Ukrajina – Srbija: Analiza utakmice

analiza utakmice

U subotu se igra treće kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvno koje će se odigrati 2020. godine i u okviru Grupe B imamo jedan zanimljiv susret koji će se odigrati na stadionu, Arena Lviv u Ukrajini gdje će se sastati momčadi Ukrajine i Srbije. U dosadašnjem toku ovih kvalifikacija obje momčadi su pokazale znatan napredak u odnosu na neke prijeđašnje kvalifikacione cikluse, te se može očekivati iznimno zanimljiva utakmica sa dosta žara na terenu.

Domaća ekipa Ukrajine sa klupe predvodi legendarni Ukrajinski napadač Andry Shevchenko koji je slobodno možemo reći preporodio ovu ekipu, jer oni od početka 2018. godine imaju impresivan skor od šest pobjeda, pet neodlučenih i samo jednog poraza. Jedini poraz je bio protiv Slovačke na gostovanju u Ligi Nacija, ali u ostalim susretima su igrali vrlo impresivno i što je najvažnije pokazali su prilično zrelu taktičku igru na obe strane terena. Glavne prednosti ove momčadi su timski duh i iskustvo, pošto je veliki broj igrača u najboljim igračkim godinama i dugo igraju zajedno.

Sa druge strane reprezentacija Srbije već duži niz godina kuburi sa rezultatima na reprezentativnom nivou. Uvjek su njihovi glavni igrači u velikim europskim momčadima, ali timski ne pokazuju nikakav duh i vrlo često budu veliko razočarenje za naciju koja u globalu mnogo voli nogomet. Već dobrih 15 godina ova reprezentacija nema neki važniji uspjeh na međunarodnoj sceni, ako izuzmemo povremena učešća na velikim takmičenjima, kao što su Svjetsko i Europsko prvenstvo gdje uglavnom završavaju svoje natjecanje u grupnoj fazi. Međutim u poslednjih godinu dana, od kada je na klupu sjeo kontraverzni trener Mladen Krstajić, reprezentacija Srbije je pokazala neki napredak. U poslednjih 12 mečeva imaju skor od šest pobjeda, četiri neodlučene i dva poraza.

Očekivani sastavi

Selektor Ukrajinske momčadi nema nikakvih problema sa sastavom tima, te se očekuje da će na teren istrčati najboljih jedanaest.

Sa druge strane velika je misterija sa kojim će timom Srbija izaći na teren, pošto selektor Krstajić trpi ozbiljne pritiske od strane javnosti što se tiče startera u ovom meču. Najveće je pitanje ko će dobiti šansu u napadu, pošto je do sada neprikosnoveni starter bio napadač Fulhama, Aleksandar Mitrović, međutim ne bi bilo iznenađenje da utakmicu započne sada već bivši igrač Frankfurta i novi napadač Real Madrida, Luka Jović koji je imao odličnu sezonu ove godine.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi igrale su do sada četiri puta i svaki put je pobjedu odnela reprezentacija Ukrajine, sa tim da je svaki put bilo manje od tri gola na meču. Ono što je posebno zanimljivo je da reprezentacija Srbije još nije uspjela da postigne zgoditak protiv ove reprezentacije Ukrajine što je zaista kuriozitet. Imajući u vidu formu i poslednje susrete ove dve reprezentacije, smatramo da nije baš najpametnije pratiti trendove u ovom susretu, posebno imajući u vidu formu napadača Srbije ove sezone.

Predlozi za tipovanje

Smatramo da će na ovom susretu biti golova, kao i da je vrlo moguće da će obje momočadi postići zgoditak. Ovo pre svega iz razloga što Srbija teško da može da sačuva mrežu i protiv slabijih ekipa nego što je Ukrajina, ali i iz razloga što u napadu Srbije igraju prilično nezgodni igrači poput Tadića, Kostića, Gaćinovića, Mitrovića i Jovića.

Baš iz tog razloga naš predlog je da se na ovom susretu odigra Over 2.5 goals & BTTS (više od dva gola i obe momčadi postižu zgoditak), koja se igra plaća odličnom kvotom 2.85 u većini sportkih kladionica.   

Relevant news