UFC Fight Night Lewis vs Daukaus: Analize eventa, tipovi za klađenje

Sportske
18 prosinca, 2021
430 Views
UFC Fight Night

Derick Lewis vs Chris Daukaus

Borbe teškaša je uvjek teško prognozirati, posebno meč gdje se sastaju dva udarača, i nokaut možemo očekivati od prvog gonga, posebno jer ova dva borca odmah kreću beskompromisno i svom snagom.

Derick Lewis je mnogo poznatije ime, čovjek koji se borio i za titulu prvaka UFC-a, čovjek koji je svojim overhendom gasio mnoga poznata imena, posebno mi odzvanja u glavi način na koji je pobjedio Curtisa Bladysa. Ali zadnji meč je radio protiv izazivača Cirila Gane, i Francuz ga je ozbiljno iskažnjavao, pronašao svaku rupu, i otkrio taktiku kako da se boriš protiv Lewisa. Lewis nikada nije živio sportskim životom. Više ponekada liči na šampiona u pražnjenju rafova u MacDonaldsu nego na vrhunskog MMA borca što i jeste. Ali njegova fizička snaga i izdržljivost su ga uvijek izvlačile iz problema. Teško ga je oboriti, ali nije nemoguće.

Chris Daukaus je do sada neporažen u UFC-u, ima 4-0 skor i sve borbe su trajale veoma kratko, za tri je čak uzeo bonus. Njegovi nastupi su izgledali sjajno, istina, borci sa kojima se borio do sada nisu nivo Dericka Lewisa, ali opet nisu slučajno tu, i Daukaus je kroz njih prošao kao brzi voz. Nisam odavno vidio teškaša, još od Dos Santosa da baca toliku količinu udaraca, ne staje, kao motorna testera. Njegovi udarci nisu baš ubitačni kao Lewisovi, ali su veoma precizni i kombinuje ih sa koljenima i laktovima. Mnogo opasan borac, ne treba zaboraviti da je majstor BJJ, iako sve borbe završava nokautima . Ako preskoči ovu prepreku, znači da je diplomirao, a za master rad i doktorat čekaćemo još.

H2H

Derick Lewis: 34 borbe 25W-8L, 20K.O. (visina 191cm, težina 120kg, reach 201cm, 36 godina)

Chris Daukaus: 15 borbi 12W-3L, 11 K.O.  (visina 188cm, težina 105kg, reach 193cm, 32 godine)

Mislim da je i sam UFC želi što prije ugurati Daukausa u TOP5 boraca teške kategorije, pa su mu već za  protivnika dali Lewisa, jedno ozbiljno ime, koje je već u padu forme, i sama pobjeda Daukausa bi još više podigla hype oko njega. Ali naravno da  se i Lewis pita mnogo toga.

Predlazem dvije igre ili manje od 1.5 runde ili pobjedu Daukausa.

Tip: Daukaus pobjeda
Kvota: 1.80
Kladionica: 22bet

Stephen Thompson vs Belal Muhammad

Jedan skroz drugačiji meč u odnosu na glavnu borbu večeri nas očekuje, sa mnogo taktičkih igrica. I vrlo je moguće da će ovaj meč odlučiti ko je više spremniji i neke sitnice kroz svaku rundu, ko je više imao kontrolu oktagona, kontorlu nad žicom i sl.

Wonderboy Thompson je ovdje favorit i to potvrđuju i kladionice. Zadnji meč je izgubio od Gilberta Burnsa, i to odlukom. Thompson je jedan od najspremnijih boraca, ali ga mnogi smatraju i dosadnim, zbog svog karataškog stila, i kontrole distance i konstantnog udji-izadji stila. A zašto i ne bi kada ima 48-0 u kickboksu, u svojoj karijeri. Wonderboy je uvijek zanimljiv jer vidimo neke tehnike nogama koje rijetko ko tako tehnički perfektno izvede u današnjem MMA-u.

Belal Muhammad je u nizu od 5 vezanih pobjeda, što mu je i donijelo i ovu borbu protiv Thompsona. Ako neko kaže da je Thompson dosadan sa svojim stilom i kako nije nešto atraktivan, šta reći onda za Muhammada, koji od svojih 19 pobjeda ima čak 14 odlukom. Ali, Belal je uvjek maksimalno dobro pripremljen, ne može se reći da je u nekom segmentu borbe perfektan, već je u svakom segmetnu dobar-vrlo dobar. Ako uspije da skrati distancu i napravi pritisak kroz sve runde na Thompsona ima velike šanse. Još ako ga uspije oboriti, ali to ćemo ostaviti kao pitanje?

H2H

Stephen Thompson: 22 borbe, 16W-5L-1D (visina 183cm, reach 191c, 38 godina)

Belal Muhammad: 23 borbe, 19W-3L-1NC (visina 178cm, reach 183cm, 33 godine)

Thompson je iskusniji sa aspekta boraca sa kojim je radio mečeve, i na kojem se nivou borio. Belal kada bi se god našao sa nekim ko je na višem nivou našao bi se u velikim problemima. Očekujem pobjedu Thompsona, a vidjevši koliki su obojica taktičari i koliko mečeva je otišlo na odluku, vrlo moguće da će i ova borba otići u ruke sudija.

Tip: Thompson nakon odluke sudca
Kvota: 2.03
Kladionica: 22bet

Cub Swanson vs Darren Elkins

Duel dva veterana, koji su na zalascima svoje karijere koji su prošli teške ratove kroz svoje karijere. I ovaj meč se može posmatrati iz onog nezahvalnog ugla, koji je borac pretrpio manje štete u karijeri, kome je ostalo više gasa i više izdržljivosti da preživi i pobjedi ovaj meč.

Krenimo od Swansona. Borba protiv Chikadzea mi nešto nije relevantna, Giga je odličan i trenutno 2 levela više od Swansona. Ali Swanson je pokazao svoju srčanost to neko ludlio i protiv Graciea i Pinede, ali je i tada izlgeda nekako istrošeno. Borbeni duh je tu, ali tijelo ga baš ne sluša. Baš protiv Pinede je par puta krenuo pa propao u nekim kombinacijama, koje je ranije radio odlično.  Na kraju je uspio to izvući i uspavati Pinedu. Koliko je ostalo za Elkinsa, pitanje je?

Elkins je borac kojem je uvjek kroz karijeru nedostajalo ono nešto, da ode stepenicu iznad. Zaredao bi par dobrih pobjeda, pa onda poraz od nekog budućeg izazivača ili šampiona, pa opet nanovo. Zanimljivo je da se borio i gubio i od Charlesa Oliveire i Alexandra Volkanovskog. Zaredao je bio 4 poraza, pa je došao do nivoa boraca koji se bore za opstanak u UFC-u, i to je lagano prošao. Sada je u seriji od dvije pobjede. Izgleda mi dosta sviježije i čvršće od Swansona.

H2H

Cub Swanson: 39 borbi, 27W-12L (visina 170cm, 178cm,  38 godina)

Darren Elkins: 35 borbi, 26W-9L (visina 178cm, reach 180cm, 37 godina)

Ovdje je vrlo teško odrediti u kojem će smjeru borba otići, ali nekako Elkins mi uliva više povjerenja, posebno što je kvota na njegovu pobjedu primamljiva. Ako niste sigurni da uložite novac na Elkinsa pogledajte borbu protiv Mirsada Bektića, možda se predomislite.

Tip: Elkins pobjeda
Kvota: 2.525
Kladionica: 22bet

Srećno svima.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske