Unics Kazan – Venezia: Analiza utakmice

Sportske
4 studenoga, 2020
517 Views
košarka tipovi

Danas su na rasporedu utakmice šestog kola Eurokupa sa kojih smo i odabrali našu analizu. Za analizu smo odabrali utakmicu između Unics Kazana i Venezie.

Unics je u ovu sezonu Eurokupa ušao sa porazom od Venecie ali su nakon toga savladali Bahcesehir i Partizan u Kazanu a prošle sedmice su doživjeli prvi poraz na svom parketu. Bolja od njih je bila ekipa Joventuta nakon produćetaka. Na svom parketu su i u VTB ligi bili bolji od Astane i Eniseya. Doma su za sada na omjeru 4-1 ali uz poraz u Veneciji u Eurokupu kao i u Kubanu tokom vikenda u sklopu VTB lige. Ovo sigurno nije početak sezone kakvu su u Unicsu priželjkivali.

Reyer Venezia je u ovu sezonu Eurokupa ušla sa pobjedama nad Unicsom i Bahcesehirom uz dva uvjerljiva poraza od Partizana i Joventuta. U Italiji su na omjeru 4-2 i gledajući kvalitetu rostera imaju solidan početak nove sezone.

Unics je pred ovu sezonu mnogo mjenjao. Oni su izgubili najboljeg strijelca i ponajboljeg igrača Erricka McColluma kao i Elgina Cooka, Jamila Wilsona, Raymara Morgana, Valerii Likhodeia i Haukur Palssona koji su imali značajnu ulogu u timu. Za Erricka McColluma su našli sjajnu zamjenu u vidu Isaiaha Cannana, igrača sa NBA iskustvom koji je imao nekoliko odličnih sezona u NBA ligi sa 76ersima i Sunsima. On je u četiri utakmice u Eurokupu postigao 62 poena i pokazao je da će biti odlična zamjena za McColluma. Osim njega ekipu iz Kazana su pojačali i Zhabanov, Jordan Morgan, John Holland, John Brown i Nate Wolters.

Venezia je jedna od ekipa koja je zadržala ekipu od prošle sezone. Veoma mali broj promjena u ekipi što igra veliku ulogu na početku sezone jer je ekipa navikla na taktičke zamisli trenera i već poznaju akcije. Oni nisu mjenjali mnogo ali su odlaskom Andrew Goudelocka izgubili sjajnog poentera čiju će igru 1 na 1 teško nadoknaditi. Kao njegova zamjena je došao Lorenzo D’Ercole iz Pistole i ovo je promjena u ekipi kojom Venezia mnogo gubi u novoj sezoni. Osim Goudelocka ekipu su napustili i Ariel Fiolly i Ike Udanoh. Osim Lorenzo D’Ercole ekipu je pojačao i Isaac Fortu koji je došao iz Trevisa. Fortu je krilo koje kvalitetno igra u oba pravca i on je najveće pojačanje Venezie u novoj sezoni.

Venezia je odigrala nekoliko vrunskih utakmica, što u domaćem prvenstvu što u Eurokupu. Za sada u novoj sezoni imaju četiri poraza uz šest pobjeda. Igrali su protiv nekoliko vrhunskih ekipa do sada i igrali vrlo kvalitetnu košarku. Unics je također ušao solidno u sezonu i na papiru su blagi favoriti ali Venezia je za sada više pokazala na parketu što smo mogli vidjeti i u prvoj utakmici ovih ekipa prije nešto više od mjesec dana kada je Venezia upisala pobjedu od sedam poena razlike. Treba očekivati još jednu odličnu predstavu Venezie i veliki otpor Unicsu. Hendikep na Veneziu (+7.5) u kladionici bet365 je plaćena je po koeficijentu od 1.90. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu a tip je dobitni sa pobjedom domaćih do sedam poena razlike kao i sa svakom pobjedom gostiju.

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]

 

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće Isaiah Cannan koji je odigrao četiri utakmice u Eurokupu za Unics. On je provodio na parketu preko 25 minuta i postigao je ukupno 62 poena i za sada je najbolji poenter ekipe. On je čitavu karijeru vrhunski poenter sa odličnim šutem sa distance. Ima potpunu slobodu u ekipi iz Unicsa i sigurno je prvi izbor za klađenje na zbroj poena igrača.

Osim ove analize, o ostalim mečevima koji se igraju u oviru evropskih takmičenja možete čitati na odličnom portalu košarkaške analize.

Author Sportske