UFC Vegas 59:  Santos vs. Hill – Tipovi, savjeti i kvote 08.08.2022.

Ognjen
6 kolovoza, 2022
954 Views
UFC Vegas 59

Thiago Santos vs Jamahal Hill 08.08.22. 04:00h

Thiago Santos

Bivši izazivač će pokušati uhvatiti zadnji voz za ostanak u elitnom društvu poluteške kategorije. Marretina forma i preformanse koje pruža nisu na nivou onog borca do borbe sa Jonesom.

Povreda i godine su ga dosta usporile i smanjile njegovu eksplozivnost. Baš iz te eksplozivnosti, koju je imao, stvarao je „teške udarce“. Iako je manji od ostatka poluteške kategorije, svojom brzinom i snagom je taj nedostatak nadoknadjivao.

U poslednje vrijeme radi dosta taktički, pokušava da se „šteka“, da ne ulazi u otvorene razmjene, da radi sa distance sa mnogo ulaza i izlaza. I dalje ima bombe u rukama to je neosporno, samo sada više čeka pojedinačne udarce. Baca veliki broj low kickova, i sa njima pokušava da uspori svoje protivnike.

Baš ti low kickovi mogu odigrati veliku ulogu, jer ako Santos uspori Hilla, i oduzme mu kretnje ima velike šanse da pobjedi. Oba borca su stojkaši, i aspekat rvanja je u ovom meču nije toliko bitan. Santos je ipak nešto bolji u tom dijelu. Iako ima crni pojas u BJJ-u, čitavu svoju karijeru se deklarisao kao čisti udarač.

https://twitter.com/MMAJunkie/status/1555598112244355075

Jamahal Hill

Hill je jedan od najvećih talenata poluteške kategorije. Radi se o veoma jakom fizički borcu, koji obožava da napada iz kontre i presjeca svojim direktima napade protivnika. Tako je nokautirao Johnny Walkera u poslednjem meču.

Ima veoma jako težište i pretško ga je rušiti, kada udje u klinč, čvrst je i teško ga je odvojiti od sebe. Posebno kada protivnika pribije protivnika uz zicu, izmara ga, i onda zavisno od situacije i backgrounda protivnika prenosi borbu u parter ili baca koljena i laktove iz klinča.

Što se njegovog partera tiče, kada je na ledjima dosta je loš, ali kada je u gornjoj poziciji, mnogo je opasan iz GNP-a.

Santos će biti u problemu, ako ne uspije da odgovori na pritisak, koji konstantno vrši Hill. Desni direkt koji ima Hill dolazi pravo iz pakla. Najveći nedostatak u borbi kod Hilla, je definitivno kada protivnik uspije da ga sruši i drži na ledjima. Santos nije takav rvački kalibar, a i odbrana od rušenja Hilla je u visokim procentima, pa Hill oko toga ne treba da brine.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate

H2H

Santos: 38 godine, 22W-10L, visina 188cm , reach 193cm.

Hill: 31 godina, 10W-1L-1NC, visina 193cm, reach 201cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 08.08.22 04:00h
Tip: Preko 1.5 runde.
Kvota: 1.65
Kladionica: bet365

Možda malo i neočekivano, Hill je ogromni favorit u ovom meču. Istina, u mnogo je boljoj formi, dok je Santos daleko od svog vrhunca, i njegova forma je u silaznoj putanji.

Ali, i dalje ima vatre u Mareti. Oba borca su jako tvrdi. Santosa je preteško nokautirati i završiti. Iako je Hill navikao da svoje mečeve riješava u prvim rundama. Ovaj put očekujemo da osjeti i šampionske runde.

Vicente Luque vs  Geoff Neal 08.08. 03:30

Vicente Luque

Luqueu je teško pao poraz protiv Belala Muhammada, pa je odmah od Dana Whitea tražio novu borbu, i dobio ju je, ali i protivnika koji je po mjeri i koji bi mogao stilski odgovarati Luqeu.

Da je pobjedio Muhammada, vjerovatno bi dobio prliku da se bori protiv pobjednika Usman i Edwards. Belal ga je totalno nadhrvao i nije dao priliku Luqeu da ga poremeti. Naime Luque je jedan od boljih graplera u čitavoj diviziji. Majstor je u BJJ-u, i brazilskom Luta Livreu. Svoj BJJ je vrhunski prilagodio sa MMA, i 8 pobjeda je ostvario davljenjem.

Njegov napredak je krenuo kada je prešao da trenira u Sanford MMA, gdje je toliko popravio svoj stand up, da je počeo da većinu svojih taktika organziju kroz borbu u stojci. Agresivno napada, pritiska protivnika, i kada ga načne i osjeti da može da ruši protivnika bez problema ide u bacanja i na „barbo choke“ što mu je specijalka.

Protiv Neala će morati mnogo da pazi na bombe koje baca Neal. Defanzivni boks Luque je i više nego solidan. Ali ključ za pobjedu, za Vicentea dolazi ako Neala obori u parter, i zadrži ga dole.

