethodna dva meča. Oba borca su poznati kao spremni i izdržljivi borci, pa vjerujemo da će i ovaj put odluka ići u ruke sudija.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Sean Strickland vs Alex Pereira

Sean Strickland

Iako se kroz medije mnogo provlači priča kako je Strickland „žrtveno jagnje“ i idealan protivnik sa kojim se trenutno Alex Pereira može boriti i pobjediti ga, da bi zakazao meč sa Adesanyom, mislimo da posle šoua koji je priredio Strickland na press konferenciji niko ne želi više gledati Adesanya vs Pereira, već Adesanya vs Strickland.

Još od McGregora niko nije više oduševio publiku kao Sean, sa prozivkama na račun šampiona.

Strickland je u nizu od 6 pobjeda, i „krvavo“ je zaradio priliku da se bori za titulu. Ako pobjedi Pereiru, sledeća borba je za pojas. Radi se o borcu koji je fizički prejak. Koji je potkovan i u boksu, rvanju i graplingu, te ima mnogo više iskustva od Pereire u slobodnoj borbi.

Veoma je čvrst, samo je jednom završen udarcima u karijeri. Ako uporedimo Stricklanda i Pereiru, Sean je mnogo kompletniji MMA borac, i ne bi trebao ići da se tuče sa Brazilcem u stojci. Ako uspije oboriti Pereiru u parter, Stirckland će pobjediti taj meč.

Ali postoji, jedno veliko ALI! Strickland je malo „čudan lik“. Bivši član „skinheadsa“, čudnog ponašanja, pa nas ne bi čudilo da bi Sean išao nešto da dokazuje i da boksa protiv Pereire. Ali ako ispoštuje taktiku, blizu je pobjede. Problem za Stricklanda je taj što se mnogo mučio sa skidanjem kila za ovaj meč, na vaganju je izgledao jako iscprljeno.

Alex Pereira

Pereira je nakon samo dvije borbe došao u priliku da se bori u „tittle eliminator“ meču. UFC je odlučio da ga pogura i da ga upari što prije sa Adesanyom. Pereira i Adesanya imaju zajedničku prošlost iz Glory-a, gdje je Alex dva puta teško nokautirao Adesanyu.

Zbog toga je UFC „nanjušio“ profit i da će se taj meč prodati veoma dobro, pa je Pereira uprkos svom neiskustvu i slabijim protivnicima došao u priliku da se bori sa visoko rangiranim Stricklandom.

Pereira je jedan od najboljih kickbosača u UFC-u. Ima ubitačan prednji kroše, sjajno baca nožne udarce. Umjetnik u stand upu. Do sada nije imao priliku raditi sa rvačem. UFC ga je upario sa borcem koji mu najviše paše iz TOP 10, borac koji se voli tući u stojci.

Nismo gledali još Pereiru u parteru, i pitanje je kako će se snaći, ako Strickland ga sruši i krene tući u GNP-u.

H2H

Strickland: 31 godine, 25W-3L, visina 185cm, reach 193cm.

Pereira: 34 godina, 5W-1L, visina 193cm, reach 201cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 03.07.2022, 02:30h
Tip: Sean Strickland
Kvota: 1.83
Kladionica: 22bet

Kvota na Stricklanda početkom ove sedmice je bila čak 2.45! Ali iz sata u sat je počela da pada. Od underdoga do favorita. Jasno je da je Strickland kompletniji borac, i da će mnogo zavisti samo od njega i da li će pokušati da izmori Pereiru i da rve sa njim. A ne da boksuje, kako je najvio.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author Dusan