Unicaja Malaga – Budućnost Podgorica: Analiza utakmice

tipovi i analize

Prvo kolo Eurokupa nam donosi nekoliko izrazito zanimljivih mečeva, a jedan od noih koji nam je zapao za oko prevashodno zbog jedne linije ponuđene od strane kladionice Bet365 jemeč koji se igra u Malagi, između domaćina Unicaje i Podgoričke Budućnosti. Smatramo da će ova utakmica pokazati mnogo toga od samog početka, odnosno kako su ekipe spremne za predstojeću sezonu.

Unicaja Malaga je napravila jedan vrlo respektabilan roster za ovu sezonu. Jedan od glavnih igrača će svakako biti plejmejker Fernandez koji je dobio ljučeve tima i od koga se očekuje da vodi Unicaju do potencijalnog finala. Osim njega u timu ima dosta kvalitetnih košarkaša, jedini problem je teška povreda beka Milosavljevića za koga se očekuje da će biti spreman tek za par meseci. U nacionalnom šampionatu, Unicaja je krenula sa dva poraza, ali nema sumnje da će u ovaj meč ući maksimalno motivisani.

Budućnost je sa druge strane promenila sve strance od prošle godine, doveli su nekoliko vkalitetnih igrača, ali je pitanje kako će sve to Repeša posložiti. Realno, nismo fanovi rada ovog trenera, smatramo da je destruktivan za ekipe i ne smatramo daće Budućnost moći uraditi nešto bitno u Evropi i ABA ligi ove sezone. Budućnost je igrala Super kup ABA lige i izgubila prilično lako u polu finalu od Cedevita Olimpije sa nekih 30 razlike.

Očekivani sastavi

Osim povređenog Milosavljevića, trener domaće ekipe nema većih problema sa sastavom tima, dok Repeša ima sve svoje igrače spremne za ovaj duel.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su do sada igrale četiri puta u istoriji i unicaja je uzela meru svaki put ekipi Budućnosti. U sezone 2016/17 dva puta su ih isprašili sa po 20+ razlike, što svakako daje određenu dozu sigurnosti u pick koji želimo da postavimo.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Unicaju kao snažnog favorita na ovoj utakmici i postavile -9.5 HC liniju, što smatramo prilično povoljnom linijom. Smatramo da Unicaja Malaga mora krenuti snažno u ovo takmičenje, a rival je savršen da se pokaže snaga nove Unicaje ove sezone, nakon dva startna poraza u prvenstvu. Iz tog razloga naš prijedlog na ovom susretu je da se odigra Unicaja Malaga -9.5HC (Unicaja Malaga da pobedi sa 10 ili više koševa razlike), koja igra se plaća odličnom 1.90 kvotom u kladionici Bet365.    

Relevant news