Zalgiris – Barcelona: Analiza utakmice

Lefty
4 prosinca, 2020
472 Views
košarka tipovi

Nakon idealnog starta sezone, Žalgiris se trenutno nalazi u najslabijoj formi u Evroligi pošto su u nizu od pet uzastopnih poraza. Prethodne sedmice, Litvanci su doživjeli vjerovatno najveći debakl kada ih je Zenit ponizio u Kaunasu. Faktički od samog početka, ruski klub je imao dvocifrenu prednost, a razlika je rasla i preko 20 poena u jednom trenutku. Ukoliko imaju ponosa, „Zeleni“ iz Kaunasa će sigurno biti večeras silno motivisani da isperu gorke rane iz tog susreta. Odbrana je definitivno problem za Martina Schillera pošto njegov tim prosječno prima preko 80 poena, a u takvim okolnostima je teško dolaziti do pobjeda na nivou kakav je Evroliga. Iako Marius Grigonis igra košarku života, u napadu nema drugog čovjeka koji će u kontinuitetu doprinositi, tako da odbrana mora da se istakne, a ona je na veoma niskom nivou.

Ovaj duel će biti poseban prvenstveno zbog činjenice da se Šarunas Jasikevičius vraća u arenu u kojoj je napravio prve korake trenerske karijere od koje se očekuje da bude ispunjena velikim rezultatima i uspjesima. Jasikevičius je sa Žalgirisom ranijih sezona igrao predivnu košarku i izvlačio rezultatski maksimum. Nastavio je u tom ritmu i sa novim klubom pošto je Barcelona prije ovog kola držala prvo mjesto u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi. Ipak, Katalonci prolaze kroz prvu krizu ove takmičarske godine jer su prošle sedmice lako izgubili u „Astrobalu“ od Asvela, a prije tri dana su poraženi i u Endesa ligi od Valencije. Jasikevičius je u jednom momentu protiv „Slijepih miševa“ zatražio tajm-aut i potpuno iznerviran izdanjem njegovih igrača, sklonio se u stranu i pustio njih same da se dogovore šta da igraju. Očekuje se večeras reakcija Barcelone, a da li će je zaista biti, ostaje da se vidi.

Očekivani sastavi

Oba trenera ne mogu računati na po jednog igrača. U redovima Žalgirisa od ranije je odsutan Patricio Garino, dok kod Barcelone i dalje nema Victora Clavera zbog problema sa stopalom.

Raniji rezultati i trendovi

Barcelona je u dosadašnjem toku Evrolige upisala osam pobjeda i samo dva poraza, dok je Žalgiris slavio u pet, a tugovao u šest navrata. Ono što je posebno interesantno, to je da Žalgiris ima čak četiri uzastopna poraza na domaćem parketu i biće silno motivisani da večeras prekinu taj crni niz.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Žalgiris +8.5 (pobjeda Žalgirisa ili poraz manji od devet poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.73 za ovu igru.

Iako Barcelona u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit, oba tima se nalaze u takvoj situaciji da su im pobjede jako bitne zbog samopouzdanja. Žalgiris preko mjesec dana nije pobijedio u ovom takmičenju, dok je Barcelona odigrala dva katastrofalna uzastopna meča i to sigurno ne prija Jasikevičiusu. Ono što je interesantno, to je da Barcelona na gostujućem terenu u Evroligi do sada nije briljirala. Upisali su tri pobjede, ali jedino su uvjerljivi bili u Berlinu kada su dobili Albu koja je tek tada preležala virus korona. Protiv Baskonije su se iščupali u samom finišu, baš kao i protiv Valencije. Za očekivati je čvrst otpor domaćih, a nije isključena ni neizvjesna završnica.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty