Unics – Cedevita Olimpija: Analiza utakmice

tipovi i analize

Drugo kolo Eurokupa nam donosi nekoliko izrazito zanimljivih mečeva, a jedan od noih koji nam je zapao za oko prevashodno zbog jedne linije ponuđene od strane kladionice 1Xbet je meč koji se igra u dalekom Kazanju, između domaćina Unicsa i Cedevita Olimpija. Smatramo da će ova utakmica pokazati mnogo toga od samog početka, odnosno kako su ekipe spremne za predstojeću sezonu.

Unics je ove sezone napravio jedan vrlo respektabilan roster, koji bi se svakako mogao takmičiti i u Euro League bez većih problema. Tu pre svega mislimo na iskusnog centra Alex Tyus-a, kao i na organizatora igre Vangelis Mantzaris-a koji pod pojasom ima dve titule šampiona Euro League. U prvoj utakmici ovogodišnjeg Euro Cupa, Unics se nije proslavio, pošto su na gostovanju izgubili od Italijanske ekipe Brescia rezultatom 75-84. Iako su bili bolji po gotovo svim parametrima na tom meču, Unics je izgubio pre svega zbog tri puta više izgubljenih lopti, što je Italijanska ekipa znala da kazni.

Cedevita Olimpija je fuzionisani tim, koji je ove sezone nasto od Hrvatske Cedevite i Slovenačke Olimpije. Krenuli su ambiciozno, ali su negde na sredini prelaznog roka napravili nekoliko problematičnih odluka, te ove sezone imaju prosečnu ekipu za Evropske standarde. Iako u svom rosteru imaju prekaljenje košarkaše poput Jake Blažiča, Marka Simonovića i Edo Murića, postavlja se pitanje koliko ova ekipa može učiniti u Euro Kupu ove sezone. Na prvoj utakmici izgubili su na svom terenu, od po našem skromnom mišljenju nikad gore Darusaffake rezultatom 73-79, te očekujemo još jednu tešku utakmicu za Zmajčeke danas.

Očekivani sastavi

Obe ekipe imaju sve igrače spremne za ovaj duel, nema povređenih igrača.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su do sada igrale četiri puta u istoriji i Unics je uzeo meru svaki put ekipama cedevite ili Olimpije. Ovaj h2h svakako daje određenu dozu sigurnosti u pick koji želimo da postavimo.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Unics kao snažnog favorita na ovoj utakmici i postavile -9.5 HC liniju, što smatramo prilično povoljnom linijom. Smatramo da Unics mora krenuti snažno u ovo takmičenje na domaćem parketu, a rival je savršen da se pokaže snaga novog Unicsa ove sezone, nakon startnog poraza u Euro Kupu. Iz tog razloga naš prijedlog na ovom susretu je da se odigra Unics -9.5HC (Unics da pobedi sa 10 ili više koševa razlike), koja igra se plaća odličnom 1.83 kvotom u kladionici 1XBet.    

1xbet bonus

Relevant news