Virtus Bologna – Virtus Roma: Analiza utakmice

tipovi i analize

Konačno počinju takmičenja u košarkaškim ligama Evrope, te se od narednih nedelja možete nadati mnoštvu tipova i iz ovog interesantnog sporta. Koliko možemo da budemo precizni u pogađanju košarkaških rezultata videli ste u našim tipovima za vreme Svetskog prvenstva koje je završeno pre nešto više od deset dana. Italijanska Lega A je jedna od najzanimljivih košarkaških liga u Evropi, prvenstveno zbog činjenice da u toj ligi igra veliki broj stranaca, a ekipe su uglavnom vrlo izjednačene. Tokom prethodnih ogdina dominirala je ekipe Armani Milano, ali ove godine imaće veliku konkurenciju u drugim ekipama koje su se vrlo kvalitetno pojačale. Jedna od ekipa od koje se očekuje mnogo je svakako i popularna ekipa, Virtus Bologna, koju sa klupe vodi legendarni košarkaš Aleksandar Saša Đorđević, a koju će na terenu predvoditi isto tako legendarni play maker, Miloš Teodosić.

Kao što smo napomenuli, Virtus Bologna ima velike ambicije u ovom šampionatu, te su se prilično pojačali pred ovaj šampionat. Uz gore pomenutog Teodosića (koji je još povređen), u startnoj petorci bi trebalo da igra čak četiri Amerikanca (Frank Gaines, Vincent Hunter, Julina Gamble i Kyle Weems). Na klupi će biti domaći igrači, ali sveobuhvatno Bologna ove sezone ima zaista na papiru impresivnu ekipu. Koliko su kvalitetni pokazuje i podatak da su pre par dana u prijateljskoj utakmici naprosto demolirali evropskog i Turskog giganta, ekipu Fenerbahce.

Virtus Roma je ekipa koja je zaslužila prošle sezone promociju iz druge liga, a sa klupe je vodi bivši trener Bologne (u periodu od 2002-2005), Pierro Buchi. Roma u svom rosteru ima priličan broj igrača koji su prošle sezone igrali u drugoj ligi, kao i nekoliko Američkih igrača koji su došli direktno sa koledža, te je pitanje kako će se od starta privići na tempo igranja na evropskom tlu. Sam trener je izjavio kako mu prva utakmica nikako ne ide na ruku, jer mora još da uigrava svoju ekipu.

Očekivani sastavi

Trener domaće ekipe i dalje ne može da računa na prvog play makera, Miloša teodosića, koji se povredio na priremama reprezentacije Srbije pred početak Svetskog prvenstva, ali na njegovo mestu ima dostojnu zamenu u vidu Stefana Markovića, koji ima iza sebe vrlo kvalitetnu sezonu u VTB ligi u dresu Khimkija. Sa druge strane Roma ne može da računa na svoje najveće pojačanje na centarskoj poziciji, Amerikanca Davona Jeffersona, čiji papiri još nisu prošli kroz administraciju.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe nisu igrale međusobne duele već nekoliko godina. Međutim, u periodu od 2011, pa do 2015. godine sastajali su se čak deset puta, a rezultat je 6-4 u korist Bologne. Nažalost u košarci ovi rezultati imaju malo vrednosti iz razloga što ekipe menjaju dosta kako igrački kadar, tako i stil igre, pa nećemo koristiti trendove u ovom slučaju.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Virtus Bolognu kao snažnog favorita na ovoj utakmici i postavile -10.5 HC liniju, što smatramo prilično povoljnom linijom. Smatramo da Virtus Bologna mora krenuti snažno u ovo prvenstvo, a rival je savršen da se pokaže snaga nove Bologne ove sezone. Iz tog razloga naš prijedlog na ovom susretu je da se odigra Virtus Bologna -10.5HC (Virtus Bologna da pobjedi sa 11 ili više koševa razlike), koja igra se plaća odličnom 1.91 kvotom u kladionici Bet365.    

Relevant news