UFC Vegas 61: Mackenzie Dern vs. Yan Xiaonan – Tipovi, savjeti i kvote 02.10.2022.

Ognjen
1 listopada, 2022
439 Views
Mackenzie Dern vs Yan Xiaonan 02.10.22. 03:30h CET

Mackenzie Dern vs Yan Xiaonan 02.10.22. 03:30h CET

Mackenzie Dern

Glavna borba večeri se održava u ženskoj slamka katergoriji a event predvode amerikanka, porijeklom iz brazila Dern i kineskinja Yan.

Dern je višestruka prvakinja u graplingu i rvanju i jedna od borkinja koja iz borbe u borbu pokazuje ogroman napredak i kvalitet, posebno u stojci.

Dernova za svoju kategoriju pored odličnog rvanja ima i sjajnu kontrolu u parteru. Ne žuri i veoma je strpljiva sa radom u parteru. Formira prostor i poziciju te sprema svoju omiljenu polugu armbar ili prebaci na koljeno zavisno od pozicije.

Zadnji meč je pobjedila Teciu Torres odlukom, te još jednom pokazala svoju izdržljivost i kondiciju iako je u prvoj rundi bila u deficitu. Prije toga je poražena protiv Rodriguezove odlukom u meču na 5 rundi.

Njena protivnica je opasna kineskinja Yan koja svoje udaračke sposobnosti još nije demnostrirala u UFC-u.

Yan Xiaonan

Yan je djevojka koju je svoju borilačku priču počela u Sandu, drevnoj borilačkoj vještini iz Kine. Prešavši u Sjedinjene Američke Države je počela da trenira u BJJ, u kojoj je postala majstor.

Radi se borkinji koja ima odličnu stojku, kao i jake udarce za ovu kategoriju. To ipak u UFC-u nije pokazala. Sve svoje mečeve je pobjeđivala odlukom sudija.

U nizu od od dva poraza. Poražena je od Carle Esperaze i Marine Rodriguez. Ali i u tim mečevima se pokazala sassvim solidno.

Najveći nedostatak u odnosu na Dern je njena fizička snaga, te će svoju priliku tražiti u stojci i kontroli distance. Defanziva Dernove i nije toliko dobra, posebno što se mnogo otvara široko za aperkat.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Dern: 29 godina, 12W-2L, visina 160cm, reach 163cm.

Yan: 33 godine, 15W-3L-1NC, visina 165cm, reach 160cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 02.09.22 03:30h
Tip: Preko 2.5 runde
Kvota: 1.832
Kladionica: 22bet

Ovaj meč je dosta ujednačen, ali pošto je borba na pet rundi, očekujemo da će se obje borkinje dosta štekati i čuvati u uvodnim rundama, da bi bile svježije na samom kraju.

Jer će sitnice odlučivati. Zato je preko 2.5 runde naš izbor ovaj put.

Aleksei Oleinik vs  Ilir Latifi 12.10. 00:30h CET

Aleksei Oleinik

Meč u teškoj kategoriji, između dvojice boraca koji su već odavno u padu, posebno mislimo na Oleinika. Ovaj meč je otkazivan dva puta do sada, i ovo je treći pokušaj da se održi meč.

Oleinik je majstor poluga na vratu. Patentirao je i većinu svojih borbi završio pomoću „neck cranka“ i „ezekiel choka“.

Pitanje je da li će to proći protiv Latifija, koji se sjajno brani protiv davljenja. Oleinik je u MMA priči od 1996 godine, i ima 44 godine, i protiv Latifija traži 61-u pobjedu. Legenda je ovog sporta, ali ruku na srce, godine su ostavile trag.

Zadnji meč je pobjedio Vanderu, ali prije toga 3 meča je izgubio vrlo uvjerljivo, zadnjih 7 borbi, 5 je izgubio. Mnogo se sporije kreće, u stojci baš izgleda tromo.

Odbrana propušta mnogo, i dok je bio mlađi nije baš bio potkovan u stojci, ali tada je znao da baci neki jak kroše i uzdrma protivnika, danas je to mnogo sporije, i mnogo se lakše pročita i eskivira.

Oleinik će tražiti parter i kontrolu dole, ali pitanje je kako će njegov kardio da se pokaže, posebno ako se ode u dublje vode.

Ilir Latifi

Latifi je svoju karijeru većinom radio u poluteškoj, i većinu tog vremena je bio u TOP10 boraca. Ali zadnje dvije borbe je prešao u tešku kategoriju, vjerovatno ga je sa godinama stiglo i počelo praviti probleme skidanje kila, pa se odlučio za kategoriju više.

Njegove borbe u teškoj kategoriji su bile dosta slične. Mnogo, baš mnogo rvanja. Izgledao je dosta svježije nego u poluteškoj.

Ta dva meča je odradio protiv Derricka Lewisa koji je za broj veći od njega i Tannera Bosera, obojice dokazanih i čvrstih udarača.

Oba meča su otišla na odluku, protiv Lewisa je izgubio, Bosera je dobio. Ali ono što želimo reči, Latifi je i dalje jako čvrst.

Vrlo važan podatak, Ilira Latifija nikada niko nije završio na polugu, davljenje ili neki SUB. Prvo zbog svoje konstitucije, a i tehničkog znanja. Visok je 178cm, a ima preko 115kg, izgleda kao da nema vrat.

Latifi u teškoj kategoriji nije pokazao boks. A ima dobar boks. Protiv Oleinika bi ga trebao iskoristiti, jer mislimo ako počne da boksa sa Oleinikom ima veliku priliku da brzo završi meč, jer Oleinikova odbrana baš i ne reaguje dobro na ručne kanonade.

U suportnom ako krene na rvački dio, što vjerujem da mu treneri neće preporučiti, jer je njegova glava blizu Oleinikova „cranka ili ezekiela“, očekuje nas borba u kojoj će borci već sredinom druge runde ostati bez gasa, i tražiti vazduh.

H2H

Latifi: 38 godina, 15W-8L-1D, visina 178cm, reach 185cm, težina 115kg.

Oleinik: 44 godine, 60W-16L-1D, 46SUB, visina 188cm, reach 201cm, težina 109kg.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 02.10.22 00:30h
Tip: Latifi pobjeda
Kvota: 1.58
Kladionica: 22bet

Latifi u ovom meču jeste favorit i mislimo da će pobjedtiti, posebno što je veoma težak za završiti na polugu, odnosno davljenje, dok u stojci ima bolje ručne tehnike i bolji kardio od Olenika.

Krzysztof Jotko vs Brendan Allen 02.10.22. 03:00h

Krzysztof Jotko

UFC je upario dva sjajna borca i keepgatera srednje kategorije, borce koja sa ovom pobjedom pretenduju za ulazak u top10 srednje kategorije.

Borac iz Poljske je u nizu dvije pobjede, i obje pobjede je ostvario odlukom sudija. Zadnji meč je pobjedio opasnog Meerscheaerta kojega je kontrolisao u čitavu borbu, i nije mu dozvolio da borbu prenese u parter. Prije toga je pobjedio i opasnog Mishu Cirkunova.

Jotko je opasan i strpljiv borac. Ima vrhunsku odbranu od rušenja. A posebno je dobar u klinču. Kompletan borac koji ima odličan i kickboxing i rvanje.

Za razliku od mnogih boraca koji dolaze iz Poljske karijeru nije gradio kroz KSW, već je težim putem došao do UFC-a. Ovo mu je 16ti meč u UFC-u, a poražen je 5 puta.

Meč protiv Allen je sudar dva jako slična borca, koji praktikuju sličan stil borbe, podjednakih su gabarita i skila.

Jotko se bolje snalazi u stojci dok je Allen bolji parteraš. Oba borca su uvijek besprekorno spremni, te očekujemo tvrd meč. Jotko se bori iz kontra garda, što može biti veliki problem za Allena.

Brendan Allen

Brendan Allen je jedan od najtalentovanijih boraca u UFC-u, iako ima samo 26 godina, iza sebe ima već 24 borbe. U nizu je od 2 pobjede gdje je pobjedio dva iskusna borca Sam Alveya i Jacoba Malkouna.

Allen već nekolike godine trenira u Sanford MMA timu, gdje je mnogo napredovao u udračakim tehnikama.

To je najbolje demonstrirao protiv Malkouna koga je kontrolisao udaračkim tehnikama a zatim je rvao i dominirao Malkouna. Allen je kompletniji borac od Jotko. Iako su Allen i Jotko poraženi od Stricklanda.

Allen nokautom, a Jotko odlukom, ipak je Allen bio mnogo opasniji po Sticklanda, dok je Jotko  bio bez šanse. Allenov najveći problem su tvrdi i jači borci od njega, a Jotko to nije.

U ovom meču Allen ima veliku šansu ako sruši Jotka u parter, i uspija da ga zadrži dole. Ali u stand up duelu, šanse su podjednake na obje strane.

H2H

Jotko: 33 godine, 24W-5L, visina 185cm , reach 196cm.

Allen: 26 godina, 19W-5L, visina 188cm , reach 191cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 02.10.22 03:00h
Tip: Preko 2.5 runde
Kvota: 1.73
Kladionica: 22bet

Mislimo da je ovaj meč možda i borba večeri, i da će oba borca dati sve od sebe da nametnu svoj stil borbe. Jotko će tražiti klinč i borbu u stojci dok će Allen tražiti parter. U tom nadmudrivanju očekujemo da će proći čitav meč i da borba ide na odluku sudija.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen