Zenit – Milano: Analiza utakmice

Lefty
22 veljače, 2021
460 Views
košarka tipovi

Poslije tri uzastopna poraza u Euroligi, košarkaši Zenita su uspjeli u neizvjesnoj završnici da savladaju Crvenu zvezdu u Beogradu i tako se vrate na put uspjeha. Još 11 utakmica je ostalo klubu iz Sankt Petersburga da odigra u Europi, a od toga će čak devet biti na domaćem parketu, uključujući i današnji okršaj protiv Armani Milana. Izabranici Xavija Pascuala žele da se izbore za što bolju poziciju pred početak plej-ofa i uopšte neće biti senzacija ukoliko bi na kraju dohvatili i visoko četvrto mjesto. Ono što karakteriše ovaj tim je prvenstveno izuzetna odbrana iz koje Zenit crpi dosta koševa iz tranzicije, dok se u napadu oslanjaju na kreaciju kanadskog razigravača Kevina Pangosa i šut nekolicine dobrih igrača poput Austina Hollinsa, Billya Barona i KC Riversa. Zenit predstavlja jedno od najugodnijih iznenađenja u takmičenju i ne žele da se zaustave na tome. Osim Lokomotive, niti jedan ruski tim uz CSKA nije igrao na final fouru Eurolige i tim iz Sankt Petersburga želi da to promijeni.

Milano se trenutno možda nalazi i u najboljoj formi od početka sezone. Pregazili su Reggio Emilliu, Veneziu i Pesaro u Kupu Italije, da bi potom silu demonstrirali i protiv izraelskog Maccabija. Ofanzivno, sastav Ettorea Messine je možda i najpotentniji u čitavoj Europi, ali kada na to dodaju i dobru odbranu, onda postaju jedan od najboljih timova u takmičenju. Messina važi za najboljeg italijanskog trenera svih vremena i njegov povratak u rodnu državu je inspirisan željom da Milano dovede do vrha Europe i sve osim toga će se smatrati propalim eksperimentom. Kako sezona prolazi, tako i tim iz „grada mode“ igra sve bolje i eventualni trijumf u Rusiji bi to samo potvrdio. Kevin Punter igra sezonu života, a Malcolm Delaney opravdava reputaciju sjajnog strijelca.

Očekivani sastavi

Dmitry Khvostov zbog povrede nije igrao prethodna dva mjeseca i vjerovatno neće biti u protokolu ni danas. U sastavu ne bi trebalo da bude ni Alexa Poythressa koji nije bio registrovan kada je ovaj meč prvobitno trebalo da se igra u 5. kolu. U timu Milana neće biti Jeffa Brooksa i Zacha LeDaya.

Raniji rezultati i trendovi

Milano je trenutno treći tim Eurolige sa učinkom 16-8, dok Zenit ima meč manje i skor 14-9. Do kraja sezone, ruski tim ima mnogo povoljniji raspored i eventualni trijumf bi ih doveo u dosta dobru situaciju. Samo osam mečeva su Rusi odigrali u Sankt Petersburgu i imaju pet pobjeda i tri poraza. Milano je u gostima na 7-4. U oba međusobna duela do sada, slavio je italijanski klub.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je pobjeda Zenita uključujući eventualne produžetke, a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.76 za ovu opkladu.

Prije mjesec dana u Milanu, Zenit je kontrolisao meč više od tri četvrtine, ali domaći su tad preokrenuli u finišu i osvojili dva boda. Sada će se igrati pred publikom u Rusiji i nema dileme da je trener Pascual detaljno skautirao rivala i spremio tim za revanš. Milano se ne snalazi najbolje protiv kvalitetnih odbrana, a Zenit je jedna od najboljih u Euroligi. Za očekivati je tvrd duel, ali i trijumf domaćih u Sankt Petersburgu.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty