UFC 281:  Adesanya vs. Pereira – Tipovi, savjeti i kvote 13.11.2022.

Ognjen
12 studenoga, 2022
733 Views
UFC 281: Adesanya vs. Pereira

Israel Adesanya vs Alex Pereira 13.11.2022. 06:00h

Israel Adesanya

Popularni Izzy je počistio srednju kategoriju, i ovo će mu biti šesta odbrana naslova. Za sada u svojoj karijeri je neporažen u srednjoj kategoriji, dok je jedini poraz ima u poluteškoj od Jana Blachowicza. Zadnji meč je pobjedio veoma lako Jareda Cannoniera, odlukom sudaca.

Dugo godina se borio u kickboxing organizaciji Glory, i bio je jedan od najboljih boraca srednje kategorije. Mnoge je iznenadila odluka kada je prešao u slobodnu borbu.

Posebno sa aspekta rvanja? Kako će odgovoriti svim vrhunskim rvačima u srednjoj kategoiji. Zahvaljući svom reachu uspio je da iskontroliše svakog protivnika. A iz bobre u borbu je napredovao u odbrani od rušenja.

Kada se uporedi njegova prva borba protiv Wilkinsona, koji ga je u prvoj rundi bacao više puta i kontrolisao u parteru i meč protiv Marvina Vettorija koji je vrhunski rvač a nije mogao baciti Izzya u parter, vidi se da je taj napredak je ogroman.

Adesanya je tehnički odličan u stojci, jedan od najboljih u UFC-u sigurno u tom segmentu borbe. Posebno ima ubitačan prednji kroše, koji sjajno „provlači“. Mnogo baca nožne udarce, posebno low i calf kickove, sa kojim usporava protivnika. 

Ovo je poseban meč za njega, jer se bori protiv svog kriptonita uz kickboxing karijere. Pererira je fizički dosta jači od Adesanye, ali Adesanya u ovom meču može koristiti širinu oktagona, te kretnjama iz daljine, i brzim ulazima-izlazima kontrolisati borbu, kao što je to radio u zadnja tri meča.

https://twitter.com/ufc/status/1591308859645493248

Alex Pereira

Pereira je nakon samo tri borbe došao u priliku da se bori u  meču za titulu. UFC je odlučio da ga pogura i da ga upari što prije sa Adesanyom. Pereira i Adesanya imaju zajedničku prošlost iz Glory-a, gdje je Alex dva puta teško nokautirao Adesanyu. 

Zbog toga je UFC „nanjušio“ profit i da će se taj meč prodati veoma dobro, pa je Pereira uprkos svom neiskustvu i slabijim protivnicima došao u priliku da se bori sa visoko rangiranim Stricklandom.

Pereira je jedan od najboljih kickboksača u UFC-u. Ima ubitačan prednji kroše, sjajno baca nožne udarce. Umjetnik u stand upu. Svoju moć udarca pokazao je protiv opasnog Stricklanda, koga je nokautirao od jednog udarca.

Pereira je ogroman za srednju kategoriju, imao je problema sa skidanjem kila. Pored ovog problema sa kilima, nema ni veliko iskustvo u MMA-u, te ovaj put neće moći tako lako skratiti distance, i uvući Adesanyu u otvoreni fight.

https://twitter.com/ufc/status/1591196237050830849

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Adesanya: 32 godine, 23W-1L, visina 193cm, reach 203cm.

Pereira: 34 godina, 6W-1L, visina 193cm, reach 201cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 13.11.22 06:00h
Tip: Adesanya pobjeda prekidom 4-5 runda ili odluka sudija.
Kvota: 2.25
Kladionica: 22bet

U ovom meču očekujemo da Adesanya kontroliše većinu borbe, to jeste da izbjegava otvorene razmjene, pa da slično kao i sa Cannonierom, koristi niske nožne udarce, i meč odvede u duboke vode, te pobjedi na bodove.

Dustin Poirier vs Michael Chandler 13.11.2022. 02:40h

Dustin Poirier

Poirier je opet stao na glavnoj prepreci u svojoj karijeri. Po drugi put je izgubio borbu za pojas u lakoj kategoriji. A oba puta, bio je jako blizu. Nakon što mu se Khabib izvukao iz giljotine, i Oliveira preživio njegovu kanonadu, te su ga obojica pobjedili.

Poirier je kompletan MMA borac, vrhunski i u stojici i u graplingu. Još može da primi mnogo štete. U svakom meču do sada primao je veliku štetu ali i pobjeđivao te mečeve.

Koliko je dobar bokser, najbolje pokazuju njegovi mečevi protiv McGreggora, koga je dva puta zaredom pobjedio. Snagu u graplingu pokazao je protiv Khabiba, koga je skoro zadavio. Uzeo ga je sa leđa, i ušao duboko sa giljotinom, ali nije uspio da ga završi.

U meču protiv Chandlera, Poirier moraće biti jako obazriv, jer Chandler ima bombe u rukama. Kontrola distance, je ono što Poirier mora da kontroliše kroz čitav meč, ako želi da pobjedi Chandlera.

Michael Chandler

Chandler je pravo osvježenje u UFC-u. Svojim stilom borbe i harizmom je došao do samog vrha UFC-a, a to veoma sporo ide za borce koji su došli iz UFC-a. Chandler je vrhunski rvač. Postali su viralni njegovi sparnizi sa Usmanom na treningu koji je dva broja veći od njega.

Ali, Chandler se bori totalno drugačije od svog primarnog stila. U UFC-u izgleda kao „lovac na glave“, ide jako naprijed, boksuje i baca razorne udarce, bez mnogo taktike i kalkulisanja.

Proiv Poiriera će morati mnogo više da kalkuliše, jer ako se razmaše previše istrošiće se i naletiti na kontru uvjek maksimalno fokusiranog Diamonda.

Chandler je u zadnjem meču sjajnim front kickom gotovo „ubio“ opasnog Tony Fergunsona, koji je već godinama jedan od najboljih boraca lake kategorije.

Svakako očekuje nas borba večeri na tri runde.

https://twitter.com/LewisSimpsonMMA/status/1523299732067561472

H2H

Poirier: 33 godina, 28W-7L-1NC, visina 175cm, reach 183cm.

Chandler: 36 godine, 23W-7L, visina 173cm, reach 180cm,

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 06.11.22 02:40h
Tip: Preko 1.5 runde
Kvota: 1.74
Kladionica: 22bet

U ovom meču nas očekuje vrhunska borba dva fantastično spremna borca. Ali mislimo da Poirier ima mnogo vise taktičkog iskustva te da će rizikovati i prepustiti prvu rundu Chandleru, da bi sačuvao se od velike štete, da bi u sledeće dvije mogao završiti Chandlera. Očekujemo borbu koja će ući u treću rundu.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen