UFC 277: Pena vs. Nunes – Tipovi, savjeti i kvote 31.07.2022.

Dusan
29 srpnja, 2022
972 Views
Julianna Pena vs Amanda Nunes

Julianna Pena vs Amanda Nunes

Julianna Pena

Amerikanka, venecuelanskih korijena je šokirala svijet i pobjedila Amandu Nunes. Radi se o veoma jakoj fizički borkinji, koja je odlična graplerka. Pobjedivši favorizovanu Saru McCann dobila je priliku da se bori protiv Nunešice.

Iako je pobjedila taj meč, u prvoj rundi uopšte nije izgledalo dobro za Penu. Amanda je dominirala i u stojci, imala je rušenje i kontrolu u parteru, čak je bila blizu da završi taj meč davljenjem.

U drugoj rundi, Pena je krenula na sve ili ništa, ušla je u otvorenu razmjenu i totalno poremetila Nunes. Amanda je izgledala kao da joj je nestalo energije, izgeldala je poprilično iznenadjeno, što je Pena iskoristila i rušila Amandu, i veoma je brzo udavila. Velika pobjeda. Totalno neočekivana.

U svojih 9 mečeva u UFC-u, Pena ima skor 7-2, gubila je oba puta na SUB. Meč protiv Amande je pobjedila na čistu želju, agresivnost. Fizička snaga je najveći adut za Penu, jedna od rijetkih borkinja koja u tom segmentu može parirati Nunešici.

Na press konferenciji prije ovog drugog meča Pena je imala veoma „opasnu“ najavu, i prijetila je i pomalo ponižavala Amandu. Da li će joj se to obiti o glavu ili je spremna da odbrani svoj pojas ostaje da vidimo.

https://twitter.com/MMAJunkie/status/1553004552722550784

Amanda Nunes

Jedna od najboljih borkinja svih vremena je izgubila pojas u bantamu, dok je i dalje vlasnica onog u perolakoj. Zadnji meč je izgledala kao da joj je nedostajalo motivacije i oštrine. Ali ovaj put izgleda kao da je spremna i nabrijana.

Radi se o jednoj od najkompletnijih borkinja, koja je vrhunski potkovana i u stand upu, i u parteru. Svoje protivnice je riješavala i nokautima, i submmisionima. Jedan od najspektakularnijih nokauta kada je high kickom ugalsila Holly Holm. Pored Holm riješavala je veoma lako i Rondu, Valentinu Shevchenko, kao i Cris Cyborg.

U prvom meču protiv Pene je imala totalnu dominaciju, ali je u drugoj rundi naglo pala. Tehnički je mnogo bolja borkinja od Pene posebno što se stojke tiče, i to je segment borbe koji bi trebala više da koristi i da svojim kickovima usporava Penu.

Najevći problem za Nunešicu može predstavljati skidanje kila do bantam kategorije, gdje izgubi dosta energije i snage. Što Pena može iskoristiti i iskontrolisati Nunes.

https://twitter.com/Patrick_McCorry/status/1552948741530853376

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Pena: 32 godina, 16W-3L-1NC, visina 170cm , reach 175cm.

Nunes: 34 godina, 21W-5L, visina 173cm, reach 175cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 31.07.22 05:00h
Tip: Preko 1.5 runde i pobjeda Nunes.
Kvota: 2.00
Kladionica: bet365

Amanda je tehnički kvalitetnija borkinja i u ovaj meč ulazi kao favorit. Pored toga i motivisanija je, spremna da se osveti Peni za poraz, prvi nakon 9 godina. Pena se pokazala kao jako čvrsta borkinja, zato očekujemo da će ovaj meč preći 1.5 rundu, ali i da će Nunešica vratiti pojas u svoje vlasništvo.

Magomed Ankalaev vs Anthony Smith 31.07. 03:00h

Magomed Ankalaev

Ankalaev je jedan od najkvalitetnijih boraca u poluteškoj kategoriji. U nizu je od 8 pobjeda i to je trenutno najduži niz bez poraza u poluteškoj kategoriji, naravno ako ne računamo Jonesa. Magomed jedini svoj poraz je doživio od Paula Craiga u svom debiju u UFC-u.

Radi se o veoma čvrstom borcu koji pored svog rvanja ima i odličan stand up. Ima odlične kretnje, često mijenja gard, i ima opasan front kick, koji veoma brzo baca, jako i precizno, to je najbolje osjetio Lunigiambula, koga je pogodio i nokautirao.

Zadnje mečeve radi dosta pametnije i opreznije. Krylova, Oezdemira i Thiaga Santosa je izrutinirao, kontrolirao i pobjedio na bodove.

Ankalaeva je veoma teško rušiti, a još teže zadržati na pod, što će Smithu praviti ozbiljne probleme, i ovaj meč Ankalaev će raditi pametno, sa mnogo kontrole i klinča, jer takav stil borbe mu je donosio rezultate u poslednjim mečevima, a šteta je bila minimalna.

