Virtus Bologna – Darussafaka: Analiza utakmice

tipovi i analize

Uf kako je juče bilo malo uspeha na našim košarkaškim tipovima, ali nekada se mora i to dogoditi, da sve utakmice odu kontra od onoga što smo mi predviđali. Danas stoga idemo malo pažljivije i igraćemo samo jednu utakmicu koja se igra u okviru 7DAYS EuroCupa. U Italiji Virtus Bologna koja ima najbolji napad ovog takmičenja, dočekuje najbolju odbranu i ekipu Darussafake. Vrlo je verovatno da će ova utakmica biti neverovatno zanimljiva pošto obe ekipe imaju zašto da igraju, te smatramo da je ovo jedna od najboljih utakmica za klađenje u okviru 7DAYS EuroCup takmičenja.

Domaća ekipa Virtus Bologna već smo pisali da ove sezone važi za jednog od najvećih favorita da osvoje ovo takmičenje. Igraju fantastično i u domaćem šampionatu, kao i u okviru 7DAYS EuroCupa. U svom šampionatu su na prvoj poziciji sa svega tri poraza, dok u evropskom takmičenju su grupnu fazu završili sa osam pobeda i dva poraza. Oba poraza su došla na gostovanjima, protiv MoraBanc Andorre (79-93) i Promitheasa (69-78). Prošle nedelje su poraženi u Beogradu sa 17 poena razlike, ali zapravo imali su samo 10 crnih minuta kada su izgubili 19-36. Ono što je specifično za ovu ekipu trenera Đorđevića je da imaju dva dijametralno suprotna igrača na poziciji organizatora igre, te su jako teški za scouting. Naime, Todosić je nizak i ne igra odbranu, ali je nepredvidiv u napadu, dok Marković važi za korpulentnijeg pleja koji igra odličnu odbranu i sporije i pragmatičnije ogranizuje napade svoje ekipe.

Darussafaka sa druge strane kao što smo već napisali igra najbolju odbranu u ovom takmičenju, ali i pored toga na jedvite jade su se plasirali u Top  16 fazu, pošto su imali 5 pobeda i 5 poraza. Na prvoj utakmici Top 16 faze uspeli su da odnesu pobedu i sada mirnije glave igraju u Italiji gde nemaju pritisak da moraju pobediti. Smatramo da Darussafak naprosto ne bi morala da može da parira Virtus Bologni na njihovom domaćem terenu.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju sve svoje igrače spremne, nema povređenih, te se očekuje jedna prilično zabavna utakmica u svakom slučaju.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe nikada nisu igrale jedna protiv druge.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču napravile grešku na marketu za hendikep, odnosno da su postavili prilično pogrešnu liniju. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Virtus Bologna -7.5 HC (da Virtus Bologna pobedi sa osam ili više poena razlike, produžeci se računaju takođe), koja opklada se plaća solidnom 1.90 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Relevant news