Geoff Neal

Neal je tvrd orah za svakoga borca! Radi se o borcu koji preferira stand up borbu, vrhunski je kickboxer, a sam njegov nadimak „Hands of steel“ govori o kakvom se udaraču.

Zadnji meč je pobjedio Santiaga Ponzinibbio, podjeljenom sudijskom odlukom, ali oba borca su prištila sjajan meč. Pravi kickboxing meč. Neal se bori iz kontra gardam tačnije lijevog garda, što većini protivnika pravi probleme, jer ostavljaju prostor za lijevi high kck.

Što Neal obilato koristi i često baca taj left high kick. Tako je nokautirao i Camacha i Mike Perrya.

Baca mnogo udaraca, ima veliki volumen, i voli da pritiska protivnika. Ima dobru odbranu od rušenja, i teško ga je rušiti. Ali kada se nadje na ledjima, u problemu je. Zanimljivo je da je Neal zadnji borac koji je uspio da iskontroliše rvanje Belala Muhammada, i da se ne nadje u njegovim „raljama“ i da ga pobjedi.

Moraće tražiti borbu u stojci i pokušati nadboksati Luquea, a to neće biti nimalo lako.

https://twitter.com/ufc/status/1555539122919448581

H2H

Luque: 30 godina, 21W-8L-1NC, visina 180cm, reach 192cm.

Neal: 31 godina, 14W-4L, visina 180cm, reach 191cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 08.08.22 03:30h
Tip: Luque
Kvota: 1.63
Kladionica: bet365

Luque je borac koji je u boljoj formi, i borac koji može pobjediti na više načina. Ako uspije da obori Neala u parter, i ulovi mu vrat, kraj borbe je blizu. Čak i u stojci Luque izgleda opasnije od Neala, pa u ovoj borbi očekujemo pobjedu borca iz Sanford MMA, i povratka na stazu uspjeha.

Tarrence McKinney vs Erick Gonzales 08.08.22. 02:00h

Tarrence McKinney

Mnogi smatraju da će prelimsi na ovom eventu biti kvalitetniji od main carda. Na prelimsima nastupa jedna od budućih zvijezda UFC-a u nastajanju. Riječ je o Tarrencu McKinney-u. Ultra atraktivnom borcu.

Ali, dosta neočekivano je izgubio prethodni meč. Pobjedio ga je Drew Dober, koji je jako cijenjen u lakoj kategoriji. Naime, McKinney je čitav meč dominirao, Dober je bio čak tri puta u teškom nokdaunu, ali se vratio i nokautirao Mckinneya.

Inače McKinney je vrhunski sportista, sjajno gradjen za MMA. Ima visoke kukove i teško ga je rušiti, dok on ima odličan rvači potencijal. Ali ga nije često koristio, već se više koncentrisao na udaračke tehnike.

I pokazao se kao odličan u tom dijelu borbe. Do meča sa Doberom imao je 5 mečeva i 5 pobjeda, a vrijeme koje je proveo u oktagonu je bilo manje od 5  minuta. Možda mu je to neiskustvo i želja da što prije završi meč došla glave i poraza u zadnjem meču, jer je izgubio gas, a zatim i meč.

Sada mu je protivnik po mjeri, možda je UFC požurio sa guranjem u vatru. Ali sada McKinney ima priliku da pokaže sav raskošni talent.

Erick Gonzalez

Gonzalez je debitovao protiv vetereana Jima Millera i izgledao je kao da je zalutao u oktagon. Sada mu dolazi još jedan ozbiljan udarač i protivnik.

Što se tiče gabarita Gonzalez je jako veliki za ovu laku kategoriju, čak je krupniji i veći od McKinneya koji se smatrao jednom od najvećih fizički boraca u lakoj kategoriji. Ali tu svoju fizičku gradju ne može da isprati ni svojim kretnjama ali ni sa borilačkog aspekta.

Gonzalez ima dosta jake pojedinačne udarce i vjerovatno će mu biti taktika da klinčom i uz žicu umori i zadrži McKinneya. Koliko će to moći pitanje je?

Problem za Gonzaleza je svakako njegov defanzivni boks, ruke drži dosta nisko, i tu bi mogao McKineey naći rupu i poslati ga na pod.

H2H

McKinney: 27 godina, 12W-4L, visina 178cm , reach 188cm.

Gonzalez: 30 godina, 14W-6L, visina 180cm, reach 188cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 08.08.22 02:00h
Tip: Pobjeda McKinney prekidom
Kvota: 2.2
Kladionica: bet365

Mckinney je dobio stilski protivnika koji mu maksimalno odgovara, UFC ga je maksimalno ispoštovao, jer će njegov nastup biti sigurno najgledaniji na čitavim prelimsima, nešto kao Pimblett, ali na mnogo manjem nivou. Očekujemo brzi nokaut ovdje, i da će kao pobjednik izaći McKinney.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen