UFC Fight Night 208: Blaydes vs. Aspinall – Tipovi, savjeti i kvote 23.07.2022.

Dusan
22 srpnja, 2022
725 Views
Blaydes vs Aspinall

Curtis Blaydes vs Tom Aspinall 23.07.22, 23:30h

Curtis Blaydes

Popularni „Razor“ je opet u prilici da obezbjedi tittle shot. Do sada je imao priliku dva puta, ali oba puta je poražen. Prvo ga je pobjedio Ngannou, pa zatim Lewis.

Možda i najkvalitetniji borac u teškoj kategoriji koji nije imao priliku da se bori za pojas. Sledeći izazov za njega je najveći talent teške kategorije Tom Aspinall.

Curtis je svestrani sportista koji se na koledžu bavio unakrsno „američkim fudbalom“ kao i rvanjem slobodnim stilom. Njegova snaga i eksplozivnost su i danas njegovi glavni atributi.

Jedan od najboljih rvača u čitavoj kategoriji. Dominacija u rvanju je još više izražena zbog brutalnog GNP koji posjeduje. U tom segmentu borbe mnogo podsjeća na Caina Velasqueza. Opasni i prodorni laktovi su završili i Daukausa.

Porazi od Ngannoua i Lewisa su ga natjerali da mnogo popravi svoj boks. Ima opasne direkte, ogroman reach koji mu omogućava da kontroliše distancu. Ali opet njegov stil borbe je forsiranje partera i rušenja.

Procenat uspješnosti rušenja je preko 68%. Protiv Aspinalla će imati problema ako dozvoli mnogo low kickova, koji će usporiti pritisak koji forsira Blaydes.

Tom Aspinall

Aspinall je prototip savremenog MMA borca. Ubitačne kretnje, rvanje, parter, stand up, sve segmente borbe podiže iz borbe u borbu na sve veći nivo. U poslednjem meču je savladao Alexa Volkova, neočekivano lako.

Rušio ga je prelako, i na kraju završio u prvoj rundi. Aspinall je samo jedanput u svojoj UFC karijeri izašao iz prve runde. Sve svoje protivnike je demolirao u prvoj, sem Andrei Arlovskog koga je pobjedio u drugoj rundi.

Kao tinejdžer se bavio BJJ-om, gdje je i postao majstor. Njegov otac je takodje majstor BJJ-a, koji ga je i uveo u borilačke vode. Za razliku od većine jitsera, usavršio je mnogo tehnike rušenja, posebno double – leg bacanje.

Boks i stand up često trenira sa Tysonom Furyijem. Treba se posebno obraiti pažnja na njegove kretnje, gdje mnogo liči na Ganea, često mijenja gardove i baca brze i ekspolozivne low kickove i calf kickove.

U UFC-u, do sada nije poražen, ali Cage Warriorsima je par puta pokazao nedostatke, ali iz meča u meč sve te nedostake je dosta minimizirao i trenutno izgleda jako opasno, i jedan je od glavnih kandidata da napadne UFC titulu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Blaydes: 31 godina, 16W-3L-1NC, visina 193, reach 203cm, težina 117kg.

Aspinall: 29 godina, 12W-2L, visina 196cm, reach 198cm, težina 115kg.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 23.07.22 23:30h
Tip: Preko 1.5 runde
Kvota: 1.65
Kladionica: bet365

Iako je riječ o dva teškaša udarača koji imaju moć da završe sve svoje protivnike jednim udarcem, ovaj put vjerujemo da će borba ući u šampionske runde, I da je runda i po odličan odnos kvote i realnih očekivanja. Posebno što se radi o borbi na 5 rundi.

Paddy Pimblett vs Jordan Leavitt 23.07.22, 22:00h

Paddy Pimblett

Bivši šampion Cage Warriorsa se pokazao kao pravi potpis za UFC. Paddy je jedan od najpopularnijih i najkontroverznijih boraca u UFC-u.

Takodje je i borac koji ima ogromnu armiju navijača, posebno onih iz Velike Britanije. Jedno je sigurno, možete ga voljeti ili mrziti, Pimbletta i njegove nastupe ne možete ignorisati. Oni su najgledaniji.

U toku svoje UFC karijere, organizacija ga je dosta „pripazila“ sa protivnicima. Prvo je imao za protivnika Brazilca Vendraminija, koji je bio blizu i da nokautira Pimbletta, jer ga je pogodio u stojici, pa je momak iz Liverpula, brzo tražio parter. Zatim je pobjedio „profesora matematike“ iz Meksika, Rodriga Vargasa, na prošlom eventu u Londonu.

Njegov stand up ima dosta deafnzivnih rupa, i taj segment mora popraviti, što prije. Ali njegov BJJ je vrhunski. Što je i pokazao protiv Vargasa. Uzeo je ledja od stojćke Vargasu i nije ih puštao do kraja meča.

Sada sa protivnika ima takodje opasnog graplera koji je fizički i rvački mnogo bolji od prethodne dvojice boraca. Najteži ispit sa Paddyja u karijeri.

Jordan Leavitt

Paddy dobija jednog protivnika koji mu možda stilski najviše odgovara, ali i protivnika koji mu može pomoći da pruži show. Popularni „Monkey King“, koji je poznat po twerku poslije borbi. Leavitt je u svojoj MMA karijieri doživio samo jedan poraz, i to protiv Claudia Puellesa.

Borac koji je poznat po svojim vrhunskim bacanjima. Eksplozivan i veoma fizički jak. Koliko dobro izvodi sva ta bacanja prikazao je u meču protiv Matt Wimana, koga je nokautrao bacivši ga na glavu. U graplingu je odličan i teško ga je skinuti sa sebe kada se pozicionira.

Njegovi najveći nedostaci su u stojici, gdje telefonira i ostavlja mnogo prostora za kontru i ima dosta defanzivnih proupusta, iako se bori iz lijevog garda. Iako Paddy ima lošiji stand up, mnogo je opasniji od Leavitta u istom.

H2H

Pimblett: 27 godina, 18W-3L, visina 178cm, reach 185cm.

Leavitt: 27 godina, 10W-1L, visina 175cm, reach 180cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 23.07.22 22:00h
Tip: Paddy Pimblett prekidom.
Kvota: 2.60.
Kladionica: bet365

Paddy se bori pred svojim navijačima, nošen publikom ići će na sve ili ništa kao i uvjek. Protivnik je jako tvrd,  nikada nije poražen prekidom, ali mislimo da je i na to došao red.

Paul Craig vs Volkan Oezdemir 23.07.22, 20:30h

Paul Craig

Škot je uzeo ozbiljne skalpove i nanizao 6 pobjeda bez poraza. Zadnji u nizu su padali visoko rangirani poluteškaši Hill i Krylov. Radi se o veoma iskusnom borcu kojeg nikada ne treba otpisivati. I ono najbitnije, biti pažljiv sa njim u parteru iako se nalažiš u gornjoj dominatnoj poziciji.

Naime, Craig je jedan od najboljih i najaktivnijih boraca koji radi sa ledja. Svoje protivnike sa velikom lakoćom hvata u triangle i šalje ih na spavanje ili prisiljava na tapkanje.

To su najbolje na svojoj koži osjetili Krylov na zadnjem eventu u Londonu, gdje je Craig bio u podredjenom položaju, a onda je samo odjednom spakovao trinagle. Isto tako je u klopku upao i Ankalaev, u zadnjim sekundima borbe.

Kada je tako opasan sa ledja u parteru, onda je jasno koliki je doktor kada je u gornjoj poziciji. Najveći nedostaci u borbi kod Craiga je svakako stojka, gdje izgleda dosta smušeno, ali je jako izdržljiv i tešeko ga je ugasiti. Ali naspram sebe ima vrhunskog stojkaša i udarača.

Volkan Oezdemir

Švajcarac, turskih korijena je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih boraca poluteške kategorije, i imao je priliku da napadne titulu. Posebno što je važio za jednog od najboljih udarača u poluteškoj kategoriji. Njegovi nokauti protiv Manuwe i Cirkunova se još vrte po UFC najvama.

Ali, Cormier je pokazao njegove nedostatke, i ako se nadje na ledjima u parteru bude u velikim problemima. Njegov vrhunac je prošao, brada i kondicija su mu opali ali je i dalje jako opasan u stojci i teško ga je srušiti.

U poslednje vrijeme njegov najbolji meč je bio protiv Aleksandra Rakića, koga je „izmasakrirao“ calf kickovima što je usporilo Rakića i uvelo u nervozu. Trenutno je u nizu od dva proaza.

Ovo je sudar dva stila, ako Volkan zadrži borbu u stojci ima velike šanse da pobjedi Craiga, ali ako ga Craig pošalje u parter, vrlo vjerovatno se Oezdemir neće uspjeti podići.

H2H

Craig: 34 godine, 16W-4L, visina 193cm, reach 193cm.

Oezdemir: 32 godine, 17W-6L, visina 185cm, reach 191cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 23.07.22 20:30h
Tip: Preko 1.5 runde
Kvota: 1.85
Kladionica: bet365

Sudar dva borca koja imaju različite stilove i biće vjerovatno oprezni na samom početku borbe, posebno Oezdemir, da drži borbu u stojci što duže i skuplja poene, jer ako odu u parter, to bi bilo to.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan