UFC 283 : Teixeira vs Hill – Tipovi, savjeti i kvote 22.01.2023.

Ognjen
21 siječnja, 2023
336 Views
Ufc 283 Glover Teixeira vs Jamahal Hill

Očekuje nas vrhunski UFC event u Brazilu, gdje ćemo dobiti dva nova šampiona. U poluteškoj katekoriji nas očekuje meč za privremenog šampiona a sastaju se domaći borac Glover Teixeira i Jamahal Hill.

Glover Teixeira vs Jamahal Hill 22.01.2023. 05:30

Glover Teixeira

Kada završi karijeru o Gloveru Teixeiri i njegovoj karijeri će se moći snimiti film, a jedan od poslednji činova mogao bi biti pred domaćom publikom u Rio de Janeiru gdje se bori protiv mladog lava, za titulu privremenog prvaka poluteške kategorije.

Kada svi misle da je kraj Glover ih razuvjeri. Sa 43 godine biti prvak u najboljoj UFC-ovoj kategoriji je velika stvar. Njegova pobjeda je protiv Jana Blachowicza je mnoge iznenadila, a posebno način na koji je Glover došao do pobjede. Aposlutnom dominacijom u parteru.

Gorostas iz Poljske ga nije mogao pomjeriti sa sebe. U poslednjem meču, niko mu nije davao šanse protiv Jiri Prochazke, koji je već viđen kako lako u prvoj rundi šalje na spavanje Glovera.

Međutim Glover je i u tom meču pokazao klasu. Nadboksovao, nadhrvao i prebio je Porchazku, ali Čeh, je u poslednjim minutama meča uspio da izvuče rear-naked-choke i pobjedi taj meč i osvoji pojas. Po sudjiskim karticama, Glover je vodio taj meč i da je izdržao još pola minute i dalje bi bio šampion.

U ovom meču, taktika za brazilca je jasna. Mora da izbjegava otvoreni fight sa Hillom i da se pazi njegovih razornih direkata. Ako Teixeira uspije da obori Hilla na parter, i zadrži ga dole tokom prve runde, amerikanac će biti u velikim problemima. Jer je Glover konstatno aktivan u parteru.

Jamahal Hill

Hill je jedan od najvećih talenata poluteške kategorije. Radi se o veoma jakom fizički borcu, koji obožava da napada iz kontre i presjeca svojim direktima napade protivnika.

Zbog svojih atraktivnih nastupa u poslednje vrijeme i teških nokauta koje je zadao došao je do prilike da bude u borbi za privremeni pojas. U svoja poslednja dva meča zadao je dva teška nokauta. Prvo je spektakularno ugasio Johnny Walkera, a zatim i Thiaga Santosa, bivšeg izazivača. Protiv Glovera mu neće biti lako jer je Teixeira  borac koji mu može parirati fizičkom snagom.

Ima veoma jako težište i pretško ga je rušiti, kada udje u klinč, čvrst je i teško ga je odvojiti od sebe. Posebno kada protivnika pribije protivnika uz kavez, izmara ga, i onda zavisno od situacije i backgrounda protivnika prenosi borbu u parter ili baca koljena i laktove iz klinča.

Što se njegovog partera tiče, kada je na ledjima dosta je loš, ali kada je u gornjoj poziciji, mnogo je opasan iz GNP-a.

Glover će biti u problemu, ako ne uspije da odgovori na pritisak, koji konstantno vrši Hill. Desni direkt koji ima Hill dolazi pravo iz pakla. Najveći nedostatak u borbi kod Hilla, je definitivno kada protivnik uspije da ga sruši i drži na ledjima. A protiv Jana i Jirija imali smo priliku da vidimo kako je Teixeira opasan u parteru.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Teixeira: 43 godine, 33W-8L, visina 188cm.

Hill: 31 godina, 11W-1L-1NC, visina 193cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 22.01.23 05:30h
Tip: Preko 2.5 runde
Kvota: 2.48
Kladionica: 22bet

Kladionice predviđaju da ovaj meč biti završen u prvoj rundi, ali mi mislimo da je ulog prevelik i da će ova borba krenuti dosta sporije  i da nas očekuju šampionske runde.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen