USA – Grčka: Analiza utakmice

svetsko prvenstvo u košarci 2019

Nismo pametno rezonovali na jučerašnjoj utakmici između Srbije i Puerto Rica, te smo promašili total za gotovo dvadeset poena, prevashodno iz razloga što je Puerto Rico postigao svega 47 poena na tom meču. Danas ćemo tipovati drugu utakmicu, na kojoj smatramo da postoji velika reakcija publica i gde mislimo da je linija promašena za nekoliko poena. Svetsko prvenstvo u košarci se zahuktalo i nakon prvog dela utakmica po grupama, najbolje dve selekcije iz grupa su oformile nove grupe, te su prenele bodove iz prve runde. Tako su iz Grupe E u ovu novoformiranu grupu došle USA sa šest bodova i Češka Republika sa četiri boda, dok su iz Grupe F u sledeću rundu prošle Brazil sa šest bodova i Grčka sa četiri boda. Ovaj meč nosi posebnu težinu iz nekoliko razloga, te smatramo da će biti izrazito pogodan za tipovanje.

Reprezentacija USA nakon tri odigrana kola ne izgleda kao što to obično izgleda reprezentacija USA na velikim takmičenjima, jer su u prvom kolu odigrali prilično loše protiv Češke, iako su dobili sa gotovo dvadeset razlike. U drugom kolu su na jedvite jade posloe produžetka uspeli da savladaju Tursku koja je promašila četiri vezana slobodna bacanja i na taj način poklonila pobedu selekciji USA. Tek u trećem kolu, Amerikanci su pokazali sav svoj talenat protiv nejake selekcije Japana koje su razmontirali rezultatom 98-45. Činjenica da ne izgledaju baš savršeno na terenu je dovela do toga da USA nije više prvi favorit za osvajanje prvenstva, kako je to bilo pred početak ovog takmičenja.

Nama lično ova selekcija Grčke uopšte ne uliva poverenje i pored toga što ih prati izvesni hajp od strane publike i stručnog mišljenja novinara. Iako u svojim redovima imaju “Greek Freak” NBA igrača, Giannis Antetokounmpo-a, koji igra prilično solidno ovo prvenstvo, Grčka nije pokazala timski duh i širinu u svojoj igri u dosadašnjem toku prvenstva.

Očekivani sastavi

Nema povreda igrača, te će oba selektora imati na raspolaganju svih 12 igrača koji su registrovani za ovo takmičenje.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve momčadi su do sada igrale tri puta, ali posednji put pre gotovo deset godina, te iako USA ima prednost u pobedama dva na prema jedan, ne smatramo das u njihovi međusobni dueli od velikog značaja u ovoj situaciji.

Predlozi za tipovanje

U dosadašnjem toku prvenstva obe selekcije su pokazale određene nedostatke u svojoj igri i organizaciji. Ipak, smatramo da je selekcija USA mnogo kvalitetniji sastav u ovom momentu i da je selekcija Grčke vrlo ograničena, te jednostrana. USA igrači su spremni na jedinu pravu opasnost koja dolazi sa Grčke strane, pošto sa Giannis-om igraju tokom sezone u NBA. Iz tog razloga smatramo da je najbolji predlog za tipovanje ovde da se odigra USA -9HC (da USA pobedi sa devet ili više poena razlike), koja oklada se plaća odličnom 1.90 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Relevant news