Anthony Smith

Smith je nakon poraza od Glovera i Rakića, podigao se i ušao u seriju od tri pobjede, i sve tri borbe je pobjedio prekidom, i to sa submissionom! U više navrata u svojoj karijeri je opravdao svoj nadimak „Lavlje Srce“.

Naime, u meču za titulu protiv Jonesa, primio je nelegalan udarac, posle koga je nastavio meč, a da je samo rekao da „nije sposoban“ da nastavi borbu postao bi prvak. Ali nije to uradio, i izgubio je ali zaradio simpatije.

U meču protiv Glovera, je primio takve batine, da ga je brazilac molio da odustane, da prestane da ga tuče. Radi se o borcu koji je u karijeri odradio 52 profesionalna meča, koji ima ogromno iskustvo iza sebe.

Borac koji je majstor u BJJ-u, i koji svoje protivnike većinom riješava „davljenjem“. Pored grapling dijela ima sasvim solidan boks, ali i teške udarce. Ima K.O. power na što bi Ankalaev posebno trebao obratiti pažnju.

Rakić ga je veoma lako nadhrvao, i pokazao da Smithovo defanzivno rvanje, i kada se nadje na ledjima nisu baš toliko kvalitetni.

Ali kada se nadje u gornjoj poziciji, veoma je nezgodan, i vrlo brzo riješava protivnike.

H2H

Ankalaev: 30 godina, 17W-1L, visina 191cm, reach 191cm.

Smith: 34 godina, 36W-16L, visina 193cm, reach 193cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 31.07.22 03:00h
Tip: Ankalaev pobjeda odlukom.
Kvota: 2.20
Kladionica: bet365

Ankalaev je borac koji dosta kontroliše ritam, drži sredinu okagona i svoje protivnike veoma dobro usporava. Mnogo pametno i taktički radi. U meču protiv Santosa na pet rundi je pokazao da može bez ikakvih problema raditi šampionske runde.

Dok Smith ima kondicionih problema u poseldnje vrijeme. Smith je tvrd i teško ga je završiti, pa zato očekujemo pobjedu Ankalaeva na bodove.

Derrick Lewis vs Sergei Pavlovich 31.07. 04:00h

Derrick Lewis

Najbolji nokauter UFC-a svih vremena se vraća u oktagon nakon poraza od Tai Tuivase. Lewis je zabilježio 13 nokauta u svojoj UFC karijeri. Dva puta se borio za titulu u teškoj kategoriji, ali oba puta je poražen, prvi put od DC-a, a zatim i od Ganea, za privremenu titulu.

Poraz protiv Tuivase je došao dosta neočekivano. Da je pobjedio taj meč, vrlo bi vjerovatno dobio i treću priliku i borbu za pojas.

Što se tiče stila borbe Lewisa, dosta je jasno. Gdje udari, tu trava više ne raste. Snagu Lewisovih udaraca su mnogi borci osjetili na svojoj bradi, i nisu se dobro proveli. Možda i najteži nokaut je primio Blaydes, koga je savlado teškim aperktaom. Ono što Pavlovich treba da pazi je desni overhand i aperkat koji dolaze direktno iz pakla.

Lewis će biti u problemu ako se nadje na ledjima i ako Pavlovich uspije da kontroliše distancu.

https://twitter.com/mmamania/status/1552788819002290178

Sergei Pavlovich

Pavlovich je u UFC došao kao jedan od najvećih MMA talenata teške kategorije, van UFC-a. Borio se u ruskim organizacijama, a kao vatreno krštenje je imao protiv Alistara Overeema, koji ga je pobjedio, veoma brzo.

Od toga meča se nije dugo borio, imao je problema sa povredama, i tek u UFC-u Londonu prije par mjeseci vratio se, posle izostanka od skoro 3 godine. U zadnjem meču ekspresno je nokautirao zemljaka Abdurakhimova. A prije toga u UFC-u je pobjedjivao Greena i Golma takodje nokautima.

Uistinu, nije se borio sa borcima vrh kvaliteta, sem sa Alistarom. Lewis je novi veliki izazov za njega. Idealna prilika da se dokaže i da pokaže svima da je spreman za još jedan veći iskorak.

Mora iskoristi svoje kretnje da bi izbjegao opasne udarce iz klinča koje baca Lewis.

H2H

Derrick Lewis: 37 godina, 26W-9L-1NC, visina 193cm, reach 193cm.

Sergei Pavlovich: 32 godine, 17W-6L, visina 185cm, reach 191cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 31.07.22 04:00h
Tip: Borba neće otići na bodove
Kvota: 1.54
Kladionica: bet365

Sudar dva ozbiljna nokautera koji kombinovano imaju 33 nokauta, pa i ovaj put očekujemo da borba neće otići do zadnjeg sudijskog gonga.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan