Zalgiris – Baskonia Vitoria: Analiza utakmice

tipovi i analize

Juče smo imali perfektan dan što se tipovanja tiče, jer smo uspeli da pogodimo dve utakmice i da ostvarimo stopostotan učinak. Danas ćemo tipovati samo jednu utakmicu, iz Euro League, pošto nam se jedino tu sviđa linija hendikepa za koju smatramo da je više nego povoljna. U Litvanoskom gradu Kaunasu, sastaju se domaća ekipa Zalgirisa i gosti Baskonia Vitoria. Obe ove keipe su prošle sezone igrale u play offu te se može očekivati vrlo interesantna utakmica.

Zalgiris je kupovao na pijaci vrlo pametno, te su po našem mišljenju uspeli da unaprede svoj roster u odnosu na prošlu sezonu. Potpisali su tri kvalitetna visoka igrača: Nigel Hayes, Jock Landale i Zach LeDay, a na to su još dodali Alex Perez i Lukas Lekavicius, koji se vratio u tim nakon dve godine u Atini i ekipi PAO. Trener Jasikevicius je pokazao prošle sezone da zna da napravi dobru hemiju u ekipi i sasvim smo sigurni da će i ove sezone biti vrlo nezgodna ekipa pogotovo na domaćem terenu.

Baskonia sa druge strane je prilično promenila roster u odnosu na prethodnu sezone, te su potpisali Micheal Eric, Achille Polonara, Pierria Henry i Nik Stauskas-a. Sa pozajmice se vratio gorostasni Youssoupha Fall, te se može očekivati da će i on dobiti izvesni proctor za napredak ove sezone. Koliko će biti konkurentni ove sezone ostaje da se vidi. Po našem skromnom mišljenju, Zalgiris je trenutno kvalitetniji.

Očekivani sastavi

Trener domaće ekipe nema puno problema sa sastavom tima, mada Alex Perez ima porodičnih problema. Sa druge strane u sastavu Baskonie neće biti Nikolas Stauskas-a zbog povrede.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su do sada igrale nekoliko puta, ali je posebno zanimljivo da je Baskonia uspevala da pobedi Zalgiris kod kuće oba puta u prethodne dve sezone. Iz tog razloga smo sigurni da će Zalgiris biti posebno oprezan, jer su svesni da ih Baskonia neće respektovati nimalo.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Zalgiris kao malog favorita na ovoj utakmici i postavile -3.5 HC liniju, što smatramo prilično povoljnom linijom. Smatramo da Zalgiris mora krenuti snažno u ovo takmičenje, a rival je savršen da se pokaže snaga nove ekipe ove sezone. Iz tog razloga naš prijedlog na ovom susretu je da se odigra Zalgiris -3.5HC (Zalgiris da pobedi sa 4 ili više koševa razlike), koja igra se plaća odličnom 1.83 kvotom u kladionici Bet365.    

Relevant news