Uganda – Senegal: Analiza utakmice

prognoze utakmica za danas

Odigrane su utakmice po grupama na Afričkom Kupu Nacija i danas kreće osmina finala u kojoj imamo nekoliko iznimno zanimljivih duela. Duel na koji smo mi odlučili da se fokusiramo je duel koji će se danas odigrati na stadionu u Kairu između selekcija Ugande i Senegala, iz prostog razloga što smo našli lep value u jednoj okladi. Ono što se mora primjetiti pre početka pisanja analize je činjenica da na ovom turniru nismo baš videli kvalitetan nogomet, te da dosta utakmica se završava sa niskim rezultatom.

Selekcija Ugande, koju sa klupe predvodi francuski stručnjak Desabre, je možda i jedno od iznenađenja ovog turnira. Naime, ekipa koja je sastavljena od uglavnom nama nepoznatih nogometaša uspjela je da nakon grupne faze završi na drugom mjestu tablice. Prvo su pobjedili Demokratsku Repuibliku Konga rezulataom 2-0, da bi nakon toga igrali neodlučeno 1-1 sa selekcijom Zimbabvea, a u poslednjem kolu u izravnom duelu za prvo mjesto u grupi su poraženi od selekcije Egipta, posle odlične partije napadača Liverpool-a, Mo Salah-a.

Selekcija Senegala sa druge strane je favorit iz potaje na ovom šampionatu, a svoju grupnu fazu su završili sa dvije pobjede i jednim porazom, prvo su pobjedili Tanzaniju sa 2-0, da bi potom u drugom kolu izgubili od snažne ekipe Alžira sa 0-1, ali su u poslednjem kolu uspjeli da pobjede Keniju sa 3-0 i da sebi obezbjede prolaz u drugi krug  natjecanja. Ova selekcija, koju sa klupe predvodi karizmatični selektor Cisse, ima nekoliko vrlo kvalitetnih nogometaša, pre svega u napadu, te su vrlo opasni ispred gola protivnika. Zamislite samo kojom brzinom i eksplozivnošću raspolaže selektor Senegala, kada ima napadača Liverpool-a, Manea, te mlade Baldea, Nianga, a na mestu centralnog defanzivca, štopera Napolija Koulibalya.

Očekivani sastavi

Kada se dođe do ove faze takmičenja nema više kalkulacija, te je jasno da će oba selektora izaći na teren sa svojim najboljim igračima kojima mogu da raspolažu. Kvaliteta je sigurno na strani selekcije Senegala, kao i iskustvo, ali smo sigurni da će se Uganda boriti do poslednje kapi znoja kako bi napravili prvorazredno iznenađenje.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije selekcije su igrale samo tri puta, Uzganda nikada nije pobjedila, dva puta je bilo neodlučeno, a jednom je pobjedila ekipa Senegala. Što se tiče golova na svim utakmicama je bilo malo golova i svaka se završila sa ispod tri zgoditka. Iz razloga malog broja utakmica koje su ove dve selekcije odigrale nećemo se fokusirati na trendove, nego ćemo pogledati kako su ove dvije ekipe igrale u poslednjih par mjeseci. Uganda u poslednjih sedam susreta ima omjer od dvije pobjede, tri neodlučene i dva poraza, dok selekcija Senegala u poslednjih sedam susreta ima omjer od šest pobjeda, nula neodlučenih i samo jednog poraza. Ono što je interesantno je činjenica da Senegal jako retko prima zgoditke, te smo mi ovu činjenicu uzeli u obzir prilikom odabira našeg picka.

Predlozi za tipovanje

Nedvojbeno je Senegal favorit na ovom meču, te smatramo da bi morali pobjediti slabiju selekciju Ugande danas. Kladionice predviđaju tvrdu utakmicu sa malo zgoditaka, ali mi ćemo odigrati jedan malo hrabriji bet. Naime, naš prijedlog na ovoj utakmici jew da se odigra Senegal -1 Asian hendicap (Senegal -1AH), koja oklada je plaća sa odličnom kvotom 1.9 u većini repsektabilnih sportskih kladionica online.

Ukoliko niste upoznati sa pravilima Azijskog hendikepa, predlažemo vam da pročitate naš edukativni članak na tu temu.     

 

Vsi tipovi

Relevant news