UFC 279: Chimaev vs. Diaz – Najava eventa

Dusan
8 rujna, 2022
1212 Views
Khamzat Chimaev vs Nate Diaz

Ovaj vikend nas očekuje veoma uzbudljiv UFC u Las Vegasu, a predvodi ga borba u welter kategoriji, između Chimaeva i Diaza. Sudar legende MMA sporta, i jedne zvijezde u nastajanju.

Pored njih dvojice na ovom eventu se bori i Tony Ferguson koji traži prekid serije poraza. Njegov protivnik je opasni Li Jingliang. Cijeli main event se prenosi na Sport Klubu Fight.

Khamzat Chimaev vs Nate Diaz

Za mnoge je neočekivano došla vijest da je novi protivnik Khamzatu Chimaevu biti iskusni Nate Diaz. Možda ovaj meč u ovome trenutnku nisu proporcionalane forme ova dva borca.  Ali Chimaev je veliki favorit, ali Nate je već navikao da šokira svijet.

Chimaev je za veoma kratko vrijeme uspio da od totalnog anonimusa dođe do samog vrha welter kategorije. Sve znakove pitanja pored svog imena je skinuo pobjedivši u sjajnom meču, Gilberta Burnsa, koji je jedan od pet najboljih boraca welter kategorije. Chimaeva je jedan od najjačih fizičkih boraca, i komotno može da se bori i u poluteškoj kategoriji.

Pobjeda protiv Diaza bi mu dala priliku da se bori i za titulu. Nate je jedan od najtvrđih i najspremnijih momaka u UFC-u. Dolazi iz serije od dva  poraza. Zadnji meč je poražen od šampiona Leona Edvardsa. A prije toga i od Jorge Masvidala. Diaz je vrhunski bokser koji može da primi dosta štete, ali koji zna da uđe u glavu protivniku, i da ga uvede u nervozu.

Svakako nas očekuje pravi rat, gdje će oba borca ići na sve ili ništa to je sigurno.

Li Jingliang vs Tony Ferguson

El Cucuy se vraća u oktagon posle teškog teškog nokauta koji je pretrpio od Michaela Chandlera. Nakon serije od 12 pobjeda Ferguson je pretrpio četiri teška poraza. Njegov stil borbe je uzeo danka, te više ne može da podnosi te teške udarce koje je podnosio u mladosti.  Njegov protivnilk je opasni Kinez, Li Jingliang, koji je u poslednjem meču pobjedio opasnog Muslima Salikohva.

Jingliang je opasan udarač ali ima problema sa dominantnim rvačima. Ferguson nije takav, ali je veoma opasan u partertu.

Očekuje nas ozbiljan duel u stojci i pravi rat u oktagonu.

Kevin Holland vs Daniel Rodriguez

Potencijalna borba večeri u welter kategoriji izmedju dvojice ultra zanimljivih i odličnih boraca. Popularnost Kevina Hollanda raste iz meča u meč.

Nakon što se dugo vremena borio po prelimsima, njegovi nastupi u poslednje vrijeme ga guraju u sam vrh izazivača, ali i borbe koji prodaju vrtoglavo PPV, i pune dvorane širom svijeta. Borac koji je vrhunski u stand upu, ali njegove BJJ završnice u zadnje vrijeme postale su pravi hit na društvenim mrežama.

Preko puta Hollanda stiže jedan jako potcjenjen borac. Riječ je o Danielu Rodriguez koji je zadnji meč izdominirao opasnog Kevina Leea. UFC ovog momka. Radi se o vrhunskom rvaču koji ima i tehniku i snagu da sve opasne udarače ili rvače zadrži na podu i da ih kontroliše. Pored toga odličan je u stojici. Ima K.O. power i šalje protivnike na spavanje.

Očekuje nas sudar stilova. Udarač protiv rvača, i jedan sjajan meč.

Johnny Walker vs Ion Cutelaba

Meč u poluteškoj kategoriji, koji da se održao prije par godina, vjerovatno mogao biti i meč za budućeg izazivača u poluteškoj kategoriji. Dva borca koji su ostavljali veliki hype iza svoga imena. Posebno je to riječ o Walkeru koji je sa svojim nastupima i nokautima bacao publiku u trans.

Kada je nokautirao Cirkunova, svi su ga vidjeli kao novog izazivača i bilo je pitanje kada će osvojiti pojas. Ali tada je krenuo nagli pad. Došli su teži protivnici i krenuli su i porazi. I to poprilično teški. Zadnji meč ga porpilično boli. Hill ga je teško nokautirao. I vidjećemo da li se oporavio od toga poraza.

Cutelaba je dosta kontroverzna ličnost. Pored svojih nokauta i teških udaraca je poznat i po ekcesima na vaganjima i trash talku. Cutelaba je u nizu poraza, zadnji meč je izgubio od Ryana Spana. Njegovi mečevi i priča sa Ankalaevim je posebno upečatljiva i interesantna. Pokušao je ući u glavu Rusu, ali oba je puta teško nokautiran.

Očekuje nas pravi rat u i van oktagona.

Jailton Almeida vs Anton Turkalj

Jedan od najboljih mladih teškaša koji dolaze opet ulazi u oktagon. Brazilac Almeida, nakon serije sjajnih nokauta, bori se protiv Antona Turkalja, koji ima švedsku putovnicu, ali porijeklo mu je sa ovih prostora.

Almeida je prvo za protivnika trebao imati Abdurakhimova koji je odustao zbog porblema sa visom. Ali Almeida je može se reći dobio još opasnijeg protivnika.

UFC je Turkalja odmah ubacio u vatru, nakon sjajnog nastupa na DWSC, i dao mu priliku da se bori sa rangiranim borcem. Velika prilika za Antona da preskoči par stepenica sa ovom pobjedom.

Ali Almeida je opasan. Posebno u segmentu rvanja. Jak i eksplozivan. 12 borbi ne zna za poraz, i opasno se kreće ka vrhu?

Da li će Turkalj iznenaditi sve?

https://twitter.com/btsportufc/status/1490083148272652299
Main card
Weight classMethodRoundTimeNotes
WelterweightKhamzat Chimaevvs.Nate Diaz
WelterweightLi Jingliangvs.Tony Ferguson
Catchweight (180 lb)Kevin Hollandvs.Daniel Rodriguez
Women’s BantamweightIrene Aldanavs.Macy Chiasson
Light HeavyweightJohnny Walkervs.Ion Cuțelaba
Preliminary card (ESPN / ESPN+)
FeatherweightHakeem Dawoduvs.Julian Erosa
Catchweight (220 lb)Jailton Almeidavs.Anton Turkalj
MiddleweightDenis Tiuliulinvs.Jamie Pickett
HeavyweightJake Colliervs.Chris Barnett
Early preliminary card (ESPN / ESPN+ / UFC Fight Pass)
Women’s FeatherweightNorma Dumontvs.Danyelle Wolf
BantamweightChad Anheligervs.Alateng Heili
Women’s StrawweightMelissa Martinezvs.Elise Reed
WelterweightDarian Weeksvs.Yohan Lainesse
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan