Virtus Bologna vs Bursaspor: Tipovi, savjeti i kvote 11.05.2022.

Dusan
11 svibnja, 2022
663 Views
Virtus Bologna vs Bursaspor

Prošle godine, Virtus je izgubio u Bologni utakmicu za nastup u Euroligi. Sada imaju novu šansu na istom mjestu protiv Bursaspora.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Virtus Bologna

Virtus je osvojio 16 titula u Seriji A, a dva puta je bio šampion Eurolige. To ih čini jednim od najvećih klubova u Italiji. Ipak, klub je upao u krizu 2003. godine i uglavnom je završavao na sredini tabele u narednoj deceniji.

Dno su dotaknuli 2016. godine kada su ispali iz Serije A. Tada je klub preuzeo Massimo Zanetti i krenuo je oporavak Virtusa. Vlasnik kompanije Segafredo je kao cilj postavio povratak kluba u Euroligu i sada Virtus samo jedna utakmica dijeli od tog cilja.

U proteklih nekoliko godina su uspjeli osvojiti Seriju A i FIBA Ligu prvaka, a sada su u finalu Eurocupa. Kada je preuzeo klub, Zanetti je veoma brzo doveo Miloša Teodosića, jednog od najboljih europskih igrača u tom trenutku. Ubrzo je potpisan i Marco Belinelli, legenda talijanske košarke.

Prošle godine, Virtus je zaustavljen na posljednjoj prepreci pošto su u seriji za plasman u Euroligu izgubili 2-1 od Unicsa iako su imali prednost domaćeg terena. Sada će opet igrati u Bologni, ali protivnik će biti mnogo slabiji nego Unics tada.

Bursaspor

Bursaspor je napravio senzaciju u Eurocupu ove sezone. Prošlog ljeta, klub je kao glavni zadatak postavio glavnom treneru Dušanu Alimpijeviću da razvije nekoliko mladih turskih igrača koji bi mogli biti od koristi klubu u narednim godinama.

Do veljače ove godine, Bursaspor je uglavnom bio oko 10. pozicije u Superligi Turske, a u Eurocupu su se borili za 8. mjesto i prolaz u osminu finala. Tada je najbolji strijelac Allerik Freeman otišao u CSKA i činilo se da Bursaspor neće napraviti nikakav značajni rezultat, međutim tek tada je počela njihova bajka.

Mnogo veću odgovornost i ulogu je dobio Andrew Andrews, a on je to na fantastičan način iskoristio. Postao je pravi lider ovog tima, a uz njega su počeli bolje da igraju i Derek Needham, Kevarrius Hayes i Dave Dudzinski, dok je Onuralp Bitim napredovao drastično.

Bursaspor je prvo šokirao Partizan u Beograd, potom su izbacili Cedevita Olimpiju u Ljubljani, a onda su eliminisali i Andorru. Niko u klubu nije mogao ni zamisliti da mogu doći do finala, a sada ih samo jedna utakmica dijeli do europskog trofeja i nastupa u Euroligi sljedeće sezone.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Virtus i Bursaspor su igrali međusobno u grupnoj fazi ove sezone i oba puta je Virtus pobijedio. U Bologni je bilo 98:94, a u Turskoj 101:83. Na domaćem terenu, Virtus je na 8-3 u Eurocupu, dok je Bursaspor u gostima na 5-7.

Očekivani sastavi

Ekpe Udoh i Awudu Abass su dugo vremena ozlijeđeni i odavno Virtus ne može računati na njih. Svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Sergiu Scariolu. Tolga Gecim je jedini igrač koji neće igrati za Bursaspor.

Prijedlog za klađenje

Tip: Virtus -6.5
Kvota: 1.78
Kladionica: 22Bet

Svaka bajka ima svoj kraj, a bajka Bursaspora završava u Bologni. S obzirom na kvalitet Virtusa i na ambiciju, teško je vjerovati da će biti srećan kraj za turski klub. Zaista su napravili ogroman rezultat do sada, ali Virtus je jednostavno bolji, iskusniji i ne smiju sebi dopustiti neuspjeh.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan