Zalgiris – Panathinaikos: Analiza utakmice

tipovi i analize

Vikend nam nije doneo profit, jer su nažalost dve košarkaške analize koje smo postavili od četiri bile gubitne za ½ koša. Takve stvari se dešavaju u sportskom klađenju i varijansa je nešto na šta se svaki kladioničar mora navići, jer naprosto postoje periodi kada je sreća na našoj strani, ali i periodi kada sreća zna da okrene leđa. Ono što je bitno je činjenica da nas očekuje jedan izrazito naporan midweek, pošto su igra duplo kolo Euroleague, kao i utakmice u FIBA Champions League i 7DAYS Eurocupu. Prva utakmica koju postavljamo malo ranije je utakmica koja se igra u Kaunasu, a ranije je postavljamo iz razloga što smatramo da će se linija pomerati i želimo da uhvatimo value što pre. U Kaunsau u okviru devetog kola Euroleague, domaći Zalgiris će dočekati Grčkog predstavnika PAO.

Domaća ekipa, do sada u Euroleague ima rekord od tri pobede i pet poraza. Pobedili su Real Madrid 86-73, ASVEL 70-56 i Fenerbahce 79-76, dok su izgubili od Baskonije 58-70, EA7 Milana 81-85, Zenita 72-80, Barcelone 86-93 i Olympiakosa 74-83. Na domaćem terenu imaju dve pobede i dva poraza, ali prvi poraz je bio još u prvom kolu, dok je drugi poraz došao od prejake Barelone. Ono što je bitno za njih je da imaju vrlo stabilno okruženje sa odličnim trenerom i da će oni sasvim sigurno rasti kroz ovo takmičenje i igrati sve bolje.

Sa druge strane PAO se nalazi u svojevrsnoj krizi igre i rezultata. Oni trenutno imaju četiri pobede i četiri poraza. Pobedili su Crvenu Zvezdu 87-82, Zenit 89-79, Anadolu efes 86-70 i Valenciju 91-80, dok su izgubili od ASVELA 78-79, EA7 Milana istim rezultatom, Khimkija 86-103, i ALBE Berlin 105-106. Nakon poslednjeg poraza od ALBE trener Pendulakis je dobio otkaz i trenutno PAO nema trenera, što nikako ne može biti dobro za ovu ekipu. Na ovom meču ekipu će voditi večni asistent Vovoras, a novi trenr se očekuje uskoro. Ono što je simptomatično za ovu ekipu PAO je da nema hemije unutar ekipe i da su stvari u svlačionici očigledno prilično loše.

Očekivani sastavi

Obe ekipe nemaju problema sa sastavima timova, te će treneri moći da računaju na sve svoje najbolje igrače.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale 22 puta do sada u okviru Euroleague i PAO je bio mnogo uspešniji u međusobnim duelima. Naime, od 22 susreta, PAO je pobedio na 16, a u Litvaniji od 11 mečeva PAO je izlazio kao pobednik na 6 duela. Ipak, ovi rezultati su bili ranijih sezone, kada je PAO bio mnogo stabilniji i kada nije bilo toliko problema sa i oko tima.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Zalgiris kao malog favorita na ovoj utakmici i postavile -3.5 HC liniju, što smatramo prilično zanimljivom linijom za klađenje imajući u vidu da PAO nema trenera i da se nalaze u velikoj krizi rezultata i identiteta. Iz tog razloga naš predlog na ovom susretu je da se odigra Zalgiris -3.5 HC (Da Zalgiris pobedi sa četiri ili više poena razlike, uključujući i produžetak), koja igra se plaća više nego solidnom 1.90 kvotom u kladionici Bet365.

Relevant news