Zadar – Igokea: Analiza utakmice

Lefty
28 ožujka, 2021
443 Views
igokea zadar

Poslije velike pobjede u borbi za opstanak protiv čačanskog Borca, košarkaši Zadra će u svom Krešinom domu dočekati Igokeu sa nadom da mogu ostvariti jedan od najvažnijih trijumfa u sezoni koji bi im skoro sigurno garantovao opstanak u regionalnom društvu i izbjegavanje 13. pozicije koja vodi u baraž za opstanak. Za Zadrane je najbitnije da im se vratio trener Veljko Mršić koji je bio van tima skoro dvije sedmice zbog novih zdravstvenih komplikacija. Selektor Hrvatske je par puta bio hospitalizovan nakon virusa korona koji je imao krajem prošle godine i još uvijek nije na 100%. Glavna snaga Zadra su Amerikanci Justin Carter i Chinanu Onuaku, a tu je i odlični šuter Kodi Justice. Kada su u pitanju domaći igrači, trener Mršić se najviše oslanja na Dominika Mavru i Domagoja Vukovića, a bitnu ulogu ima i srbijanski krilni centar Aleksandar Bursać.

Bez ikakve dileme, Igokea je apsolutno najugodnije iznenađenje ovosezonskog regionalnog takmičenja. Tim Dragana Bajića skoro niko nije vidio u ozbiljnoj borbi za mjesto u doigravanju, međutim jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u ovom takmičenju se nalazi u odličnoj poziciji da nakon 26 kola regularnog dijela sezone završi na jednoj od prve četiri pozicije. Ono što karakteriše Igokeu je odlična timska odbrana, kao i pametna igra  u napadu gdje nema srljanja i gdje se uvijek traži igrač u najboljoj poziciji. Potpuno su pogodili sa stranim igračima pošto Anthony Clemmons i Jackie Carmichael odrađuju ono zbog čega su dovedeni, a neki domaći poput Marka Jošila i Edina Atića igraju sezonu karijere, baš kao i mladi Darko Talić od koga se puno očekuje u narednim godinama.

Očekivani sastavi

Za razliku od utakmice protiv Borca koja je odigrana tokom sedmice, u sastavu Zadra će sada biti Antonio Jordano, jedan od onih koji je ugodno iznenadio ove sezone. Kada je u pitanju Igokea, već duže vremena nema Antabie Wallera i Stefana Fundića, te neće biti ni u ovom kolu.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe su odigrale 21 utakmicu u ABA ligi sa dijametralno suprotnim učinkom. Zadar vodi borbu za opstanak i imaju omjer 7-14, a Igokea je na maestralnih 17-4. Ne računajući službeni rezultat protiv Primorske, Zadrani su na svom parketu pobijedili samo Partizan i Borac ove sezone, a Igokea je u gostima gubila od Mornara i Budućnosti. Od posljednjih 10 međusobnih duela ovih timova, Igosi su dobili čak osam.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Zadar +9 (pobjeda Zadra ili poraz manji od devet poena razlike, a ako bude tačno devet razlike za Igokeu, ulog se vraća). Kvota na ovu igru je 1.71 u kladionici Bet365.

Iako je Igokea mnogo bolja trenutno i prikazuje kvalitetnije partije, za očekivati je da Zadar ostavi sve što ima u ovom meču jer im gori pod nogama, a to „sve“ bi trebalo biti dovoljno za jednocifren poraz ukoliko bodovi odu u Aleksandrovac. Zadar ima kvalitet da pruži dobar otpor, što su pokazali u nekim duelima protiv boljih sastava na papiru ove sezone.  Takođe, tim se nalazi u boljem ritmu od povratka trenera Mršića i igrači imaju više samopouzdanja.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty