Zašto Kladionice na daju Bonuse na Uplate preko Skrill i Neteller?

Sportske
4 lipnja, 2020
664 Views
bonus dobrodošlice

Bonusi i promocije su možda i najslađi deo sportskog klađenja za mnoge igrače. Ove poklone igrači dobijaju prilikom registracije, ali i nakon registracije i prvog depozita, respektabilne sportske kladionice nastavljaju povremeno da nagrađuju svoje redovne klijente primamljivim promocijama i bonus ponudama.

U današnje vreme, velika većina sportskih kladionica i online kazina svojim korisnicima nudi ovaj vid nagrade, a bonusi i promocije dolaze u raznim oblicima, preko matched bonusa, reload bonusa, besplatnih tiketa, free spin promocija i mnogih drugih. Ipak, ovi bonusi i promocije uvek dolaze sa određenim setom pravila i uslova koji se moraju ispuniti, pre nego što igrač bude u mogućnosti da prebaci svoj bonus novac na račun sa pravim novcem. Osim tih uslova i pravila iskorišćavanja bonusa (wagering requirements), postoje i različita pravila vezana za geo-lokaciju igrača ili vrstu depozitnih metoda.

Jedno vrlo često pravilo je i ono da igrači koji izvrše depozit putem elektronskih novčanika Skrill i Neteller ne mogu da dobiju bonus dobrodošlice. Tema našeg članka je upravo ova situacija, te ćemo pokušati da odgonetnemo zašto sportske kladionice ne dozvoljavaju igračima da pokupe svoje bonuse ako izvrše depozit putem elektronskih novčanika, Skrill ili Neteller.


Sadržaj:

  1. Šta su to Skrill i Neteller?
  2. Kakve Bonuse možete propustiti ako vršite depozite putem e-wallet servisa?
  3. Zaključak
  4. FAQ – Često postavljana pitanja

Šta su to Skrill i Neteller?

Najjednostavnije rečeno Skrill, Neteller i druge kompanije su servisi za primanje i slanje novca preko interneta, koji se popularno nazivaju elektronski novčanici. Svaki elektronski novčanik zahteva od svojih korisnika da imaju bankovne račune, koji su povezani sa nalogom elektronskog novčanika i koji se koristi kako za deponovanje novca na e-wallet, tako i za povlačenje novca sa istog.

Elektronski novčanici su široko prihvaćena depozitna metoda u sportskim kladionicama, ali i u online kazinima, te su sasvim sigurno jedni od najpopularnijih depozitnih metoda među online kladioničarima. Naravno, nije svaka kompanija identična, svaka ima svoje prednosti i mane, a takođe neke su više prilagođene online industriji klađenja, dok su druge zatvorenije ka ovoj industriji, kao na primer PayPal.

Neteller

Kompanija koja je pod vođstvom PaySafe Group i ima svoje sedište u Londonu, Velika Britanija. Ovaj brend je posebno poznat u kladioničarskim i kockarskim krugovima širom sveta. Kompanija je počela sa radom, sada već davne 2000. godine, i u jednom momentu svog postojanja, Neteller je držao 85% transakcija koje su se kretale u kladioničarskoj industriji.

Nažalost, 2007. godine su morali da napuste tržište Sjedinjenih Američkih država, zbog UIGEA zakona, te se kompanija našla u velikim finansijskim problemima. Ipak, nakon nekoliko godina koje su proveli u senci drugih kompanija za transfer novca, čini se da je Neteller jači nego ikada i da opet predstavljaju ozbiljnu silu na tržištu.

Skrill

Skrill je počeo sa radom pre skoro dvadeset godina, tačije 2001. godine, ali pod nazivom Moneybookers. Kompanija ima svoje sedište u Velikoj Britaniji imala je nezapamćen rast u prvih nekoliko godina svog postojanja i već 2010. godine postali su jedna od najpoznatijih svetskih kompanija koja nudi usluge transfera novca.

2013 godine, kompanija je napravila kompletan re-brending i promenila naziv u Skrill. Ukoliko želite da znate više o ovoj kompaniji i njenoj istoriji, predlažemo vam da pročitate našu detaljnu i iskrenu recenziju Skrill elektronskog novčanika. Ukoliko želite da otvorite nalog na Skrill pod posebnim pogodnostima, možete to uraditi preko ovog linka.


Kakve Bonuse možete propustiti ako vršite depozite putem e-wallet servisa?

Ukoliko spadate u onaj tip igrača koji se popularno naziva “lovac na bonuse”, onda bez svake sumnje elektronski novčanici Skrill i Neteller nisu najbolji izbor za vas kada se govori o depozitnim metodama. Ako pak nemate drugu opciju nego da koristite jedan od ova dva elektronska novčanika, može se desiti da propustite sledeće vrste bonusa i promocija:

DEPOZITNI BONUSI

Gotovo svaka online sportska kladionica daje svojim korisnicima razne vidove depozitnih bonusa. Ove ponude mogu doći kao bonusi dobrodošlice za nove korisnike, kao reload bonusi za postojeće korisnike, ili kao neki tipovi VIP bonusa. U svakom slučaju depozitni bonusi funkcioništu kao bonusi kojima kladionica izjednačava iznos depozita koji igrač uplati u nekom procentu.

Na primer, ukoliko je ponuda 100% bonus do €200, to znači da ukoliko izvršite depozit u iznosu od €200, dobijate bonus od strane sportske kladionice u istom to iznosu. Naravno, svaki ovaj bonus dobrodošlice dolazi sa specifičnim setom pravila koje igrači moraju ispuniti, kako bi prebacili svoj bonus novac na nalog sa keš novcem.

Ovi bonusi nisu popularni samo u sportskim kladionicama, nego i ogroman broj online kazina nudi svojim novo registrovanim igračima vrlo primamljive bonuse, tako da je legitiman problem ukoliko koristite depozitnu metodu koja nije podržana za ovakve poklone od strane kladioničarskih kompanija.

Zašto su Skrill i Neteller isključeni iz ovih promocija?

Verovali ili ne, postoji nekoliko razloga zbog kojih online kladionice i kazina ne dozvoljavaju bonuse korisnicima ovih depozitnih metoda. Evo i koji su to razlozi:

PREVENCIJA PREVARNOG PONAŠANJA I POKUŠAJA PRANJA NOVCA

Velika većina regulatornih tela koja izdaju licence za klađenje insistira na tome da operateri urade sve kako njihovi sajtovi ne bi bili mesta za pranje novca i prevarna ponašanja. Sportske kladionice koje imaju takve naloge od strane svojih regulatornih tela moraju da imaju validnu identifikaciju od strane korisnika, kako bi izbegli eventualne sumnje oko prevara i pranja novca.

Problem sa elektronskim novčanicima Skrill i Neteller je u tome što oni nemaju dovoljno podataka o svojim korisnicima, koje bi mogli (ili želeli) da podele sa online sportskim kladionicama, pa neke kladionice ne prihvataju da daju bonuse korisnicima koji koriste ove depozitne metode. Neke kladionice čak odbijaju da sarađuju sa njima, te ne postoji ni opcija vršenja depozita putem elektronskih novčanika Skrill ili Neteller.

VISOKE NAKNADE ZA TRANSAKCIJE

Elektronski novčanici generalno imaju možda i najviše naknade za transakcije među svim depozitnim metodama koje se pojavljuju o respektabilnim sportskim kladnionicama i online kazinima.

Naime, naknade na depozite i isplate u većini servisa za transfer novca se kreću u reonu od 2% do 3% od celokupne transakcije. Operateri, koji pokrivaju te troškove, ne preferiraju da plaćaju tolike namete, te na razne načine pokušavaju da obeshrabe korisnike od korišćenja istih.

E-WALLETS POPULARNI ZA ZLOUPOTREBU BONUSA

Neteller i Skrill su često povezivani sa zloupotrebom bonusa i promocija. Ovo se odnosi na situacije kada korisnici konstatno uzimaju bonuse koristeći “rupe” u pravilima uzimanja bonusa od strane sportskih kladionica. Kako elektronski novčanici imaju izrazito brze servise za povlačenje novca, igrači su u prošlosti iskorišćavali tu činjenicu i često uzimali velike količine novca od kladionica, pre nego operateri shvate šta ih je snašlo.


Zaključak

Iako na prvi pogled ovo ne izgleda kao veliki problem, ukoliko malo zagrebete po površini, videćete da sasvim solidan broj online sportskih kladionica ne prihvata Skrill ili Neteller kao depozitne medote kojima se mogu uzeti bonusi. Alternative su korišćenje platnih kartica, prepaid kartica kao što je PaySafeCard, ali i kriptovaluta, poput Bitcoin-a.

Sa druge strane Skrill i Neteller su vrlo praktične depozitne metode, koje su brze i sigurne, te ne postoji savršeno rešenje ovog problema. Ukoliko vam bonusi i promocije nisu primarni, elektronski novčanici su bez svake sumnje najsavršeniji način plaćanja u online sportskim kladionicama.


FAQ – Često postavljana pitanja

Koja je najbolja sportska kladionica za bonuse i promocije?

Gotovo svaka online sportska kladionice ima set različitih bonusa i promocija kojima svojim korisnicima nudi određene benefite. Svaki igrač ima različite preferencije kada su bonusi i promocije u pitanju, te je uvek bitno pročitati recenziju sportske kladionice pre nego se odlučite registrovati u istoj. Na taj način ćete biti u mogućnosti da maksimizirate mogućnost dobijanja bonusa i promocija. Na našem portalu uvek možete pogledati koji su to aktuelni bonusi i promocije u respektabilnim online sportskim kladionicama.

Da li regionalne sportske kladionice prihvataju elektronske novčanike?

Iako regionalne sportske kladionice pokušavaju da uhvate korak sa konkurencijom u evropi, još uvek nema mnogo operatera koji prihvataju elektronske novčanike kao depozitnu metodu. Kada će se to promeniti mi nismo u mogućnosti da odgovorimo, ali se nadamo da će menadžment regionalnih sportskih kladionice uvideti koje su prednosti uvrštavanja e-walleta u ponudu platnih metoda.

Koji je najbolji tip bonusa u kladionicama?

Ne postoji nešto što je najbolji tip bonusa, odnosno ne postoji univerzalni odgovor na to pitanje. Ipak, mi smatramo da je najprimamljiviji tip bonusa bez svake sumnje bez depozitni bonus, jer u slučaju ovog bonusa korisnik treba samo da se registruje u nekoj sportskoj kladionici da bi dobio ovaj tip promocije.

Author Sportske